reklama

Marzec 2013

Makunia na obiad zrobilam piersi z kurczaka i frytki do tego. Wszyscy zadowoleni wiec i ja przeszczesliwa bo robilam w expresie. Maza zadzwonil ze jedzie po Laure a ja stalam przy zelazku. mam ywspolny ulubiony sklep bo ja tez kocham Mohito :) Zawsze cos tam kupie no i twoja kiecka bardzo ladna:tak:

Udalo mi sie wyprasowac pranie i zrobic porzadek u Ethana w szafce.
Synus spi wiec nuda:baffled:

reklama
Makunia super kiecka:-)
Anka hihi widzę że dziś ty szalejesz z ubraniami i prasowaniem :-p

my zaliczyłyśmy krotki spacer, bo ktoś musiał Matika odebrać z przedszkola:-p
ale szybko wracaliśmy do domu, bo pieruńsko zimno:baffled:

Niuniek śpi, ja drugą kawę zaliczam, bo jakiś denny dzień..
jutro mamy w przedszkolu imprezę z okazji dnia mamy i taty :)

Makunia kiecka śliczna :-)
Gabrysi aphtin w ogóle nie pomógł, a wręcz szkodził bo mi po nim wymiotowała.
Po prostu za krótko stosowałam tą nystatynę (posłuchałam mężusia) i teraz mamy od nowa.
Anka to dobrze, że nie gorączkuje, najgorsze to chyba ten kaszel u takiego Maluszka.
Moja zaś z płaczu opchrypnięta paskudnie i też zaczęła pokasływać :-/
Oj jak ja bym się chciała ponudzić troszku ;-)
Ale dziś sobie pozwoliłam na drzemkę z Gabrysią, obudził mnie dzwonek u drzwi, przyszedł bujaczek dla Gabi :-)
wylicytowałam na aukcji i bardzo jestem zadowolona, bo naprawdę w bardzo dobrym stanie.
Tak się podekscytowałam że bym zapomniała o obiedzie ale udało mi się tą tortillę zrobić ;-)
Truskaffka udanego świętowania jutro :-)

Dziś znów wieczór awantura była, w ciągu dnia też, leżenie na macie nie spasowało panience i po 10 minutach był taki ryk jakby obdzierali ze skóry, boszeee to dziecko coraz bardziej mnie niepokoi z tym płaczem. O i zauważyłam że bardzo szybko się męczy.
Ile wasze dzieciaczki potrafią być aktywne od drzemki do kolejnej????

makunia sukienka fajna, bardzo podobna w stylu do Twojej ślubnej ;)
anka na fitnessie super, wkoncu się co nieco poruszałam, młody tez był zadowolony. tylko niestety dostałam mandat za parkowanie :/ a [ptem rozwalili mi lusterko wiec musze do mechanika jechać, a meza nie ma, i wszystko sama :/
Kania no wlasnie za 3 tyg wybieram się jeszcze na usg piersi żeby sprawdzić bo a nóż się ten guzek zmniejszyl. jak nie to wycinamy. A tak normalnie to czuje go pod palcem, ale nie boli w ogole.

jutro od rana jedziemy do koleżanki na kawe i ciacho. zobaczymy jak młody się znowu w towarzystwie spisze ;)

Mi dziś dzień zleciał nawet nie wiem kiedy. Rano wizyta u gina - wszystko w porządku, przepisał mi tabletki anty dla karmiących, ale cytologii mi jeszcze nie zrobił, bo kazał przyjść po pierwszej poporodowej miesiączce. Swoją drogą to za chwilę miną 3 miesiące, a ja dalej nie mam okresu. Po Danielku dostałam już po 2 miesiącach, ale widać różnie to bywa. W każdym razie nie spieszy mi się:-) Danielek też zaliczył dziś wizytę u lekarza, bo miał szczepienie. Na szczęście mąż z nim poszedł, a ja upiekłam placka na jutro do przedszkola. Mam nadzieję, że będzie smakował;-)
Makunia super kreacja, będziesz świetnie wyglądać:tak:
Truskafffka rzeczywiście dziś denny dzień, też wypiłam z 3 kawy, tyle że zbożowe.:-D Też mam jutro imprezę w Przedszkolu:-D
Kania78 to świetnie, że zakup na allegro udany, a co do płaczu to moja Wiktoria też czasem nieźle daje czadu, zwłaszcza jak jest zmęczona, a nie może usnąć. Już kilka razy dała koncert na osiedlu i wracałam z nią pędem do domu:-D:tak: A co do aktywności to u nas różnie bywają dni, że mało co śpi, a i takie że śpi prawie cały dzień z godzinnymi przerwami na karmienie i zabawę.
betina79 to natłok przeżyć dzisiaj miałaś, a z mandatem nie zazdroszczę:no:.
Idę spać, bo jutro masakryczny dzień się szykuje:-( Dobranoc.

Truskafffka u nas wieta mamy i taty inaczej niz w POlsce wiec zapytam kiedy jest dzien ojca?A z tymi ciuchami to Ty mnie zainspirowalas
Kania moj z tych co lubia spac ale zdarzylo mu sie nie spac 2h:tak:Jzeli chodzi o awantury to moze 10 minut to dla ksiezniczki za dlugo i sie szybko nudzi. Pewnie dlatego tez zaczyna plakac:tak: Co to za cudo kupilas ze o obiedzie zapomnialas:-D Ja czasem tez tak mama ze jak sie czyms zajmne to potem o swiecie zapomne
Betina ty sie zrelaksowalas a tu bec mandat i lusterko. Kurcze a to lusterko to tez na tym samym parkingu?

Skonczylam robote przy rachunkach, oczy mi sie kleja ale na bb trzeba bylo wejsc:-D
Rano bede musiala wstac i zawiezc Laure bo moj nie da rady. Przy okazji rusze sie na zakupy bo mleko trzeba kupic i pampersiki:tak:

Kaniu - a ile czasu podawałaś Nystatynę ? My mamy używać przez 5 dni (tak zaleciła pediatra) ale myślę że skoro ona ma ważność 7 dni to będę ją pędzlować te 7 dni żeby właśnie a nóż te potworki nie wróciły.
Na razie 3 dni po 2 razy dziennie jej gazikiem buźkę pędzluje, później patyczkiem dokładnie przecieram tą pleśniawkę (bo ma odpukać tylko jedną) na koniec kropelka na język i kropelka na smoczek (ale ZERO efektu)
Zastanawiam się ile tak właściwie powinno się na raz użyć tego leku ? Nie chcę ani za dużo ani za mało, a mam wrażenie że z opakowania nic nie ubywa :)

Co do aktywności to moja prawie wcale nie śpi w dzień, przysypia tylko na spacerze czyli ok 2-3h w ciągu dnia łącznie.

Bry
Betina
zatem życzę Ci, żeby go już nie było :-)
Nie zazdroszczę tego mandatu i rozbitego lusterka.
Roksaa czasami tak jest że dopóki karmisz to nie dostaniesz @. Jak tak miałam z Oliwią, moja siostra karmiła regularnie córkę i dostała dopiero po 9 miesiącach. U Nas chyba nie było takiego dnia by w ogóle nie spała. Jak śpi krótko to częściej. Na spacerze tylko dłużej pośpi. A jakie tabsy Ci zapisał? Mnie mój gin zapisał azalie ale nie wykupiłam bo jak przeczytałam o skutkach ubocznych to stwierdziłam że to nie dla mnie.
Anka może rzeczywiście za długo dla niej na tej macie, a co do zakupu to bujak jej kupiłam :-)
03.2013 smarowałam tylko 4 dni, mężuś stwierdził że już po wszystkim i chyba już nie trzeba, posłuchałam jak jakąś wyrocznię ;-) Ale teraz będę smarowała 7 dni, czy widoczna czy nie. Smaruje jej 3 razy dziennie po karmieniu, na smoka czasem dam, i kropelkę na język. Ubywa, ubywa jeszcze na ulotce jest napisane że można dolać wody jak będzie poniżej kreski tego roztworu :-)

Panna się wybudza, obudziła się o 5, zjadła, strzeliła kupkę po czym zasnęła, w tym czasie trening zaliczyłam, kąpiel i śniadanie. Pogoda dziś jeszcze gorsza bo od rana leje :-( Bujak się córci spodobał, Oliwia dostała piłkę do skakania, miało być na DD ale jak przyszedł dla Gabrysi leżak, to starsza by nie czuła się pokrzywdzona też dostała coś. Jeszcze coś tam z okazji DD mam dla nich więc jest ok;-) Jeszcze coś chrześniaczkom muszę kupić i mam wielki dylemat...

Ostatnia edycja:
Kania78 przepisał mi tabletki "Ovulan", ale jeszcze nie czytałam opinii. Chyba i tak zaryzykuję i będę brała dopóki karmię:-) My też teraz jak kupujemy coś małej to i synkowi, żeby nie czuł się pominięty. Jeszcze nie wiem, co mu kupię na DD ale coś wymyślę. Wczoraj byłam u siostry, która ma 3-letniego synka i kłócili się z Danielem, który bardziej kocha Wiktorię:-D Wycałowali ją poklejonymi od faworków buziami i później musiałam jej wymyć buźkę, ale najlepsze że nawet się nie denerwowała, taka z niej całuśnica:-D

reklama
Co do @ to ja ostatnio dostałam dopiero po 11 miesiącach (a karmiłam do roku) i już się stresowałam bo po roku chciałam zacząć starania o drugą dzidzie;) No i mam nadzieję, że i tym razem tak długo pociągnę bez...
A jeżeli chodzi o pleśniawki to tak z ciekawości zapytam czy pamiętacie o wymianie smoczka po skończonej kuracji? U nas nystatyna pomogła ale też całe 7 dni smarowałam po 3 razy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry