reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Ewelcia hmm to może mogło być od tego, ja wczoraj też dosyć dużo sprzątałam i się schylałam (aż jak mąż to zobaczył to się zapytał czy mi można się tak schylać) no i dzisiaj w nocy nie mogłam spać z bólu pleców. Hmm więc być może to od sprzątania. Ja teraz też leżę, czuję jak mnie choroba łapie, więc wolę ją zwalczyć od razu ;-).

reklama
Ewelcia bol nie jest taki mocny do wytrzymania teraz coraz rzadziej naszczescie no raczej nie wypuszcza bo mam rozwarcie pewnie znowu a ze to koniec 35 poczatek 36 to bede trzymac juz do konca narazie leze jak codzien i szukam reszty rzeczy na allegro malutka daje znac o sobie wiec mniejmy nadzieje ze przejdzie
I do tego jestem sama ale jak by co to m zaraz przyjedzie:szok::-:)baffled::nerd:

witajcie :-)
Truda23 mam nadzieję że wszystko jest oki a na pewno jest, może jak troszkę poleżysz to do południa ci przejdzie,
Nika81 po to są matki żeby wkurzać, moja tez mnie denerwuje ale co zrobić zaciskam zęby i nic nie mowie a myślę i robię i tak po swojemu :-p
ewelcia86 niedługo to my się tak rozszalejemy :tak::-D
Agusia1987 uważaj na siebie i nie pracuj jak wół bo to jest nie wskazane

Truda jakby nie przechodzilo zawsze lepiej pokazac sie lekarzowi:)

Mam nadzieje, ze moja gin w takim razie bedzie tez potrafila "na macanego " sprawdzic czy bąbel przypadkiem sie nie przekrecil:)

Miłego dnia wszystkim zycze i bez zadnych niemilych niespodzianek :D

Nefka dziewczyny chyba wczoraj na forum pisały, że jak się zbliża poród to kobieta zaczyna więcej sprzątać hi hi ale mam nadzieję że moja mała się aż tak nie pośpieszy ;-). Ja przez ostatnie dni nie mogę w łóżku uleżeć, cały czas bym chciała coś robić :-D no ale jak brzuszek zaczyna trochę chociaż boleć lub twardnieć to od razu się kładę ;-). Nie chciałabym, aby przez moją głupotę dzidzia się szybciej urodziła ;-).

to się fachowo nazywa wicie gniazda czy coś takiego ;-)
tylko żebyś się nie przeforsowała i masz racje nie rób głupot żeby dzidzia nie przyszła za szybko n a świat... jak to mów moja mama jak jej tam dobrze to niech siedzi, ma ciepło, jest nakarmiona i niech nigdzie nie wyłazi :-p

Dziewczyny mnie tak nosi od przedwczoraj ale od wczoraj to juz na maxa,mam taka ochote cos robic najlepiej sprzatac.
Zerwalam sie z lozka o 12 zjadlam drugie sniadanie:-)wstawilam pranie i zaczal mnie tak brzuch bolec i zrobil sie mega twardy ze zaraz sie polozylam,a milam chociaz troche ogarnac w pokoju,ale nic z tego leze:baffled::baffled::baffled:

wlazłam rano o 9 i przeczytałam wszystko ale już nie pamietam co pisalyscie.:-D
A odnośnie czkwawki to dziś czułąm ją znowu już na dole brzucha po lewej stronie, a to dlatego że w nocy mały się znowu przekręcał na 100% bo tak mi się w brzuchu wiercił i wybałuszenia robił że masakra-bolało okropnie. Chyba faktycznie ma jeszcze sporo miejsca i się przewraca. Hehe niech szybciej rośnie;-)

Truda a Ty leż i obserwuj te bóle, jak będzie gorzej to nie bój się szpitala, najważniejsze jeszcze trochę potrzymać tego malca w domu.

A odnośnie bóli to ja wczoraj też wstałam spagetti zrobiłam po południu i w nocy już krocze i kość ogonowa bolało. Dziś wstałam rano i miałam ochotę dokonać naszego chyba już największego zakupu i ledwo otworzyłam oczy i mówie do męża" Jedziemy kupić wózek??":-) mielismy to zrobić dopiero w przyszłym miesiącu aby oszczędności nie ruszać, ale nie mogłam sie powstrzymać:-D

Efekt niestety teraz taki ze wróciłam do domu i mam jakies kucie w podbrzuszu leciutkie, ból kości ogonowej i krocza, ojj a wieczorem będzie gorzej:baffled: Ale z wózka zadowolona jestem-cieszyliśmy się jak dzieci:-D

A co do spania to też dziś nie mogłam spac, wstałam o 6 rano i nie mogłam zasnąc, zachciało mi się jeśc i mąż musiał zejść bo śniadanie dla mnie, poszedł bez gadania ;-) A potem ponieważ nie mogłam usnąć, a czułam się zmęczona to mi przeczytał bajeczkę i usnęłam;-) Tylko się nie śmiejcie ze mnie, ale odkąd mój mąż czyta codziennie wieczorem brzuszkę naszemu brzuszkowi to i ja nauczyłam się przy tym zasypiać- dosłownie jak dziecko:-D Bajeczka się nie skończy a ja już śpię- a te bajki długie nie są bo mają po 2 kartki??:-D:szok:

Ostatnia edycja:
Madzik ja cos czuje ze jak dzidzia sie urodzi to maz bedzie musial was usypiac:-D:-D:-D

A ja leze i juz warjacji dostaje:wściekła/y::angry::baffled::zawstydzona/y:nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:dry:

reklama
dziewczyny powtórzę się bo napisałam w dolegliwościach ale tu was więcej zagląda, tylko teraz inaczej zapytam
Od jakiegoś tygodnia obserwuję na gatkach małe plamki??
kurcze bo to faktycznie bardziej czuje wilgotno jak jestem na leżąco a teraz gdzieś przeczytałam że to na leżąco główka może nie blokować wyjścia i się mogą sączyć wody płodowe, ale to małe ilości i nie non stop sie to zdarza.
Właściwie to jak odpisała mi Ewelcia to zaczełam sie na powaznie zastanawiać czy to napewno mocz a nie wody płodowe.
Nosze ciemne i kolorowe majtki więc ciężko mi stwierdzić czy to mocz bo nie widać czy to żółte czy nie żółte..

Do góry