Elencza
Fanka BB :)
Albo też w sumie w ogóle możesz nie dodawać. Dla pocieszenia powiem, że synowi te alergie przeszły koło 11m
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W przepisach ktore wyslalas pojawia sie ryba, jajko i twarog. Ale dzięki za książki, bede szukac czegos dla nasPolecam te dwie ksiazki- z tej poerwszej są reż przepisy. Ale nie spełniają Twoich kryteriów, trzeba pozamieniać składniki albo zmodyfikować:/
Dlatego mówię, że trzeba modyfikować- to nic trudnegoW przepisach ktore wyslalas pojawia sie ryba, jajko i twarog. Ale dzięki za książki, bede szukac czegos dla nas
Właśnie te modyfikacje przychodzą mi z trudem :/Dlatego mówię, że trzeba modyfikować- to nic trudnegoteż tak robiłam
![]()
O, pomysl z tofucznicą super. Najbardziej interesują mnie obiady, bo tu najbardziej kuleję.Musisz korzystać z przepisów wegańskich np. jadłonomia
Zamiast jajecznicy można zrobić tofucznice
Ryby np. robię śledzie z boczniaków, selerybę
Twaróg - znajdziesz wegański, a sama możesz zrobić z orzechów nerkowca
Itd.
Dużo zależy co dziecko lubi i jak chcesz je żywić, czy bardziej Cię interesują śniadania/kolacje czy bardziej obiady. Inna sprawa, że u mnie dzieci od 6 miesiąca jedzą to co my (nie dajemy cukru i soli nawet sobie) w takiej formie jak my bo ja BLW, no ale zmiksować możesz sobie wszystko
Rosół: Link do: Wegetariański rosół? Poproszę!
Moje dzieci jedzą wyłącznie wegańsko, regularnie mają badania krwi i nie mają żadnych niedoborów
annasudol.pl
Tak tak, mleko owsiane stosujemy wlasciwie od zawsze, ale wspomniany twarog vege nie moge znalezc :/Może coś wybierzesz.. Choć pewnie szukałaś..
Np jajka do naleśników czy placuszkow możesz zastąpić sieminiem lnianym- bogate źródło żelaza. Ja też pamiętam, że jak miałam niedobór to wcinałam pestki dyni- a do posiłku potrafiłam je sobie zmienić.8 przepisów na szybki wegański obiad - odkryj ekspresowe dania • Anna Sudoł
Chcesz ugotować szybki wegański obiad, który będzie pyszny i niezwykle aromatyczny? Odkryj 8 najlepszych wegańskich przepisów, które przygotowałam!annasudol.pl
Mleka są roślinne, więc kłopotów nie ma..
Tak tak, mleko owsiane stosujemy wlasciwie od zawsze, ale wspomniany twarog vege nie moge znalezc :/