kiniusia trzymam kciuki ,żeby łucja szybciorem ruszyła z chodem i wtedy mamusiu nie będziesz się zamartwiała,że nie stoi ,że nie wstaje z leżącego , poprostu córa zaskoczy Cię w inny sposób
anka Twoj nawet z jedną drzemką bije na głowe wszystkie dzieciaki na tym forum

moja już miałą jedną , ale znowu wrócila do 2
kania zdrówka dla dziewczynek

a co do nocek , to nasze małe księżniczki dosżły do wniosku,że szkoda im czasu na spanie w nocy, trzeba rodzicom przypomnieć o sobie .....moja już jadła tylko raz mleko w nocy , ale teraz między 5 a 6 je 2 butle mleka i śpi do 7
Powiem Wam ,że nie wiem skąd ta moja mała czerpię energię , ale ostatnio ciężko ją uśpić o 21

ma 2 drzemki po godzince , cały dzień na nogach , trenuje chodzenie przy meblach i mnie zaczepia , aby ją trzymać za rączki i idziemy razem, siedzi króko , napije się i znów w pionie

zaczęła więcej jeść , zaczęłam jej dawać parówki cielęce, bułeczkę z masłem do tego i dziś dostała pierwszy raz kaszę mannę do deserku, bo sam deser przestał jej wystarczać

to są dodatki poza mlekiem, kaszką , obiadem itd.....cieszę się ,że ma apetyt , w końcu dużo spala, to i zjeść potrzebuje

nauczyłą się pić wodę sama, przez butelkę , ładnie chwyta, obczaiła w któym miejscu trzymać i heja

nie potrzebny jej kubek niekapek

zaczęła też powtarzać po nas wyrazy i nieżle jej idzie

sama powtarza podczas rozmowy

może te kiepskie nocki to faktycznie skok? zauważyłam u niej troszkę postępów