reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Bez wody koszmar.Pamietam jak 3lata temu w Pl byly takie mrozy (u nas -30)to u nas w domu tez zamarzla woda.
Ale numer byl taki ze na dole nie zamarzla tylko na gorze,gdzies w tych rurkach ktore ida z dolu na gore.I nie bylo wody na gorze przez 3dni i latalam na dol po wode.Najgorsze bylo to ze mialam sporo prania(a za pare dni mialam leciec do IE a nie mialam jak uprac juz brat z ojcem mieli pralke znosic na dol,a tu w ten sam dzien samo sie roztopilo.
Mirka to jak rurka pekla to lipa po jak sie roztopi to zaleje wam domek.

reklama
była normalnie pewna ze wczoraj wieczorem napisałam posta ale widze że chyba nie napisałam;-)
U mnie dzis rano kiepsko sie zaczeło bo obudziłam sie z zapchanym nosem, poszłam sie wysmarkać i kre poleciała:-( no i leze na łozku juz ze 3 godziny bo mi słabo a męża brak bo juz w pracy.\ehh no cóż trzeba odpoczywac.

A co do mrozów to mam -11 stopni, wiec jakos w miare jeszcze.

Mirka współczuje zamarzniecia wody a do rurek faktycznie lepiej sie nie dotykaj aby inne plastikowe nie popękały:-D

Madzik, ja sądzę, ze mój mężuś i tak więcej nabroi jak przyjedzie, bo to on jest psujem u nas w domu hihihihi, mi takie rzeczy mało kiedy się przydażaja, za to jemu non stop:-D

Witam.
Ja karmiłam piersią 18 miesięcy, przez 6 podawałam tylko mleko. Nie przepajałam Vanessy herbatkami, jedyny wyjątek to kolki (krople espumisan, herbata koperkowa i do rozpuszczenia proszek Plantex). Po odstawieniu nie pije już żadnego mleka, bo nie lubi, chociaż dobrze, że czasami zjada serki, ser i jogurty pitne:-)

Macie już poprane rzeczy dla dziecka. Ja muszę dopiero wyjąć karton z ubrankami po Vanesce i poprać ( najlepiej w 40 stopniach). W międzyczasie zorientować się czego brakuje, aby dokupić...

U nas biało i nadal sypie, można już lepić bałwana :tak: Szkoda tylko, że córeczka nie lubi jak jej wieje w twarz ( zaraz płacze i marudzi), więc na razie nici z zabaw na śniegu... Wyprawa do pobliskiego sklepu to szczyt jej wytrzymałości :no:.

Samochody jeżdżą 20-30 km/h. Mam nadzieję, że posypią drogi, aby były bardziej przejezdne, bo w środę wybieram się do ginekologa... samochodem:angry:
Mąż nie ma jeszcze prawka, więc ja nadal urzęduję za kierownicą, co jest coraz mniej wygodne:wściekła/y:

Witam was:-)
Mamy snieg!!!!A ja wczoraj tak marudzilam i jest zimno -1 :-).Moje dzidzi drugi raz w zyciu wyszlo podreptac po bialym puchu,przed domem mamy jednego balwana (ma kilka cm:-D:-D:-D) drugi stoi na ogrodzie:-D.Pewnie do wieczora wszysto zniknie:-(.
Ja mimo ze przystawialam mala do piersi to mleka po prostu nie bylo i jestem chyba wyjatkiem od reguly :confused:,u mnie sie pokarm nie zwiekszal mimo czestwgo przystawiania,dziecko sie prulo z glodu i same polozne kazaly dac butelke bo szkoda bylo dziecka meczyc.Nie wiem skad ta licha laktacja u mnie,piersi mam niewielkie,moze to dlatego.Mala zdrowa jak ryba a wychowana praktycznie na sztucznymwiec reguly nie ma.Kuzynka wychowala na piersi i mala ciagle choruje,wiec ja tam na to nie patrze.Bedzie mleko to bede karmic,nie bedzie to sie nie powiesze przeciez i nie bedzie to znaczylo ze jestem zla matka.

MR pewnie ze to nic zlego tym bardziej jak sie nie ma mleka za duzo ja tak pisze ze cyckiem cyckiem ale sama nie wiem jak to bedzie i czy w rzeczywistosci nie bede karmic butla :-D
Ja juz mam posprzatane pranie sie pierze obiad zrobiony ale mi poszol nawet szybko i po 13 wyjsc na to zimno echh juz mnie krocze boli a tu jeszcze taki spacer mnie czeka:-(
Dawid do mnie dzwonil ze chyba wezmie tydzien chorobowego i posiedzi do wtorku z nami hahaha jak fajowo!!!!!!!!!zeby mu sie udało jak to mnie obciazy o boshe :-D
My mamy cywilny pod koniec stycznia i szukam takiej sukienki znalazlam jedna co wy na to????
CIĄŻOWA SUKIENKA DLA ŚLICZNEJ MAMY - 42 (515885037) - Aukcje internetowe Allegro
Mierzylam sie i powinnam sie wmiescic :-D

reklama
truda ta sukienka jest super.Kiedys o ile sie nie myle Mirka albo modroklejka wklejala do niej link ze ktos z rodziny mial taka sukienke na cywilny czy cos takiego.
A kiedzs przegladalam watek poznajmy sie i tam wyczytalam ze mieliscie brac chyba w grudniu i nawet pytalam o to kiedys na watku glownzm czy juz jestes mezatka ale chyba nie zauwazylas tego.

Do góry