reklama

Marzec 2013

reklama
CorazonPartio, noelka84 fajnie ze Wam wyszlo z zaskoczenia kiedy się przestaliście starac. Widac los najlepiej wie kiedy fasolka ma się pojawic!
Ewcik trzymam kciuki za usg, ja tez mam pod koniec lipca kolejne.
Królowa_Dramatu co do tej macicy to lekarz po prostu przy badaniu ginekologicznym (naciskając brzuch i od srodka ;) ) ze jest ladnie powiększona.
Jotka21 super ze reakcja mamy pozytywna, nie wyobrażałam sobie ze mogła by być inna J
Jula27 duzo sily dla siostry…

Ja po weekendzie rozleniwiona.. Nie wiem jak sie jutro zbiore do pracy ;)

Dzięki dziewczyny, siostra jest jak narazie załamana, tym bardziej że ja jestem w ciąży. Jest trochę starsza ode mnie.
Jejku ja jestem nie do życia, dwa razy spałam dzisiaj, chodzę jak zombie, nie wiem jak jutro będę pracować. Dzwonie rano do lekarza i pewnie wieczorem mnie umówi, strasznie nie mogę się doczekać, chociaż żeby mi powiedział że pęcherzyk jest na swoim miejscu. Tak potwornie zmęczona w sumie niczym, to ja jeszcze nie byłam. W sumie to chyba wole to, niż mdłości i wymioty. Te na szczęście mnie omijają narazie. Apetyt mam za dwóch.
Jutro do pracy:-(
Noelka wszystko będzie dobrze,po to tu jesteśmy żeby się wspierać i witam nową mamusie:-)
CorazonPartio bardzo zgrabniutki ten test, a jak fajnie wyglądają dwie kreseczki:tak:mnie też kusi żeby sobie jeszcze posprawdzać ale dam sobie spokój, mam jeden pierwszy, zostawie na pamiątkę bo nie wierzyłam jak się pojawiała druga kreska.
Powtórze się ale JUTRO DO PRACY:no:beee nie chce mi się okrutnie:no:

(swoją drogą, patrze na suwaczek i nie wierzę, za dwa dni zacznę siódmy tydzień:-):cool2:

Ostatnia edycja:
ja liczę tygodnie tak jak Jula;) w sensie, że jak tydzień jest nieskończony to trwa i właśnie jestem akurat w tym tygodniu. czyli jak jestem w 8tc to znaczy, że jeszcze się nie skończył, jakoś tak dla mnie się wydaje to logiczne, chociaż nie do końca prawidłowe merytorycznie. no ale jak robię usg np.12tc to wtedy, gdy 12tc jest skończony, czyli wg mojego rozumowania w 13tc:-D

Jeśli chodzi o testy to ja zrobiłam 2 sikane i betę dzień po spodziewanej miesiączce, ale przyrostu nie sprawdzałam.

Ja w weekend odpoczęłam, teście zajmowali się synkiem, więc mogłam się trochę polenić, dzisiaj położyłam się spać przed 16 i po 17 ledwo się z łóżka zwlokłam, a teraz znów marzę o łóżku.

noelka witaj.

jula ja dzis tez przespalam caly dzien:-)najgorsze jest to ze mnie przeziebienie bierze.martwie sie zeby to maluchowi nie zaszkodzilo.

moja pierwsza ciaza tez byla dla mnie zaskoczeniem. z mezem nie mialam dzieci a mojemu obecnemu powiedzialam wtedy ze jak tyle lat nie bylo dziecka to juz nie bedzie a po dwoch tyg dwie kreski na tescie.normalnie mi szczenka opadla wtedy.:szok:takie mialam oczy z wrazenia. moj juz wrocil wiec zycze wam spokojnej nocy i uciekam pod kolderke:-D

CorazonPartio, noelka84 ja również z zaskoczenia zaszłam. Staraliśmy się 6 cykli po poronieniu i teraz jest 7 kiedy postanowiliśmy trochę odpuścić, mój P stracił pracę i powiedzieliśmy sobie że jak będzie to będzie a jak nie to nie będziemy płakać. No i bach, jest. Może nawet i dwie sądząc po becie przyroście bety :))
U mnie to wogóle się fajnie złożyło bo w poprzedniej ciąży miałam termin porodu na 8 czerwca 2012. Poroniłam w listopadzie. Teraz 8 czerwca dostałam @, zaczęłam 7 cykl owulacyjny - jak się okazał szczęśliwy :)

Witam nową mamusię i gratuluję dwóch kreseczek :*

zabka nie zamartwiaj sie przeziebieniami nie zaszkodzisz dziecku ;-) polecam syrop *spam* pomaga bardzo no i np strepsils do ssania ale jesli to nie pomoze i bedzie gorzej to do lekarza zeby natybiotyk przepisal. w ciazy kilka razy bylam przeziebiona ale raz w 7 miesiacu doszlo az do zapalenia oskrzeli i wyladowalam w szpitalu przez zaniedbanie jedenej pani ginekolog która przepisala nie ten lek co powinna takie cos do psikania do gardla nie pamietam nazwy w szpitalu w zastrzykach mialam augumentin i przeszlo. Kaszel jest najgorszy bo powoduje skurcze a u mnie o maly wlos nie skonczylo sie wczesniejszym porodem. Synek zdrowy jak ryba sie urodzil i teraz odpukac nie choruje jedynie lekkie przeziebienia przy zabkowaniu. Dziewczyny strach jest gorszy niz to warte i na prawde w ciazy nie panikujcie tylko wdech wydech zawsze jakos sie dobrze skonczy a leki w ciazy mozna brac prawie wszystkie a w kazdej ulotce pisze ze nie mozna brac. W ciazy pierwszej bralam potem leki które niby z ulotki nie powinnam brac ale juz ja sie tak zle czulam ze sie ratowalam bo a to oddychac nie moglam albo zgaga duza wiec bralam to co poprostu mi pomagalo :-)

CorazonPrtio ja sobie właśnie tak liczę (pewnie głupio ale nieważne) teraz mam skończony 5 tydzień, więc logiczne że zaczął mi się 6, za kilka dni moja dzidzia skończy 6 tygodni, więc zacznę 7:-)
ja też padam i idę spać, spokojnej nocy dziewczyny:-)do juterka

tantum verde do psikania do gardła, ja jestem załamana bo mi się mdłości zaczynają:-( a myślałam, że będzie inaczej niż przy pierwszej ciąży, dwa dni mnie nie było i mam takie zaległości ze:szok:
witam nowe dziewczyny

reklama
Dziewczyny, jestem przerażona przed jutrzejszym odbiorem wyników (zwłaszcza bety), tyle się już naczytałam o pustych jajach płodowych, ciążach pozamacicznych i poronieniach, że jakby za czarnowidztwo przyznawano nagrody, to na bank bym ją dostała... Zawsze u mnie się coś chrzaniło w najmniej spodziewanym momencie, więc czemu miałoby teraz być inaczej.. Chyba zwariuję

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry