reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Aniulkas czyli już po remoncie ufff, a w pracy już wiedzą? Z jedzeniem mam tak samo, jak nie zjem mdłości, jak zjem mdłości ;-)
Szczebiotka fakt nad morzem całkiem inne jest powietrze, no i trzymam kciuki by słońce u Was na dłużej zagościło.
Żabka Ty dalej wymiotujesz, współczuję naprawdę.
Asinka85 jak kończę przygodę z duphastonem z tym opakowaniem więc więcej póki co nie będę kupowała.
Daga90 doskonale rozumiem te dolegliwości, próbowałaś kiwi na wieczór zjeść 2? Mi Onesmile poleciła picie ciepłej wody przegotowanej wieczorem 2 szklanki, rano na czczo 2 szklanki, lekarka kiedyś mi mówiła że woda z miodem i cytryną też bardzo pomaga. Mnie miód odrzuciło więc woda z cytryną tylko wchodzi w grę.

U Nas żar się z nieba leje, jest godzina 17 a ja nie mogę wysiedzieć tak mi słabo i duszno...
U mnie w poprzedniej jak i tej hormony szaleją i mąż nie ma za dobrze ze mną teraz....

reklama
Kania - u mnie też taki upał, że się wysiedzieć nie da. Prawie na golasa po domu biegam (okna pozasłaniałam, bo po co sąsiadów gorszyć) :)
Daga - ja też piłam ciepłą (ale nie gorącą) wodę z miodem i cytryną i było ok.

Normalnie poza kłuciem w brzuch od czasu do czasu wszystko mi przeszło - żadnych mdłości, żadnych wymiotów - aż mi smutno bez tego, bo wtedy chociaż wiedziałam że ktoś tam u mnie w brzuchu gości i że wszystko jest ok. A teraz :| Tylko biust mnie boli wściekle i czasami brzuch boli. Oddać mi troche Waszych nudności i to już:)

Daga suszone śliwki, rodzynki, płatki zbożowe ciemno ziarniste, i jabłka tylko ze skórką na noc może też wypróbuj. U mnie kiwi na chwilę działało. Staram się jak najwięcej pić, ale naprawdę czasami czuję się jak balon napompowany wodą i niczym więcej.
Natalia88 ja Ci oddam moje nudności a Ty mi Twojej energii :-)

wlasnie sobie zrobilam ta wode z miodem i cytryna i mam nadzieje ze pomoze :) rodzynki tak troche podjadam ale wole dorzucac je do jogurtu naturalnego nie jest mi wtedy po nich tak slodko :)

Hej dziewczyny, wracam do Was po przerwie musiałam odpocząć od neta bo naprawdę potrafi nakręcić. Nie wiem czy pamiętacie miałam problem z plamieniami i betą. Byłam u gina i dostałam zakaz robienia bety, bo ona przyrasta wolno ale u różnych różnie to bywa. Zrobił mi usg i widziałam swoje 1,32cm dzidka i najważniejsze usłyszałam i zobaczyłam jak pika serduszko:-)miód na oczy i uszy. Ciąża 7 tydzień i 4 dzień (dla porównania równe dwa tygodnie temu lekarz ocenił że to jest 4-5 tydzień) i wszystko wygląda na w 100% zdrową ciążę jak narazie. Nie ma żadnych krwiaków nic takiego ale dostałam profilalaktycznie dupka 2x dziennie. Kamień spadł mi z serca bo spodziewałam się najgorszych rzeczy, szłam do lekarza zalana łzami, a tam widzę serduszko, już prawie rączki i nóżki, pępowinkę ahhh. Teraz wiem że będzie dobrze.
Dziewczyny ja na mdłości znalazłam krakersy, niczym wstaję z łóżka 2 krakersy i jest dobrze. Zresztą wszystko zniosę byle bąbelek miał się dobrze.
Corazon, śledziłam Twoje wpisy i jest mi bardzo przykro, poprostu aż się serce rozrywa:-(

Jula - super, że z Bąblem wszystko ok. Najważniejsze, że serducho pika:D
Daga - daj znać czy coś pomogło

Ja idę do sklepu i siadam do magisterki, bo jak dalej się będę tak obijała to się nigdy nie obronie :|

Miłego, upalnego dnia ;)

reklama
zabka ja mialam mdlosci i wymioty o roznych porach dnia czasami popoludniu i wieczorem tez a od kad jem suchary i pije len to wogole mnie nie meczy. czasami tylko jest mi cos dziwnie ale to nic z porownaniem tego co bylo. mowie ci sprobuj bo napewno ci nie zaszkodzi. a moja pani doktor powiedziala ze len jest tez dobry na zgage i sie nawet sprawdza chociaz te kilka dni co mnie tak palila zgaga zanim zaczelam pic len to wydaje mi sie ze spowodowane to bylo majonezem w salatce bo duzo jej jadlam :)

Do góry