Patrycja2810
Fanka BB :)
U mamy było różnie z porodami a miała ich 5 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jotka, ja chodzę na Plac Pokoju 3/4 do dr Sosnowskiego i z tego co wiem to dr Perenc też tam przymuje. Właśnie próbuję się do niej dodzwonić![]()

To musiałam mieć szczęście, bo mnie umówił na za dwa dni od telefonu, ale mówił, że ktoś mu odmówił wizytę i dlatego. Jak masz parcie to napisz jeszcze smsa do niego, że jeśli by ktoś zrezygnował to Ty wskoczysz na to miejsce, może się uda. Perenc też słyszaam że jest Ok. A Dudarewicz wporzo gościu, mnie kazał dzwonić miesiąc wcześniej jak będę chciała się umówić.
:-):-)
, zamiast przeć. Wiadomo, że boli, ale krzycząc nie słucha się co do takiej się mówi, a ona wpada w histerię, że umiera albo takie tam zamiast pomagać w porodzie położnej. Niestety, takie dziewczyny zdarzają się najczęściej i wtedy mają dłuuuugie porody i męczące dla niej i personelu.Heledorka eeee tam jaka męka, taka sama jak po porodzie prawie. Jedyne co to z 5-6 godzin dłużej jesteś kołowata... Też zależy jak się ktoś ze sobą pieści, to i po cesarce i po naturalnym będzie dogorywał, albo jak jakieś komplikacje, ale tak to jedna cholera.

Kiniusia przeszla i dobrze gada
A ja mialam praktycznie i jedno i drugie
Przy cesarce cierpisz PO wszystkim i trudno jest zajmowac sie dzieckiem ze szwami w brzuchu. Wcale nie lepsza dla dziecka, wprost przeciwnie - dzieciak urodzony naruralnie dostaje taka dawke hormonow i adrenaliny, ze automatycznie czyszcza sie pluca, uklad oddechowy i inne dostaja poteznego kopa do zycia. Dziecko wymeczone troche skurczami jest dobrze przygotowane do przyjscia na swiat (moj synek juz byl przygotowany, wyjety z brzucha spokojnie oddychal). Oczywiscie nie mowimy o skrajnych przypadkach i porodach trwajacych 2 dni. Takie cesarkowe zawsze moze doznac szoku, czesc ma poczatkowo klopoty z oddychaniem. No i przede wszystkim kiedy wiadomo ze trzeba wykonac cesarke? W porodzie sn to dziecko zwykle decyduje kiedy jest gotowe, przy cesarce planowanej - lekarz. Po porodzie sn matka dostaje potezne dawki adrenaliny i endorfiny, dzieki czemu dostaje "kopa" i szybko sie regeneruje. Po cesarce modlisz sie, zeby znieczulenie dlugo trzymalo... Uwazam ze zdecydowanie lepsze sn, poza przypadkami gdzie sie nie da i tyle.
Koncowka zawsze przekichana, chyba stworzona po to, zeby marzyc o tych skurczach