reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Widze ze nie jestem sama:-)Najgorsze ze jabluszko tez mu nie podeszlo no nic sprobuje za kilka dni:baffled:

reklama
Tfu tfu tfu dobrze, ze jak na razie moja tak nie robi, bo my musimy 1 produkt jeść przez tydzień i patrzeć czy alergii nie ma

Deserki tez bedziesz podawac o tej samej godzinie co obiadki czy np. z rana deser po poludniu obiadek? jezeli 2 razy dziennie bedziemy podawac sloiczek to zmiejszyc porcje obiadku czy obiadek podawac tyle co wczesniej tylko dodac deserek? No i soczki? Kiedy je podawac? po sloiczku?
Iwonko Ty kiedy soczek podajesz? Czy sloiczek + soczek zastapia jeden posilek z cycka?
Sorrki ciemna masa ze mnie:sorry2: musze sie wszystko wypytac:sorry2:

ja rano zupke a popołudniu deserek
a co do soczku my odstawilismy ze wzgledu na biegunki
ale ja niechce zastępowac tego karmieniem,bo karmic bede tak samo jak teraz tylko pewno mała mniej juz z piersi zje,ale sie zobaczy

mam pytanko do dziewczyn, ktore pisały o probiotykach na puszczanie baczkow przez dzieci - kurcze moj Mikus ma z tym straszny problem, a najbardziej uciazliwe jest to w nocy - czy leki o ktorych piszecie (Bobotic, Fenicol) to jest to samo co SabSimplex lub Espimisan dla dzieci?

Fenicol to czysty olej koperkowy,wiec naturalny lek i raczej nie jest to to samo co SabSimplex czy Espumisan

Moja pięknie wcina słoiczki. A że ostatnio słoiczek obiadu to dla niej mało, daje jej po tym słoiczek deserku.
Moje dziecko puści mnie z torbami ;-)

mam zamiar zacząć wprowadzać słoiczki i mam pytanko-mam zaczynać dawać 2-3 łyżeczki przez np. tydzień, czy codziennie zwiększać dawkę? zacząć od warzyw czy mieszać z owocami, tzn. 2 dni marchew, potem jabłko itp.? cały tydzień podawać ten sam słoiczek, tzn. np. marchewkę, czy po 2 dniach wprowadzić już coś innego? :confused::confused::confused: zielona jestem..........

izabell... to zależy
na początku 1 dzień zaleca się dawć po 1-2 łyżki i stopniowo zwiększać i obserwować dziecko
my ze względu na alergie każdy nowy produkt przez tydzień podajemy, bo sprawdzić reakcje organizmu

tak, moja jak chce to już pod koniec tygodnia może jeść cały słoik o ile ma ochotę
tylko podkreślam my alergicy dlatego pomału z jedzeniem

jak u ciebie nie ma zagrożenia to chyba możesz mieszać częściej
zresztą dziewczyny napiszą :)

No ja nie czekalam nigdy z dziecmi tygodnia z jednym produktem, na poczatek podam marchewke a po 3 czy 4 dniach marchewke z ziemniaczkiem. I powinno sie codziennie zwiekszac dawke chyba ze dziecko nie jest zainteresowane tak jak moje;-)

reklama
Do góry