reklama
Deserki tez bedziesz podawac o tej samej godzinie co obiadki czy np. z rana deser po poludniu obiadek? jezeli 2 razy dziennie bedziemy podawac sloiczek to zmiejszyc porcje obiadku czy obiadek podawac tyle co wczesniej tylko dodac deserek? No i soczki? Kiedy je podawac? po sloiczku?
Iwonko Ty kiedy soczek podajesz? Czy sloiczek + soczek zastapia jeden posilek z cycka?
Sorrki ciemna masa ze mniemusze sie wszystko wypytac
![]()
ja rano zupke a popołudniu deserek
a co do soczku my odstawilismy ze wzgledu na biegunki
ale ja niechce zastępowac tego karmieniem,bo karmic bede tak samo jak teraz tylko pewno mała mniej juz z piersi zje,ale sie zobaczy
mam pytanko do dziewczyn, ktore pisały o probiotykach na puszczanie baczkow przez dzieci - kurcze moj Mikus ma z tym straszny problem, a najbardziej uciazliwe jest to w nocy - czy leki o ktorych piszecie (Bobotic, Fenicol) to jest to samo co SabSimplex lub Espimisan dla dzieci?
Fenicol to czysty olej koperkowy,wiec naturalny lek i raczej nie jest to to samo co SabSimplex czy Espumisan
izabela...
Fanka BB :)
mam zamiar zacząć wprowadzać słoiczki i mam pytanko-mam zaczynać dawać 2-3 łyżeczki przez np. tydzień, czy codziennie zwiększać dawkę? zacząć od warzyw czy mieszać z owocami, tzn. 2 dni marchew, potem jabłko itp.? cały tydzień podawać ten sam słoiczek, tzn. np. marchewkę, czy po 2 dniach wprowadzić już coś innego? 

zielona jestem..........

izabell... to zależy
na początku 1 dzień zaleca się dawć po 1-2 łyżki i stopniowo zwiększać i obserwować dziecko
my ze względu na alergie każdy nowy produkt przez tydzień podajemy, bo sprawdzić reakcje organizmu
na początku 1 dzień zaleca się dawć po 1-2 łyżki i stopniowo zwiększać i obserwować dziecko
my ze względu na alergie każdy nowy produkt przez tydzień podajemy, bo sprawdzić reakcje organizmu
izabela...
Fanka BB :)
czyli mam zwiększać codziennie dawki? 

tak, moja jak chce to już pod koniec tygodnia może jeść cały słoik o ile ma ochotę
tylko podkreślam my alergicy dlatego pomału z jedzeniem
jak u ciebie nie ma zagrożenia to chyba możesz mieszać częściej
zresztą dziewczyny napiszą
tylko podkreślam my alergicy dlatego pomału z jedzeniem
jak u ciebie nie ma zagrożenia to chyba możesz mieszać częściej
zresztą dziewczyny napiszą
kaskax25
mama wspaniałej trójki
No ja nie czekalam nigdy z dziecmi tygodnia z jednym produktem, na poczatek podam marchewke a po 3 czy 4 dniach marchewke z ziemniaczkiem. I powinno sie codziennie zwiekszac dawke chyba ze dziecko nie jest zainteresowane tak jak moje;-)
reklama
Podziel się: