reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

03.2013 proporcje jak Szczebiotka pisze - 2 miarki spirytusu i 1 wody... u nas już się trzyma na niteczce
Szczebiotka
Wiki te ząbki w strasznie żółwim tempie wychodzą i to, że gorączkuje czy jak teraz budzi się w nocy płacząc po kilka razy nie znaczy, że już zaraz się pojawią i będzie po problemie... co widać po tym, że już ma rok i 10 m-cy a dopiero drugą czwórkę zaczyna jej być widać, ale jak lekarz stwierdził pchają się wszystkie (ale stwierdził to już ponad 2 miesiące temu)...Coś tam ruszyło ale jeszcze długa droga przed nami...

reklama
hejka. Artur pepek jeszcze ma:/dostalismy skierowanie do chirurga zeby go odciac sie skubany mocno trzyma. smaruje spirytusem i dupa:/gruby jest. na czole mu wyszly takie blade chrostki i nie wiem czy to potowka czy skaza bo na dodatek mu sie ulewa po jedzeniu. tylko ze on jest strasznie ruchliwy. przebiera nogami i rekami we wszystkie strony jak lezy spokojnie to kropla z niego nie wyleci. usg bioder wyszlo nam dobrze,wazy 5750 wiec rosnie :) no i spokojny jest,nocki rewelacja:-Dw dzien spi,a jak nie to sie bawi no i trzeba do niego mowic bez przerwy:)bardzo to lubi:)
ehh u nas problem z chrzcinami.w knajpie za drogo a splukalismy sie. kasa poszla na autko:/a babcie synus zbuntowal i tu nie mozemy zrobic:-(chyba w moim rodzinnym domu beda. aha i mama mojego widziala juz wnusia i zachwycona nim:-Dno w koncu :)pozdrawiamy:-)

Dobra, dzisiaj spirytus idzie w ruch! Mam już dosyć tego kikuta! A gdzie dokładnie przemywacie? Przy samej nasadzie? Nie będzie piekło jak dotknie się skóry?

Dziecię moje od kilku dni marudne było mocno. Nic nie pasowało, tylko by wisiała u cyca. Ssała łapczywie, wręcz agresywnie ;) po odłożeniu do łózka dawała koncert. Już się bałam, że może złapała wirusa od mojego męża ale na szczęście dzisiaj już spokojniejsza. Nawet w nocy ładnie spała. Zaraz ją wybudzam na karmienie i spacer. A potem ją czymś zajmę by już nie spała za dużo do wieczora bo dobrze się w nocy śpi :)

Majtaj spokojnie ten kikut, a odpadnie :) Mojej ta położna majtała i Luśka nawet nie pisnęła. Jedynie może odczuwać dyskomfort, bo to zimne jest :)

A ja mam pytanie odnośnie wózka - któraś z Was ma może x landera XQ?? Ja mam tego z 2009, wszystko idealnie tylko mi przód strasznie stuka, jak jadę chodnikiem to mam wrażenie że mnie każdy słyszy...

królowa zdecydowanie przy samej nasadzie i od dołu i od góry (tu trzeba odchylić na ile się da koniecznie) choć myślę, że jak skórę przetrzesz przy okazji to skoro nie ma na niej rany to nie powinno boleć. No i u nas drugi dzień ze spirytusem i już tylko na takiej cieniutkiej niteczce się trzyma kikut więc jestem prawie pewna, że jutro już się z nim pożegnamy:)

Szczebiotka u mnie bez karuzeli byłby dramat a tak 80% zaśnięć notuje sama w łóżeczku, odpukać sama;)

Żabka Pola też wyma****e rączkami, nóżkami i często ulewa natomiast mnie się wydaje, że ulewa bi załapczywie je:( też byłyśmy u ortopedy i wszystko dobrze a że wcześnie robiłyśmy to za miesiąc kontrola dla pewności.

królowa ja przemywałam gazikami nasączonymi ale nie mogłam się dostać w zakamarki to położna przykazała czystym spirytusem i mała nawet nie zajęknęła - nie ma rany, kikut martwy to nie boli:) a na koniec i tak zawsze pryskałam octaniseptem i zostawiałam do wyschnięcia

Szczebiotka wkoncu nie znalazłam nic ciekawego na chrzciny i poszlam w starej sukience. Zazdroszcze Ci tego chustowania, ja mialam juz kilka podejsc ale nie wyszlo nam to wiązanie.. :/ zabka fajnie ze mlody poznal wkoncu babcie. a co do chrzcin to faktycznie knajpiane nie są tanie, ale jednak to duza wygoda jesli chodzi o przygotowanie wszystkiego.. Alfa ja mam x-ld i nic nie stuka, w ogóle jestem mega zadowolona z tego wózka. zobaczymy jeszcze jak sie sprawdzi spacerówka, ale to pewnie dopiero za jakies 4-5 mc my w pt na kontrole do pediatry idziemy. moze wymysli cos na ten brzuszek malego bo juz nie wiem co robic. dzisiaj mialam kryzys, bo nie dosc ze ja chora, ledwo trzymam sie na nogach, to mlody plakal i plakal i nie mialam juz nawet sily go nosic, uspokajac. na szczescie maz przyszedl z odsiecza, kazal sie polozyc, przespac, a synka przynosil mi tylko na karmienie. i powiem Wam ze czuje sie teraz jak nowo narodzona ;)

Majtaj spokojnie ten kikut, a odpadnie :) Mojej ta położna majtała i Luśka nawet nie pisnęła. Jedynie może odczuwać dyskomfort, bo to zimne jest :)

A ja mam pytanie odnośnie wózka - któraś z Was ma może x landera XQ?? Ja mam tego z 2009, wszystko idealnie tylko mi przód strasznie stuka, jak jadę chodnikiem to mam wrażenie że mnie każdy słyszy...

Alfa czy ten model z 2009 jest z tym kubełkowym siedzeniem / spacerówka
a gondola to ta co jest ruchoma ?

jeśli tak my mamy ten model i tez mam takie przeczucie i dodatkowo ze gondola mi wyskoczy :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
5532ce2a-023b-4c2b-9b42-93d59fc109b7_product.jpg taki tylko kolor inny. Gondolka lekko się buja, ale mi to akurat nie przeszkadza :D Mnie dobija ten stukot, ale jak dopompowałam koła to trochę lepiej (albo mi się zdaje).. Ogólnie jestem zadowolona, tylko ten stukot nieszczęsny..

Załączniki

• 5532ce2a-023b-4c2b-9b42-93d59fc109b7_product.jpg
    5532ce2a-023b-4c2b-9b42-93d59fc109b7_product.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 104
Do góry