reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Patula, ja się dołączam do Twojej prośby :-D. Nie jestem jakoś szczególnie zestrachana, ale powiem Wam, że z przerażeniem patrzę, ile z nas miało/ma/będzie miało cc z różnych powodów. Naprawdę na palcach można policzyć porody sn.. I tym jestem trochę zszokowana. I niedoinformowana jednocześnie :tak:.
Barbia, wydaje mi się, że to panika... Faceci tak niestety mają, że w kryzysowych sytuacjach zdarza im się uciekać. Może jednak porozmawiajcie szczerze, powiedz mu o swoich oczekiwaniach.
Basiatoja, różnie to podobno bywa z tymi zwolnieniami. Podobno niektórzy nie chcą dawać L4 po terminie...

Dzisiaj jestem skrajnie niedospana, nie śpię od 6, na nogach właściwie od 6.30, i coś mi się zdaje, że bez drzemki się nie obejdzie. O 9 mieli przyjść z gazowni i do tej pory cisza. Nawet nie mogę się ruszyć do sklepu :/

reklama
Niestety 11 dni po terminie od OM i 7 po pierwszym badaniu. W nd mialam pierwsza probe wywolania porodu mialam skurcze po oxy ale brak rozwarcia i nie przygotowana szyjke. 14.03 mam miec próbę nr 2 z oxy. Jak sie nie uda to cc. Jestem już tak zrezygnowana że mi się płakać chce.

Nimitii to nie fajnie. nie dziwie sie ze plakac Ci sie chce i ze jestes zrezygnowana. zobaczymy co bedzie na probie nr 2. ja patrze na termin OM bo te z usg to jakies glupoty mi wychodzily czasem. ze wg USG jestem w 32 a bylam w 36.

Anka to super. Pewnie juz masz Ethana obok siebie.

Barbia ja to specjalnie nie chce zeby moj był. w koncu to zaakceptowal. bedzie moja mama lekarz zreszta. Jej musze sie sluchac jak cos to wrzasnie ze mam sie uspokoic i tyle.

U mnie cisza i spokoj. 14.03 wizyta zobaczymy co powie. ucisk na biodra u mnie zniknal. czuje sie dobrze caly czas. skurczy brak. jak tak dalej bedzie to bedzie ciekawie. ale na swieta chce byc w domku:)noc z kocica na twarzy przespana bardzo dobrze:). Wczoraj rozmowa z Mama mojego. wyszlo szydlo z worka czyli to czego sie balam. Zaufanie..to chyba nie istnieje juz w tym przypadku:) trzeba sniadanie jakies zjesc:)

Dzień doberek ;)

Matiko buduje z lego cuda, ja z kawką i leniem na kanapie..
chata ogarnięta, na obiad kwasy omega z rybki sobie zapodamy:-p

Herbata Patula póki co decyzja żadna nie zapadła, zobaczymy co dalej będzie się działo ;)
o cc wspominają ze względu na pierwsze cc, cukrzycę z insuliną, małopłytkowość i tak dumają co byłoby lepsze dla mnie i małej. Teraz mam tydzień "lekarzowy" to wszystkich popytam o zdanie i mam nadzieję że do przyszłego poniedziałku będzie wiadomo co i jak :)

ja nie nalegam na konkretny poród, jeśli lekarze uznają że lepiej zrobić cc to idę pod nóż, a jeśli pozwolą rodzić sn to mała wyjdzie tradycyjną drogą :p
i jeden i drugi poród ma swoje jasne i ciemne strony, grunt żeby maluch bezpiecznie mógł pojawić się na świecie :) my damy sobie radę ;)

przyznam że najbardziej mnie męczy wizja długiego porodu sn zakończonego cc...w tej sytuacji bez dwóch zdań wolę iść od razu pod nóż.

Żabka to zobaczymy czy dotrwasz do czwartku ;) powodzenia :)
Anka Czekamy na Wieści że Synuś na świecie :D :D :D
Nimitii tulę..

Anka mam nadzieje, ze Wy juz po i tulisz swojego Synka, czekam niecierpliwie na wiadomosci

Nimitii trzymaj sie dzielnie kochana, wiem przez co przechodzisz, ja Szczepka przenosilam 12dni, urodzil sie w dniu kiedy mialam miec wywolywany porod, ale wieczor wczesniej pojechalam do szpitala bo znowu skurcze mnie meczyly a gdy po badaniu okazalo sie, ze nadal brak rozwarcia to sie rozplakalam tak juz bylam zeczona, jednak pare godzin pozniej porod sie zaczal a jak przytulilam mojegi Syneczka wszystko inne przestalo byc wazne. Zycze z calego serca bys jak najszybciej urodzila.

Truskawka madre podejscie, zycze by jak najszybciej wszystko sie wyjasnilo

Patula ostatnio NIC nie zadzialo, sexik co dzien od kiedy termin minal, wycieczki, wspinanie sie na gorki, swiezy ananas popijany sokiem anansowym, schody, mycie samochodu i inne wariactwa:-D

Coś mam przeczucie, że Anka już urodziła:)) Tak więc czekam niecierpliwie na więści:-D

Nimitii współczuję te ostatnie dni po przeterminowaniu się ciągną niesamowicie...

Dziś pierwszy spacer z moją szaloną dwójką...Gabin grzecznie się pilnuje wóżka i mnie więc perspektywy na wspólne spacery bardzo optymistyczne.Obecnie największy problem to fakt zniesienia wózka z drugiego piętra. Teraz pomoga mi Luka ale od kwietnia zostajemy sami...

Anka gratulacje Twój Synuś pobił wagowo mojego :) Niech zdrowo rośnie :)

A Wy mnie nie poprawiłyście i w liście Maluszków Marcowych w większości przypadków dzieci miały już ponad rok... Wpisywałam odruchowo rok 2012 :) :)

reklama
Do góry