reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Jak będziesz coś wiedziała, to podziel sę informacjami z pierwszej ręki:-) bo ja czytałam trochę w necie, ale takie świezutkie info są o wiele lepsze:-D

reklama
Dziewczyny, mozna tu przeklinac? jak tak to @#$^^$###$%^&^^&%$ !!!!!! Tesciowa mnie wkurrr i mam cisnienie milion piećset! bezczelna dzwoni do mezulka zeby ja zawiezc na zakupy a w domu jej ojciec siedzi i synek wielki zasrany student ekonomii. oczy niedlugo mu wypadna ale od goier komputerowych a nie od nauki bynajmniej. A co lepsza kamil ma ja zawiezc do biedronki ktora jest ulice nizej niz ona mieszka! a my musimy przez caly lblin do niej dojechac, bo jej tato zanim sie zbierze to sklep jej zamkną wiec woli go nie prosic a karol ma baaardzo wazne kolokwium i musi sie uczyc. żeby sie smarkacz nie zesral. tydzien temu bylo to samo, my na zakupy po lozeczko a ona sie wtrynia bo musi do ubojni jechac po jakies mieso! damn :|

Mąz mowi ze musi sie uczyc bo jutro jedzie w delegacje do warszawy i musi sie przygotowac a ona tekst ze pewnie z justyna i tak bzdurami sie zajmujecie a jak jej niue zawiezie to zebysmy pamietali, ze juz wiecej nam nie pomoze. I tu doznałam wczesnej fazy zawału. nie dostałam od niej zasranej zlotowki, tak jak wczensiej pisalam ze lozeczka dla dziecka nie kupi bo ja nie stac, ale garnki w zepterze sobie kupuje i tipsy co 3 tygodnie zmienia. zasrana modnisia. nie nawidze jej!

Ustaliłam z mezem ze ostatni raz pojedzie i ustali z nią zasady jakie odtad beda panowac. i bratu swojemu tez conieco powie. Bo ja sie to powtorzy to ja wkrocze w akcje i bedzie wojna. taka na dobre i na zle. bo do tej tlenionej blondyny nie mam zamiaru reki wyciągac pierwsza. wogole nie lubie jej i nie chce jej widziec. psuje wszystko co czlowiek buduje planuje i zamierza.

Sara no to jak bedziesz wiedziala to daj znac moze biora cie tak wczesnie bo musza porobic badania wszytskie a z tego co pisalas masz tez zalecenie od kardiologa na cc wiec pewnie serducho Twoje bedzie tez badane dokladnie i dlatego tak wczesnie masz sie wstawic bedzie dobrze;-)
CC to nic strasznego poza tym ze pozniej uczucie jest nieprzyjemne lezy sie z cewnikiem czasem i dren zakladaja kroplowki i ten worek z piachem na brzuchu dokladnie na ranie tam niska czujesz jak leci ci tam miedzy nogami i juz wtedy musisz sie lekko uniec by zmienili ci legnine dasz rade wszystkie daja :tak:a po kilkunastu h bedzies\z odlaczona od tego wszytskiego i czas na pierwszy siad i pozniej powoli chodzic trzeba po 5 dobach kiedys tak bylo teraz nie wiem wypuszczaja:tak:ja mialam 12 szwów a samo zdjecie hmm nie bardzo mile wspominam:tak:teraz o jak soie przypominam to nie czuje juz takiego bolu i tak naprawde nie jest to takie straszne;-)

Justina84 kochana wyluzuj polowa kobiet ma takie problemy z tesciowymi wiec pociesz sie kochana nie ejstes sama:happy2:

Nika na gardlo to tantum ,septolete,hollsy i wszystko to co hommopatyczne mozesz plukac woda utleniona lub szawią:sorry:
a ja leze i tylko z boku na bok sei obracam nie mam jakos sily ja juz chce dojsc do formy a tu czuje sie wypompowana:confused::eek::sorry:

A jesli chodzi o cukrzyce i wskazania do cc
to tak czytalam o tym co wywnioskowalam ze zalecane jest cc gdy u kobiety pojawila sie cukrzyca ciazowa lecz w praktyce to tylko lekarz prowadzacy moze skierowac i zadecydowac o tym iz jego pacjentka nadaje sie na cc bo ma cukrzyce malo jest lekarzy ktorzy tak robia i bardzo duzo kobiet rodzi sn majac cukrzyce
znam jedna moja kolezanka miala i rodzila sn
Dziwne ale u nas wszytsko jest pomieszane:confused:

Czesc ciezaroweczki:-p:-p
Jestem juz na swoim nie iwem czy pisalam ale wynajelismy z mezem mieskzanko i sie w koncu przeprowadzilismy:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Co prawda padam na buzke ale tak naprawde 3/4 rzeczy zrobil moj maz a ja lezalam..
Bylam u gina i ku mojemu zdziwieniu pozwolil mi rodzic naturalnie:-):-):-):-):-):-):-):-):-) powiedzial ze bez problemu wsyztsko sie zagoii i nie ma przeciwwskazan co mnie naprawde ucieszylo.. Po tej operacji wiem co to narkoza ciecie dreny itp i nie chcialam cc mam nadzieje ze ominie mnie to..

Justina84 wspolczuje ci tesciowej ja tez nie mam najlepszej ale dzieki bogu mieszka 40km ode mnie a teraz poleciala do swojej corki do niemiec wiec kontakt 0. Jest troszeczke falszywa no i udaje jak to ona bardzo mie lubi hehe az czasami z podziwu wychodze jak ludzie potrafia byc falszywi.. Ale dzieki bogu teść jest zlotym czlowiekiem i tak naprawde nadrabia za nia :-p:-p
Ide lezec bo troche szwy mnie rwia:-(
Pozdrawiam i caluje buzkaaaa

No tak a ja mam dzisiaj dzień lenistwa nic mi się nie chce pranie juz wyschło ale prasować się nie chce ale musze się wziąsc tylko może później trochę:-D
malineczka24 super że już na swoim :-)
Truda23 ciekawe jak to jest muszę się spytać tylko kogo ginki czy mojego lekarza od cukrzycy ja to już sama nie wiem co wolę, wczesniej w ogóle nie myslałam o cc ale ostatnio mnie jakos tak naszło chyba to jednak ten strach :tak:
Justina84 ale babsko dobrze że człowiek nie wiąże się z tesciami jak ich nie ma ochoty oglądać to po prostu ich nie odwiedza i tyle no chyba że ktos mieszka z nimi ale jeżeli daje rade to znaczy że nie jest tak źle :tak:
Ja na gardło też polecam holsy,mi pomagają :cool2:

Witajcie, ja znowu weekend odwiedzinowy. Wczoraj byliśmy na imieninach mojej szwagierki i tak, jak przypuszczałam było bardzo fajnie. Jedzonko pyszne i w ogóle miły wieczór. A najśmieszniej było jak 4 letnia Gabrysia pyta mnie: ciociu, mogę Ci usiąść na kolankach tylko ja się sama wdrapię a ty mnie nie podnoś bo by dzidziuś w brzuszku płakał:-)

A dziś odwiedziliśmy moją siostrę i jej synka – 11 stycznia skończył 3 miesiące i aż to niewiarygodne dla mnie jak takie maleństwa szybko rosną.

Vinniki – super, cieszę się tym Twoim powrotem do aktywności – aż się uśmiechnęłam.

Sara – Ty to już tak blisko do spotkania z Twoją córeczką, że aż Ci zazdroszczę. Ale mam nadzieję że moja Mała nie pośpieszy się zbytnio i do tego 38 tyg. dotrwa w brzuszku.

Justina – rozumiem, też bym się wkurzyła. Ale musisz próbować nabierać dystansu – ważne, że masz rozsądnego męża, który też dostrzega problem i porozmawia.

Hej
My dzisiejszy dzien spedzilismy nad morzem,slonko sliv=czne ale chlodno tylko+8 stopni a odczuwalne bylo chyba 0 st.C
Justina ,nie denerwuj sie ,tesciowa nie rodzina ;-).Jak nie poskutkuje rozmowa z mezem to sama jej pwoiedz co Cie boli ,ja tak zorbilam z moja i juz 2 lata nie rozmawiamy:-D:-D:-D(bo jak ja moglam jej tak wygarnac:-Dprzeciez powinnam sie jasnie pani hrabianki spytac chyba czy moge:-D).
Truda a o jakim ty worku z piachem po cesarce piszesz:szok:?Czy ja cos zle zrozumialam?

Hej wszystkim jak zawsze się rozpisałyście i troche czau minęło zamim przeczytałam wszystko .Miałam dziś super dzień byłyśmy z siostrą i z dziećmi na balu , mały się wyszalał wyskakał iteraz śpi .
Jutro mam wizytę u gin i u diab i zapytam ich co do wskazań na cc przy cukrzycy , choć któraś pisała że wskazniem jest poprostu duza waga dziecka ale zobaczymy co powiedzą lekarze jutro dam wam znać z pierwszej ręki.

reklama
KasiulkaW moja dzidzia jak na razie należy do sredniaczków więc chyba cukrzyca jeszcze nie dała o sobie znać u mnie jeszcze dochodzi tarczyca i nadcisnienie tez na kolejnej wizycie pogadam z ginką co ona na to wszystko wolała bym miec czas na oswojenie się wrazie cc bo to jak dlamnie cos innego
Za oknem leje,+2 c nic mi się nie chce jestem jakas nieprzytomna oczywiscie nic nie zrobiłam prasowanie leży tzn.wisi bo nawet mi się go sciągnąć nie chciało :tak:
miotlica fajnie że miło zleciał weekend :-)u mnie tylko nudy;-)
M*R*i KasiulkaW dzionek udany tylko pozazdroscic :-)

Do góry