reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marzec 2013

kiniusia to pewnie nic tylko smarowanie moze pomoc. no i przeczekac az przejdzie ;)
aniulkas w szkole rodzenia ktora mnie interesuje mowia zeby przychodzic od 26 tc. Ja sie zapisuje na drugą połowę list więc juz za miesiąc :) Do lutego bym na pewno nie czekala bo wg OM tez mam termin na luty, a poza tym zawsze moze cos byc juz nie tak pod koniec.

reklama
hej nie było mnie chyba z tydzień, pojechaliśmy z mężem na weekend i tak jakoś zleciało....Nawet nie próbuję Was nadrabiać, ale teraz postaram się być na bieżąco. Ja ciągle biję się z myślami czy wracać na jakiś czas do pracy, wszyscy dookoła radzą żebym została sobie w domu, bo mam taką możliwość, tzn w pracy temu sprzyjają..Nie wiem, naprawdę trudna decyzja. Dzisiaj idziemy do lekarza i może się wszystko samo okaże. Ciekawe czy poznam płeć, p. doktor ma trochę kiepskie usg, więc wątpię, ale bardzo bym chciała:)
Co macie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu :) ?
Aniulkas nie jestem doświadczona, ale słyszałam, żeby iść do szkoły rodzenia, tak żeby po ukończeniu był gdzieś miesiąc do porodu, ja jeszcze nie myślę póki co o szkole, gdzie tam do marca.
Pozdrawiam wszystkich!

Różnie jest bo w Szpitaliu chcą żeby dopiero w styczniu chodzic i koniczyc w lutym a Kursy, terminy zajęć w bezpłatnej szkole rodzenia: | Szkoła Rodzenia Centrum Dydaktycznego tutaj jest inf ze od 22 tygodnia mozna. i chyba tu sie zapisze.
Na tej stronie jest napisane : W zajęciach uczestniczą kobiety pomiędzy 22 a 32 tygodniem ciąży (najbardziej optymalny termin 23-26 tydz. ciąży). "

Bardziej mąz sie denerwuje i chce wczesniej ;)
Zaraz bede dzowniła i wszytsko sie dowiemy :)

Ostatnia edycja:
A odnośnie wzrozstu to gin powiedzialmojej szwagierce ze przez to jest niska i drobna urodziła przedwczesnie bo organizm nie wytrzymal ciezaru chociaz przytyła tylko 9 kg byl to 7 miesiac. Ale dziewczynka zdrowa wyszły po 3 dniach... ja mam ok 154 cm ...Nie wiem w sumie jak to jest obym do lutego wytrzymala

Hejka :-)
My właśnie po śniadaniu. Synuś dał mi dzisiaj pospać, bo miałam nocny wypad na lotnisko, żeby kolegę na samolot zawieźć, a napomknę, że kierowcą jestem od 1,5 miesiąca :-p Ode mnie to jakieś 90 km w jedną stronę, a ja to załatwiłam w godzinę, oczywiście w jedną stronę :-p Godzinę posiedziałam z kolegą i godzinkę z powrotem, także jak wyjechałam o 2 w nocy, tak wróciłam o 5 :-) A tak się bałam, a spokojnie dałam radę.

aniulkas super :) my sie bedziemy najprawdopodobniej szkolic od 17 listopada
asinka85 to niezly z Ciebie driver jak po 1,5 mc takie dystanse pokonujesz. domyslam sie ze jestes raczej niewyspana ;)

dom ogarniety, niestety na koniec wykipiał mi makaron wiec czeka mnie jeszcze tylko powtóne mycie płyty ;)

Ania smakuje jak ulepek :-( Fajnie z Laurą spędziłyście ten dzionek.
Agula Ty też mamusia dwójki dzieciaczków, więc podziwiam że czas na bb znajdujesz :-)
Ala dzięki za wyjaśnienie, każdy ma swój punkt widzenia :-)
Doti moja też ma azs, i nadal w takich piorę.
Natalia88 cieszę się, że się dogadujecie :-)
Betina79 , Patula 86 trzymam kciuki za wizytę.
Aniulkas ja uczestniczyłam w szkole rodzenia od 24 tc.
Asinka85 a kolega mam nadzieję, że docenił to poświęcenie :-)
Kociatka najważniejsze żeby było zdrowe a co będzie to Bóg raczy wiedzieć :-)
Muszę się położyć, miłego dnia Wam życzę.

Cześć Kobietki

Mnie się dzisiaj tak bardzo nic nie chce... odkąd tylko otworzyłam rano jedno oko. Gdybym mogła, zostałabym w domu, ale akurat dziś się nie dało i musiałam stawić się do pracy. Niestety mam wrażenie, że coś mnie bierze, gardło trochę zaczerwienione, głowa pobolewa i spać się chce... I dlaczego jeszcze tyle czasu do weekendu?

Wczoraj wybraliśmy się z W. na małe spotkanko na mieście. Obiadek był pyszny, ale pogoda pod psem i niestety wybór tramwaju jako środka transportu odbił nam się czkawką. Zimno, deszcz i bieganina od przystanku do przystanku... i całą noc miałam wrażenie, że twardnieje mi brzuch. Nie wiem tylko, czy to wspomniany obiadek, czy macica.:dry: Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to ja myślę o grudniu albo styczniu.. Chciałabym być "na świeżo" żeby nie zapomnieć zbyt wiele ;)

reklama
Do góry