• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Roksaa to całuśna ta Twoja córcia :-)
A co do anty to na pewno wszystko zależy od organizmu jak na dany lek zadziała.
A z braku @ nie narzekam, bo pamiętam jak po Oliwii dostałam pierwszy to zwijałam się z bólu, i mitem jest że po porodzie nie będzie boleć. Mnie bolało z każdym okresem bardziej tyle że trwał krócej niż 7 dni.
Basieniak ja wymieniłam smoczka, i smoczka w butelce również ale się wróciły, przynajmniej wiem dlaczego ;-)
A jak Ty dajesz sobie radę z Dwójką Maluszków?

Gabi jakaś niewyraźna, nie wiem czy coś ją nabiera, czy pogoda tak na nią działa.
Na bujak dałam na chwilkę by łóżko pościelić a Ona w ryk, na rączkach w ryk, położyłam na podusi, dałam smoka i znów zasnęła.
Ochrypnięta jest paskudnie, z tego płaczu :-(
Idę herbatę sobie zaparzyć.

reklama
U nas z aktywnoscia wyglada tak - mamy cykle 2,5-3h w ciagu dnia. Ok. 1h to jedzenie, przebieranie, gaworzenie, 1h drzemki i wybudzanie, przebieranie i nowy cykl. Chyba, ze jestesmy na spacerze to wtedy caly czas spi te 3h. A w nocy to od ok. 19-20 do 6-7 caly czas sen z przerwami na karmienie.

psiaaaa maaaać :wściekła/y: skasowałam sobie posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no nic...na szybko...

Kania mała pewnie ze zmęczenia tak jęczała. Moja Melka jak jest zmęczona, jęczy, odwraca wzrok od zabawek, nas, trzeba ją wtedy utulić, oczka zasłonić pieluszkę żeby nic nie rozpraszało i zaraz zasypia
Mam nadzieję że żadne choróbsko się Gabrysi nie chwyci
a w dzień aktywność ma różnie od 1h do ok.3h
rano zazwyczaj aktywność krótsza, popołudniu dłuższa
Anka dzień mamy 26maj, dzień taty 23 czerwiec
ale u nas w przedszkolu impreza wspólna zawsze :)
w czerwcu dzieciaki mają dzień dziecka, piknik rodzinny, zakończenie roku..więc imprez sporo ;)

pozdrawiam :)

truskafffka dziekuje za wiadomosc :) Dzien matki to zawsze pamietam gorzej z dniem Babci, Dziadka i Ojca ehhh. U nas to sa swieta przechodnie wiec kazdego roku inaczej:eek: az dziwne

Kaniu a nie macie jakiegos skoku rozwojowego? Jak Mala chrypie i ciagle placze to moze gardelko ja boli? Moze warto by ja skontrolowac u lekarza? Dobrze zrobilas z tym przyspieszonym DD zerszta Oliwka pewnie i tak nie bedzie pamietala ze to akurat 1 czerwca;-)

Kurcze moj syn nie najmlodszy a spi chyba najwiecej:szok::szok:
Wrocilam z zakupkow do lodowki i musialam zakupic prezent dla kolezanki Laury nie bardzo wiedzialam co kupic wiec wzielam jej zestaw 6 gier ( planszowe, mikado i Piotrus Pan) a do tego Barbi ze skrzydlami. mam nadzieje ze dziewczynka bedzie zadowolona.
Synus spi , zostawilam go z tatusiem i popdobno bawil sie godzinke. Nie wypil mleka przed snem i teraz buzia mu pracuje:tak:

Kania jeżeli chodzi o dwójkę to jest całkiem nieźle:) Nie narzekam:) Spokojne egzemplarze mi się trafiły;) Jedyne co, to Piotruś na spacerach śpi ale tylko jak jedziemy i nie daje się oszukać bujaniem czy na boki czy przód tył jak w jeździe i niestety jak idziemy na plac zabaw to często po pewnym czasie się budzi i muszę go do nosidełka przerzucić i latać z nim za Wiktorią bo sama na wielu zabawkach sobie nie radzi.

U nas dzisiaj kolejny leniwy dzień, przed południem była u mnie kumpela na herbatce, trochę pogadałyśmy, natomiast Gabrysia tak jakby czuła się trochę nieswojo, bo ciężko ją było namówić do gadania i uśmiechów, a gdy Emilka wyszła, mała się nagle ożywiła :eek:.
Tak w ogóle to kumpela jest w 20 tyg. ciąży i prawie w ogóle nie widać jej brzuszka:szok:. No ale ma tylko +3kg na razie..
Cieszę się, że sukienka Wam się podoba, mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować. Na razie trochę irytuje mnie fakt, że nie ma żadnego zamka i jest wciągana przez głowę, więc trzeba maksymalnie uważać na fryzurę i makijaż, co będzie trudne przy ściąganiu jej do karmienia:confused2::confused2:.
Kaniu,w takim razie my chyba tez musimy zmienic plan działania z tymi pleśniawkami.. A co do aktywności Gabrysi to wygląda tak. Rano budzi się ok. 6-7 na karmienie i niemal zaraz zasypia do 9-10, potem 1-2 h aktywności, czasem dłużej, natomiast po południu potrafi nie spać nawet od 16-17 do 23... Czasem sobie utnie drzemkę, ale nie dłuższą niż pół godziny.
Betina, niezłe miałaś przeżycia na tym parkingu... Nie zazdroszczę..
Roksaa, mam nadzieję, że ten masakryczny dzień minie mimo wszystko bezproblemowo:tak:.
Basieniak, ale fajnie miałaś z tym brakiem @... Chyba żadna z nas za nią nie tęskniła... Ja na szczęście przeszłam tę pierwszą całkowicie bezboleśnie i dość skąpo, tyle, że długa była bo prawie tydzień.
Anka, Twój synuś to faktycznie neizły śpioch:-). Zupełnie jakbyś dziecka w domu nie miała;-);-).
Truskaffka, auć...szkoda posta:-(.

Dostałam nosidełko :-D. Gabrysia zaskoczona, nie wiedziała co się dzieje, ale chyba jej się podobało. Tylko trudno ją jeszcze jest zainstalować, bo nóżki nadal lekko zgięte i próbuje je włożyć razem na jedną stronę:-D.

Truskaffka na pewno ze zmęczenia, dziś odpuściłam jej matę, bujak tylko leżakowanie i aktywna jest max 1 h po czym marudzi, więc daję smoka, utulam kocykiem i zasypia.
Anka też tak myślałam ale gdyby ją gardełko bolało to by nie bardzo chciała jeść.
Dziś już praktycznie nie płakała, zazwyczaj wieczorem po kąpieli płacze, ze zmęczenia, pewnie i głodna a ssać nie ma sił.
Basieniak moja Gabrysia na spacerach też za bardzo stania w jednym miejscu nie lubi, wyczuwa jak stanę, zaczyna się wiercić, wybudza się o i wertepów nie lubi tylko jazdę po płaskiej powierzchni. Na placu zabaw nie ma szans by pospała, gdy inne dzieciaczki wraz z Oliwią na czele wariują. Super, że wszystko dajesz radę ogarnąć, zwłaszcza że oboje są jeszcze tacy mali.
Makunia to faktycznie ze ściąganiem może być problem, może weź sobie jeszcze jakąś zapasową, wygodniejszą?
Świetnie że nosidełko się Gabrysi podoba, na pewno ułatwi życie ;-)

Dziś odwiedziła mnie kumpela z pracy z synkiem 11 miesięcznym, jak się cieszył jak zobaczył Gabrysię, aż fikał z radości. Panienka przespała głównie większość dnia, teraz też udaje się na drzemkę. Oliwia dziś przyszła z żłobka z pięknym wierszykiem i koralami dla mamy (z makaronu) i krawatem dla taty zrobionymi w żłobku :-) Aż się wzruszyłam :-) Mąż ją zabrał na zakupy więc korzystam z chwili dla siebie ;-)

pół dnia u psiapsióły, młody znowu pretendował do nagrody dla złotego dziecka ;-) choc troche w aucie poskarżył sie że sie nie podoba ten fotelik..
kupilam kolejna chuste - uwielbiam chustonoszenie! jak bedzie ladnie to wezme ze soba na spacer i jak mu sie wózek znudzi to hop do chusty i idziemy dalej ;-)

rokssa a karmisz piersia? jesli tak to chyba normalne ze jeszcze okresu nie ma. do mnie w kazdym razie jeszcze nie przyszedl i sie z tego bardzo ciesze ;)
anka26 lusterko sąsiad mi stuknął, pod samiutkim domem ;)
03.2013 moj tez nie spal w dzien za bardzo, ale wydaje mi sie ze sam nie potrafil w dzien zasnac mimo ze byl zmeczony. wiec od jakiegos czasu srednio co 3 h ukladam go do snu i troche przesypia, potem jest wypoczety i uśmiechnięty i nie marudzi.
Kania tez musze najblizsze dzieciaki w rodzinie obdarowac na dzien dziecka a kompletnie pomyslu brak..
makunia moze córcia nieśmiała jest ;) a dzieciątko takie mozna juz do nosidelka? myslalam ze dopiero jak siedzi jako tako. ja nosze namiętnie w chystach ;)

Basieniak odwazna jestes z dwojka na plac zabaw, swietnie. Za rok bedzie chyba gorzej:-D Mam nadzieje ze zadne z dzieci nie bedzie ci uciekalo. Bylam swiadkiem jak kobieta nie mogla sobie poradzic z dwojka, nie bardzo wiedziala za ktorym biec. Dla mnie to bylo smieszne ale dla tej babki to byl mega stres. No ale jak jest wiecej mam to mozna sobie pozwolic na takie wyjscie. Zawsze ktoras pomoze
Makunia fakt nie pomyslalam nawet o tym ze bedziesz karmila. Moze przygotuj sobie pokarm i daj z butelki?
Kania w takich sytuacjach az serce sciska ile to dziecko serca wklada w taka prace. Super prezencik. U nas w przedszkolu tez robia prezenty:tak:
Betina zazdroszcze jak piszesz o chuscie. Kurcze sama bym ponosila no ale niestety:shocked2: Co do fotelika samochodowego to Ethan zawsze sie buntuje jak go wkladam ale jak tylko zawiesze zabawki jest ok. Wiem ze nie lubi tam siedzie:cool: A sasiad na ciasno parkowal:-D:tak:

Ethan powoli wraca do siebie bo od poludnia zaczal ladnie jesc, nie zapeszam:sorry2:

reklama
Hej :-)

Podczytuję Was każdego dnia, ale jakoś nie bardzo mam wenę na pisanie coś od siebie.
Napiszę pokrótce co u nas:
Emilia od tygodnia śpi po 30-45 minut dziennie :szok: nie wiem jak ona daje radę, ale autentycznie tak jest....w nocy budzi się po 4h a czasami nawet dopiero po 6h więc ogólnie jest super.
Ostatnio strasznie się ślini i pielęgniarka środowiskowa powiedziała, że bardzo możliwe, że niebawem wyjdą jej ząbki (moja siostra w wieku 3 miesięcy miała już dwa ząbki, więc Emilia może idzie w jej ślady:-D). W każdej godzinie obdarowuje nas pięknymi uśmiechami i swoim gaworzeniem.
Mąż nadal spisuje się na 6+ z czego się bardzo cieszę (obawiałam się, że po miesiącu jego zapał ochłonie a tu taka niespodzianka:-))
Chrzciny odbyły się 3 maja....obawiałam się, że Emilia może być niespokojna w czasie Mszy Św. ale przespała ją całą....nawet się nie obudziła w momencie polewania głowki wodą :-)

Uciekam jeść kolację i pobawić się z córcią.
Pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry