reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2013

Oj, jak dobrze, że już piątek. Żyję weekendem, jakoś ostatnio nie chce mi się pracować :-p. Zwłaszcza, że i tak myślę głównie o maleństwie ;-).

Jotka, my będziemy brać ślub na Zgierskiej, bo mamy najbliżej..a poza tym poszliśmy na kompromis (ja mam swoje USC w Zgierzu, a W. na Piłsudskiego) i CudMiód też w dogodnej lokalizacji, niedaleko USC :-).

NomiMalone, domi - ja właśnie chciałabym w ten sposób zorganizować, żeby za jakiś rok, może rok z kawałkiem wziąć na spokojnie ślub kościelny, może właśnie łączony z chrztem maluszka, zorganizować fajną imprezę i naprawdę się nią cieszyć na 100%. Jakoś średnio wyobrażam sobie siebie w sukni, w kościele i przede wszystkim na weselu do białego rana w dość zaawansowanej już ciąży. Byłam na weselu przyjaciółki niecały miesiąc temu i szczerze przyznam, że ok. 2-3 byłam nie do życia.. nie mówiąc już o tym, że ziewać zaczęłam ok.. 22 :sorry2:.
Domi,jeśli chodzi o wagę, to ja zanotowałam jakieś +2kg do tej pory. Niestety bardzo idzie mi w uda i tyłek:angry:, bo od kiedy zaszłam w ciążę przestałam regularnie ćwiczyć, a wcześniej chodziłam na fitness 2-3 razy w tygodniu.. no i bardzo dbałam o to, co jem ( teraz też dbam, ale raczej sobie nie odmawiam:happy2:).

reklama
Wszystkim mówię dzień dobry w to deszczowe przedpołudnie. Kolacyjka wspólna się udała, mąż był zaskoczony niespodzianką sałatkową a ja dostałam piękny bukiet kwiatów. Włączyliśmy sobie film popijając sok wiśniowy z kieliszków do wina, po czym sen mnie zmorzył więc nie wiem jak się ten film skończył. Taki ze mnie pożytek wczorajszego wieczora był ;-) A dziś czeka Nas z wieczorna walka ze smokiem...Trzymajcie kciuki byśmy się nie złamali !!!

Umówiłam się na wizytę do mojej pani ginekolog na jutro na 12:15, chciała mnie zapisać na dzisiaj na 10 ale nie dałabym rady dojechać. Wieczorem, w nocy i do teraz na razie nie miałam tego śluzu brązowego.

makunia to trzymam kciuki zeby udalo Wam sie plany zrealizowac tak jak sobie wymyśliliście
domi waga sie nie przejmuj bo to chyba bardzo indywidualne, my poki co na minusie a pewnie w ciagu dwoch tyg mozemy nadrobic z nawiązką ;)

hm sniadanko z mężem..

Hej Dziewczyny Pewnie mnie nie pamiętacie Pisałam tu od czasu do czasu. Miałam problem z puchnącymi stopami i bolącymi stawami. Trafiłam do szpitala na cały miesiąc :( Ze mną jest już znacznie lepiej ale strasznie się martwię o dzieciątko. Od 10 tyg jestem faszerowana antybiotykami i to w końskich dawkach Z Usg wynika ze wszytsko jest ok ale stresa mam niesamowitego. Teraz do tego wszystkiego doszło swędzenie całego ciała Lekarz mówi, że to może być reakcja po lekach ale badania na cholestaze muszę zrobić. Ręce opadają. Nie służy mi ta ciąża ;(

Mam nadzieje bo jeszcze tego by mi brakowało Smaruję się oliwką od stóp do głowy a swędzi nawet skóra na twarzy Spać w nocy nie mogę tylko się "łorcuje"
Dziewczyny mam prośbę bo zaległości nie nadrobię chociaż bym się wściekła - napiszcie mi proszę jak wasze brzuszki bo ja jeszcze jestem zupełnie wklęsła i zaczynam się powoli martwić czy małe rośnie jak powinno. Waga też stoi w miejscu chociaż to to pewnie zasługa szpitala.

Patrycja - dobrze, że śluz nie wrócił... a jutro na wizycie na pewno sie uspokoisz :tak:

NomiMalone - to fajny pomysł wesele i chrzciny w jednym ;) oby wszystko poszło po Twojej myśli :tak:

czarna - no to rzeczywiście niefajnie u Ciebie... ale jak lekarze mówią, że z dzidzią ok to tego sie trzymaj ;)
trzymam kciuki, żeby już było tylko lepiej :tak:

Kania - myśmy odtsawili równocześnie smoka i nocne karmienie jak Maja miała trochę ponad rok... 3 noce były straszne - dobrze, że nikt policji nie wezwał.... MM z nia walczył a ja ryczałam w naszej sypialni ;)
trzymam kciuki za cierpliwość i wytrwałość &&&&&&&&&& daj znac jak poszło ;)

Szczebiotka - ciesze się, ze u Was lepiej :-)

Królowa, basieniak - to zaklepujemy wtorek albo środę ;)
królowa - kiedy będziesz wiedziała kiedy idziecie do przyjaciółki?? i kciukam za dzisiejsza wizytę ;-)

domi - a Amelka w pierwszej klasie?? bo widze, że rocznik mojej Mai?

a u nas spokojnie, jutro dla rodzinki urodziny Adama robimy ;) musze się za jakims tortem rozejrzeć ;) i jakis obiadek naszykować ;)
ja na razie z zakupami sie wstrzymuje - po połówkowym zaczne coś kupować.... a najbardziej to nastawiam sie na styczniowe wyprzedaże - wtedy planuję w ciuszki sie obkupić bo po starszych nic praktycznie nie mam....

czarnana- może jakiś balsam intensywnie nawilżający, może oliwka ci nie służy :) ja nie przepadam za oliwką nawet jak smarowałam się oliwką w pierwszej ciąży to mi nie pomogła na rozstępy ehh...

reklama
Do góry