• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

mój synek jest przyzwyczajony do wczesnego wstawania - przedszkole daje swoje.... więc nie pospałam sobie jak zwykle
dzisiaj troszkę zakupków, jadę zobaczyć wózki i kupić coś na sylwka- iziemy do znajomych z synkiem - część parek będzie z dziećmi, część jeszcze ich nie ma - zobaczymy jak wyjdzie....ale zawsze jakieś oderwanie:-D:-D:-D:tak:

reklama
My wczoraj zapraszalismy znajomych,zeby tak sobie posiedziec,ale Kamila konczy o 20 i stwierdzila ze moze jej sie nie chciec.
Maz mi kupil wczoraj Piccolo a sobie piwka i najwyzej sami po siedzimy,a oni moze wpadna w Nowy Rok-jeszcze nie wiem co i jak:crazy::baffled::crazy:.Z ludzmi czasami ciezko sie dogadac.
Dobra podnosze ta pania z tej pryczy,lece z kolezanka powloczyc sie po miescie,bo nudy straszne w tym domu;-).

No tak ja wczoraj też spałam do 12 a dzisiaj synek nie dał robił dosłownie wszystko żeby nas obudzić,więc lipa znowu cały dzień będę nie wyspana :wściekła/y:
Mąż za to wczoraj z moim bratem trochę popili i umierał pół nocy hi hi a rano o 6 wstał i ogladał telewizje bo spać nie mógł a teraz spi pewnie pół dnia będzie teraz spał :tak:
Wczoraj ugotowałam zupkę bo już mięcho po swiętach się przejadło więc zostało mi na dzisiaj i tym sposobem obiad mam z głowy:-)

Hej!!!

My na sylwka jedziemy do moich rodziców, rodzice mojego męża jada z nami(moja mama ich zaprosiła) więc będzie fajna rodzinna atmosfera:-)
Wczoraj była u mnie moja teściowa i skarżyła się na szwagierkę, ze ta jej nie pozwala nawet gosci zapraszać, wiecznie na nią marudzi i wogóle zrobiła się gosza niż była.... Ehhhh walnęłabym tą małpę najlepiej, ale poszłabym siedzieć za znęcanie się nad zwierzętami....:angry:

Dzisiaj rano poleciała mi krew z nosa, chyba przez to, ze jest wysokie ciśnienie...wzięłam rutinoscorbin, mam nadzieję, ze teraz już krew mi nie pleci...

U Modroklejki wszystko ok, dzisiaj przysłała mi smsa, ze jeszcze żyje:-D

A u nas plany selwestrowe nagle sie zmienily, przyjedzie do nas rodzinka- w tym "ciężarówa" z dzidziusiem w brzuszku 3 tygodnie młodszym od naszego. :-D bardzo sie ciesze, bo przynajmniej bedzie o czym pogadac.

odebralam wyniki z wczorajszej próby glukozowej, przed glukozą mam 82 a po godzinie po wypiciu glukozy mam 181....:dry: chyba to troche dużo...zna ktos moze norme????

ide do lekarza na 16 wiec sie dowiem tak czy siak...

zaczynam tez przygotowania do sylwestra, robie sałatke dzis i ciasto z toffi a jutro zostanie przygotowac kurczaka i nakryc do stołu....:-)

ATsonia, trochę za dużo, ja po 50 i mierzeniu po godzinie miałam 190 i musiałam powtarzać próbę glukozową z 75 g, niestety u mnie wyszła cukrzyca ciążowa....może u Ciebie jednak będzie ok...

No tez własnie mi sie wydaje ze troche duzo....:dry: nic to, nie ma co sie martwic na zapas, pojde do lekarza to mi powie co i jak....:baffled:

a są jakies objawy cukrzycy ciążowej...bo ja sie bardzo dobrze czuje, i jakos trudno mi uwierzyc ze cos jest nie tak :baffled:

poza tym , jak wczoraj bylam na badaniach to spotkałam inne mamy i one skierowanie na krzywą glukozy dostaly juz w 22 tygodniu a ja w 29 :szok: to nie za póżno?

ATsonia, ja nie czuję, ze mam cukrzycę ciążową...nie mam objawów, jedynie badania cukru pokazują, że coś jest nie tak..
W sumie badanie na krzywą cukrową, z tego co ja wiem, powinno się robić między 24-28 tc.
Mimo wszystko nie martw się niczym, nawet jak będziesz miała cukrzycę, to nie jest aż tak strasznie, można z tym żyć, a powiem Ci nawet, ze jak ja ograniczyłam cuier w posiłkach, to czuję się o niebo lepiej, mam więcej energii, i wogóle fajnie mi jest, a dodatkowy plus, to taki, ze się nie tyje;-):-D

reklama
Miroslava dobrze prawi :) Najlepsze jest to, że u mnie w rodzinie jest tendencja do tycia, kuzynka przytyla 22 kg :) (ale przy blizniakach), bratowa przytyła 16 :) a ja tylko 4 kg.. i jak kazdy w rodzinie pewnie mial nadzieje ze bede duzo duzo grubsza tak jest calkiem przyjemnie. Dzieki cukrzycy. Wszyscy mówią, że jestem stworzona do rodzenia.. Gdyby jeszcze tak pieniądze były za siedzenie w domku...
Jutro skuszę sie na Piccolo i spędzam sylwestra z męzulkiem i naszym Bąbelkiem w brzusiu. Mam zamiar zrobić tortille, kupiłam juz pełnoziarniste wrapsy do zawijania, keszcze tylko kurczaczek, pomidorek salata i sosik i jak znalazł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry