Miotlica u mnie też mały już od tygodnia przestał intynsywnie kopać, czuje ruchy i takie pukanie, przemieszczanie się, bardziej wybrzuszanie ale już nie tak czesto. Też bardzo się zmartwiłam:-( Miałam akurat wizytę i pytałam się lekarza ale powiedział właśnie tylko tyle ze dzidzia ma już mniej miejsca i nie będzie już tak bardzo brzuch podskakiwał jak wcześniej, faktycznie mniejszy rozmach ma już. Pytałam się czy mam jakoś monitorowac i liczyć ruchy ale powiedział że na razie u mnie nie widzi takiej potrzeby. Staram się coraz częściej kłaść na łózko (musze tez odpoczywać bo inaczej moja kość ogonowa nie daje mi dosłownie chodzić) i po prostu wsłuchać w rytm dzidziusia. Czuje jak sie tak przesuwa i jakby rozpycha ale kopać już rzadko kopie bardzo:-( a to takie miłe było
Kroza u mnie z tym świadczeniem rehabilitacyjnym jest tak że jednak wysłałam do ZUS(ja pocztą bo mam własny urząd 150 km od miejsca zamieszkania-Radom), bo dzwoniłam 31 grudnia i pani powiedziała że oni nie mają żadnych wytycznych i dalej przyjmują wnioski, dojdzie do nich to pewnie około 7-8 stycznia wiec jak coś to licze że mi odeślą odmowną odpowiedź żeby lekarza dalej wystawiał zwolnienia, lekarz mój też wytycznych jeszcze nie miał i pytał się czy decyzja z ZUS jest. Wiec jak widzisz co oddział Zus to mają własne interpretacje

porażka

Wiem napewno że prezydent podpisał tą ustawę wiec wejdzie w życie ale ZUS mój niestety niby nie miał wytycznych.
A u mnie nic ciekawego..siedze i nadrabiam was z czytaniem postów, mąż bawi sie w remonty. Zrobiłam 3 słoiczki dżemu jabłkowego, miałam jeszcze krokiety zrobić ale mąki mi zabrakło na naleśniki

Poza tym byliśmy na kolejnych zajęciach szkoły rodzenia i dziś było o pielęgnacji maluszka, czyli ubieranie , kąpanie itp.. Nie wiedziałam nawet że dzieci przez przynajmniej miesiac powinny spać na boczku aby się nie zachłysnęły w nocy nawet własną ślinką. No i bardzo położna uczulała aby dziecko w nosidełku nie przebywało za długo bo to pozycja siedząca dla niego nie jest fizjologiczna i najlepiej tradycyjne wózki z gondolami stosować. To tyle ciekawostek

Dla mnie to ciekawostki bo pierwsza ciąża