reklama

Marzec 2013

Deizzi wlasnie tych odparzen sie boje, no ale jakos inne mamusie sobie radza wiec i my damy rade:tak:
Kania super ze mozecie wyjsc no i gratuluje pierwszego spaceru po chorobie:tak: O jedzenie sie nie martwie wazne ze cokolwiek wypija:tak: Przed chilka bawil sie na macie jakies 30 minut wiec chyba jest poprawa bo wczoraj tak jak pisala tylko spal
Zuzkon gratuluje. Fajnie ze umiesz sobie poradzic i z domem, dzieckiem i uczelna.

reklama
ehhh jakoś dobija mnie ostatnio pogoda, jakby mi na złość robiła :/ dziś też ledwo wyszłyśmy z małą na spacer, po Matika i przy okazji z kumpelą i jej córą miałyśmy pojeździć i co? anoooo deszcz ehhh a teraz oczywiście nie pada.. :confused2: no ale młoda już kima w domu...
może jutro wreszcie uda się zaliczyć porządny spacer

Zuzkon to ja brązowych plamień już nie mam, ale bite 6 tygodni miałam. Teraz w zależności od dnia, raz więcej śluzu raz mniej, ale ogólnie mokro..
no i gin podczas badania mówiła że ok, ph dobre, ale to usg warto zrobić i obejrzeć dokładnie co i jak, bez tego nic konkretnego więcej nie powie
gratuluję zaliczenia :)

Kania u nas kiecki też raczej od święta :) nooo chyba że nie mogę sie powstrzymać hahaha
super że możecie wychodzić :) zdrówka dużo dla dziewczynek :)

Anka oj tak, mam nadzieję że obejdzie się bez odparzeń

Deizzi pięknie ogarniasz chłopaków, jestem pewna że bez teściowej też dasz rade, choć wiadomo że babcia bezcenna :)

Basieniak super sprawa z pediatrą:tak:

Ostatnia edycja:
Ale pogoda szaleje! Dzisiaj od rana było juz słońce, deszcz, burza z gradem, potem znowu się przejaśniło i ociepliło i na szczęście tak zostało :) Zaliczyłyśmy z Gabrysią godzinny spacer, ja dodatkowo pranie i prasowanie, obiad prawie gotowy, a przed wieczorem wybieramy się na zakupy poszukać dla mnie sukienki na wesele. Mieliśmy to zrobić wczoraj, ale W. wrócił z pracy po 19:dry:.
Maryńka, a to nie za wcześnie jeszcze na ewentualną decyzję o unieruchomieniu nóżek dziecka w tym cholerstwie? My mamy kontrolę pod koniec lipca i dopiero wtedy lekarz będzie oceniał co i jak...
Wiem, że to okropnie wygląda i jest męczarnią dla dziecka. My też mieliśmy dużo stresu, bo mąż miał dysplazję jako niemowlę i kilka miesięcy w rozwórce:-(, a wiadomo, że obciążenie genetyczne w tym przypadku zwiększa ryzyko dysplazji u dziecka... Ale na szczęście oba bioderka są 2a i wystarczą ćwiczenia. U Gucia też na pewno będzie dobrze:tak:.
Asinka, WOW!! 66 cm to naprawdę zdumiewający wzrost jak na ten wiek:-).
Anka, dużo zdrówka dla Ethana! Na pewno szybko wróci do formy i znowu będziecie mogli uskuteczniać długie spacerki :tak:.
Zuzkon, daj znać, co Ci powiedział lekarz. Ja się wybieram w poniedziałek do gina.
Kaniu, my też się nie możemy pozbyć pleśniawek, ciągle wracają:dry:.

Hejka dziewczyny:-) Wreszcie mam komputer, to o wiele łatwiej mi pisać i odrobię zaległości w czytaniu i udzielaniu się. Co prawda laptopa nie opłaca się naprawiać, ale zainwestowaliśmy w stacjonarny, a tamten sprzedamy na części ;-) U nas w porządku, Wiktoria rośnie, jak na drożdżach i rozwija się z dnia na dzień zresztą, jak wszystkie nasze forumowe maluszki. Mnie złapało gardło i jestem na antybiotyku, ale na szczęście malutkiej nic nie dolega :-) W piątek mam przedstawienie w przedszkolu z okazji Dnia Matki i Ojca i muszę placka upiec :dry: Także zajęć jest troszkę, ale daję radę. Jutro mam wizytę u gina, ale nic mi się nie dzieje, więc myślę że będzie ok.
Zuzkon to gratuluję udanych zaliczeń :-)
Makunia jak kupisz kreację to się pochwal:) A pogoda u nas też do d...:-p
Miłego dnia :tak:

Deizzi to bardzo dobrze zorganizowana jesteś, i myślę że jak teściowej nie będzie to i tak dasz radę !!!
Truskaffka, Makunia u Nas pogoda też szaleje, jak nie pada to zimno, albo na zmianę duchota.
Makunia udanego wypadu na zakupy a te pleśniawki długo pędzlowaliście? My kontrolę bioder mamy 4 czerwca.
Anka ale gorączki już nie ma? Niech śpi i odpoczywa, nabiera sił:-)
Roksaa dużo zdrówka życzę i udanego Dnia Mamy w przedszkolu :-)

agula, Kania mnie lek robil usg w ciazy kilka razy bo mialam juz guzka, kazal wyciac ale jeszcze wczesniej skontrolowac czy urósł. mam nadzieje ze możemy się jeszcze pare miesięcy wstrzymać z wycięciem bo chciała bym jeszcze pokarmić młodego trochę.. dobry chirurg nie ma problemu z badaniem mimo karmienia czy ciąży
Kania nie ma co mnie nazywac zorganizowana mamuska, bo mam tylko jedno dziecie a do tego pomoc od babć na wyciagniecie ręki. wiec nie ma co porownywac nawet do ciebie z dwoma malymi szkrabami ;)
anka26 domyslam sie ze siedzac drugi dzien w domu czujesz sie jak w wiezieniu ;)
Deizzi odciążenie z gotowaniem obiadow to duza pomoc - kochana tesciowa :)

my dzis u rodziny pol dnia spedzilismy. jutro rano ide na fitnes dla mam z dzieciaczkami ;-) a potem znowu okulista (idziemy do innego zeby tez zobaczyl te oczka malego)

Hey dziweczyny. udalo sie! bioderka sie nam naprawily, a pieluchowalam tylko 2 tygodnie od 10 dnia zycia i dalam sobie spokoj i dobrze zrobilam. Gdzie to tak wczesnie badac dziecko i wyrokowac... Wczoraj nie mielismy szczepionki tylko doustnie napoj z Rotawirusami. 25 czerwca mamy 6w1 i Pneumokoki. Lekarka nie mierzyla nie wazyla, zrobi to nastepnym razem. Gucio jak zwykle grzeczny, nawet z lekarka "gadal" po swojemu, a jak sie napoj z rota skonczyl to bylo "eh" bo chcial jeszcze i takie oblizywanie ze szok ;-)

a my w sobote jezdziemy do Polski! 350 km mamy, ciekawe jak sobie poradzimy. jezdziemy 3,5 h wiec pewnie wypadnie mi jedno karmienie i podroz sie przedluzy. O odwiedzinach wie tylko moja mama wiec ladne minki bedzie miec rodzinka. Zostajemy na tydzien, wiec niestety nie bede do Was zagladac...

Milego dnia Kochane :happy:

Bry.
Betina79
a jest możliwość że ten guzek się wchłonął? Czy wyczuwasz go? Mnie martwi moja jedna pierś, od dwóch dni mnie boli. Ostatnio córka niechcący mnie kopnęła jak się huśtała na huśtawce. Mimo iż Gabrysia ją często opróżnia (że może zastoje mi się porobiły albo co) ale nie mam guzów tylko jest nabrzmiała i boli :-(
Udanego fitnessu :-) Też zaliczyłam dziś z rana trening, Gabrysia w tym czasie drzemała.
Maryńka to super, że z bioderkami wszystko dobrze :-) Super że szczepionka smakowała synkowi. Udanego pobytu w PL :-)
Pogoda taka, że z domu nie chce mi się wychodzić, nawet ćwiczyć z rana nie chciało się ale jakoś się zmobilizowałam :-)
Gabi drzemie a ja muszę jeszcze pranie powiesić, bo już posprzątałam, na obiad tortillę robić będę.
Poza dym córcia mi co wieczór awantury urządza, chyba ze zmęczenia, jeść nie chce, pręży się wygina, krzyczy niemiłosiernie. Wczoraj zasnęła nie jedząc, po godzinie się przebudziła to ją przystawiłam ale za bardzo ciągnąć się nie chciało, usnęła i obudziła się tuż po północy a potem o 5. Oliwia za to nie za bardzo do żłobka chce chodzić, od dwóch dni płacz przed drzwiami. Dziś już było lepiej, więc mam nadzieje że to tylko chwilowe.

witam i ja :)

Kania Ethan nie goraczkuje tylko raz w pierwsza noc mial 83,4 i od tamtej pory nic wiec licze ze ma mocny organizm i sam sie obronil przed choraba. Podaje mu kaszel wykrztusny ktory mu mega nie smakuje. Placze jak mu podaje i po nim po 30 minutach zaczyna ostro kaszlec, ale dobrze bo flegma mu sie nie bedzie utrzymywala. Katarek powolutku przechodzi ale apetyt marny. Mam nadzieje ze Oliwcia ma tylko chwilowy spadek checi na przedszkole a mala faktycznie moze ze zmeczenia nie chce pic i ostro sie awanturuje:tak:
Makunia czekam na relacje z zakupow, pochwal sie nam sukieneczka:tak:
Betina masz racje to chyba gorsze niz wiezienie:baffled: no ale u nas i tak deszczowo wiec dobrze ze to teraz a nie w sytuacji kiedy na niebie slonecznie i goraco:rofl2: Jak bylo na fitnesie?
Marynka najwazniejsze zebyscie dojechali szczesliwie. Fajna niespodzianka. Oby podroz szybko minela i bez niespodzianek.

juz 13 a ja nie mam obiadku:szok::szok::szok:
Cwiczenia zaliczylam i zostalo mi prasowanie do zrobienia wiec zaraz do kuchni a potem do deski i zelazka:tak::-D
W sobote Laura idzie na urodzinki do kolezanki wiec musze sie wybrac po prezent ehhh a jutro maz wyjezdza na zebranie w Polsce wiec znow zostane sama:baffled:

reklama
No dzisiaj to już pogoda totalnie się popsuła, nie ma szans na spacer:crazy:. Gabrysia śpi, chyba odsypia noc bo dziś wyjątkowo obudziła się w nocy ok. 3.. akurat kilka minut przed tym, jak wyłączyli prąd i musiałam ja przewijać i karmić po ciemku:-D.
Wczorajsze zakupy zakończyły się sukcesem. Sukienka z mojego ulubionego MOHITO (ten sklep nigdy mnie nie zawodzi, uwielbiam ich kolekcje) - MOHITO / SPRING 2013 . Nie jestem jakoś szczególnie zadowolona, ale to była chyba jedyna kiecka, która mi się w miarę podobała i dobrze na mnie leżała zarazem:nerd:. Natomiast od mojej ślubnej dzieli mnie jakiś 1 cm w biodrach. Jeszcze trochę i przestanie się lekko opierać na pupie.
Roksaa, powrotu do zdrowia życzę!! Daj znać, jak wizyta u gina.
Kaniu, my dostaliśmy Aphtin - po jakimś tygodniu się zmniejszyły, i stanęły w miejscu. A potem zrobiła się następna i tak już chyba ze 3 tyg nie chce zejść.
Z moją Gabrysią też mam czasem takie jazdy - prężenie się i wyginanie ma opanowane do perfekcji. Jak powiedziałam o tym lekarce to stwierdziła, że kolki i faktycznie po kropelkach jest lepiej. Teraz już rzadko takie akcje odstawia.
Betina, jak tam po fitnessie? Ja też chcę się zapisać na ten dla mamy i dziecka, bo nawet mam blisko. Jutro dostanę nosidełko i wszystko stanie się prostsze jeśli chodzi o transport :-D.
Maryńka, to mozesz odetchnąć! Gratuluję zdrowych bioderek :)
Anka, nie stresuj się tak obiadem, na pewno zdążysz ugotować ;-). Ja dziś już też po ćwiczonkach, ale zdecydowałam się postawić najpierw na cardio, żeby spalić trochę tłuszczyku, a dopiero potem wezmę się za kształtowanie mięśni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry