reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

A to dziwne Deli ja przed samymi swiętami się logowałam i już jest paczka ,ale to może miałam tak dostać?Ciesze się ,ze i to dostałam jak to się mówi darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda:tak:Jak syna urodziła to więcej sie dostawało tych rzeczy i nie trzeba się było logować nigdzie:tak:.I nie były to jakies próbki tylko normalne pełne opakowania .Jak mi naprzysyłali to słoiczków i kaszek miałam na 2 miechy...

A wydawać by się mogło, że tak zabiegają o klienta. A tu jeszcze pare lat temu można było zapasów na 2 miechy zrobić, a teraz jak się nie upomnisz to nie dostaniesz :baffled:

jeny... ja sie chyba nigdzie nie loowalam a zasypali mnie paczkami...

Czyli chyba trzeba zasłużyć... :-(

Z tymi paczkami to różnie jest. Jak urodziłam Olkę to częściej przychodziły a teraz dostałam tylko jeden raz, z Nestle chyba. I dość biednie w środku było. Moja Rozgwiazda wciągnęła dzisiaj cały słoiczek (bez jednej łyżeczki) szpinaku z ziemniakami. Byłam w szoku, bo pisałyście, że Wasze Maluszki ten zestaw nie bardzo chciały jeść.
I poza tym muszę jej odstawić marchew, bo zatwardzenie ma takie, że szyby można wybijać. Próbowałam jej pomoc czopkiem glicerynowym ale nic nie dało. Wyprykała go i za tym wypadł mały kamlocik. Nie wiem czym ją rozluźnić, śliwki podałam, ale też nie ruszyły :-(

Moja Martyna też chętnie szpinak zjadła, ale troszkę ją wysypało, więc muszę trochę odczekać, aż znowu spróbujemy.
Moja po pierwszej marchewce też ciężko z kupką miała, ale teraz rżnie równo pare razy w ciągu dnia ;-)

Ja dostałam paczuszke z Hipp`a, do Nestle dopiero wysłałam.
Wiem że w szpitalu jeszcze dawali mi jakies ankiety na odchodne do wypełnienia, ale chyba jeszcze nic mi z tego nie przyszło...

Ja właśnie też w szpitalu wypelniałam i na szkole rodzenia w trzy dupy tego było. A teraz cisza... :-(

reklama
mi lekarka kazała podawać już od 5mies. kaszę mannę bezmleczną
mam rozrobić pół łyżeczki kaszy manny z moim mlekiem
tylko nie podpytałam ile mleka :sorry2:
czy któraś z was podaje kaszę mannę ze swoim mlekiem? w jaki sposób rozrabiacie? jakie kaszki podajecie, z jakiej firmy?

ja jeszcze nie podaje bo Jasiek na gluten uczulony wiec nie wiem jak sie zachowac przy Moni...dawac czy nie...
pediatra mi mowila zeby kupic kaszke pszenna blyskawiczna i rozrobic z moim mlekiem... manne trzeba gotowac i tu z cyckowym mlekiem problem bo jego gotowac nie mozna :-( trzeba wtedy ugotowac na wodzie i potem polaczyc z mlekiem mamy ;-)

ja jeszcze nie podaje bo Jasiek na gluten uczulony wiec nie wiem jak sie zachowac przy Moni...dawac czy nie...
pediatra mi mowila zeby kupic kaszke pszenna blyskawiczna i rozrobic z moim mlekiem... manne trzeba gotowac i tu z cyckowym mlekiem problem bo jego gotowac nie mozna :-( trzeba wtedy ugotowac na wodzie i potem polaczyc z mlekiem mamy ;-)
tylko ile dać tego mleka? lekarka mówiła żeby podawać łyżeczką, więc chyba to ma być raczej papka :baffled:

aneczka :-) ja tez sie boje czy poznam... u Jaska uczulenie na gluten wykryla alergolog na podstawie....luznej kupy...
kupa Moni jest taka sama od urodzenia = luzna, prawie wodnista :-( jak mam poznac czy to objaw alergii?

drugi objaw uczulenia na gluten to bole brzucha... skad mam wiedziec co ja boli...dziaselka czy brzuszek?? przeciez teraz jeszcze mi tego nie powie :-(

poza tym jeszcze kilka lat temu obowiazywal inny schemat zywienia niemowlat...gluten wprowadzalo sie pod koniec pierwszego roku zycia...

no i zastanawia mnie czy nie robimy wczesnej ekspozycji na gluten karmiac dzieci piersia i wcinajac przy tym gluten ktory jest niemal wszedzie...

mam temat na pogadanke z pania alergolog :-):-)

izabela :-) no na oko musisz probowac...zeby mala chciala to jesc, zeby nie bylo za geste...wydaje mi sie ze jak polplynne bedzie to tez bedzie OK
moja pediatra powiedziala ze lepsze sa kupne kaszi pszenne dla dzieci bo sa delikatniejsze... manna jednak drubsza jest...

wyczytałam, że podaje się pół łyżeczki manny na 100ml obiadku, ale czy też na 100ml mleka (mojego)? najpierw mam ugotować manne na wodzie, a później wymieszać ją z mlekiem i podawać? czy wsypać nieugotowaną mannę do mleka i podawać? :confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było-nie miałam dostępu do internetu. No ale mam i będę częściej zaglądac teraz. Niektóre z was są bardziej doświadczone niz ja wiec moze mi pomogą. Otóz próbuje mojej Kasi wprowadzac nowe produkty, ale np po jabłku, marchewce, brokułach ma straszne wzdęcia.Na razie tylko te rzeczy jej dawałam, no ale zawsze konczylo sie to płaczem z piskiem tak ją brzuch bolał.Dodam, ze ma alergie na mleko i je Nutramigen. Mam próbowac jej dawac inne rzeczy, a moze poczekac jeszcze bo nie jest gotowa na nowe produkty?Co o tym myślicie. 9 stycznia skonczy 5 miesiecy wiec czas najwyższy cos nowego jesc. Próbowałam zagęsczac mleko kleikami, kaszką ryżową no ale potem pur pur Kasia robi i płacze z bólu. Co radzicie?

Do góry