reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

No wlaśnie ja nie czekam bo moje dzieci nie są alergikami pomijajac nabiał ale tym zajmują sie moje ()();-)

reklama
Dziewczyny,a jak ja sama mam zamiar ugotowac ziemniaczka ,to mam jej dac tak samego,czy z czyms wymieszac,np. z marchewka...i jakiej to ma byc konsystencji?Papki takiej ja w sloiczkach,to mam jej to z woda rozrobic?
Cholera,zapomnialam jak ja Gosi dawalam,zachowuje sie jak bym pierwsze dziecko miala...ale Gosia to do 6 miesiaca tylko na cycu byla,no i kaszki z butli pila,a potem sloiczki kupowalam,a Karola jak narazie nie koniecznie chce wcinac cos innego niz cycus,czyzby za wczesnie jeszcze?
Bede 14 na szczepieniu to zapytam pediatry....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,a jak ja sama mam zamiar ugotowac ziemniaczka ,to mam jej dac tak samego,czy z czyms wymieszac,np. z marchewka...i jakiej to ma byc konsystencji?
Mozesz podac samego a mozesz wymieszac. Zaleca sie u nas podanie do tego jednej lyzeczki oliwy z oliwek bo to lepiej na brzuszek robi. Zreszta w sloiczkach w skladzie tez jest olej;-)

jesli juz dawalas marchewke to mozesz dac z ziemniaczkiem do wody w ktorej to gotujesz mozesz dac troszke maselka i dolac ta zupke do marchewki i ziemniaczka troszke. to zmiksuj i masz fajna konsystencje

Dzieki dziewczyny za szybka odpowiedz, gdzies wyczytalam ze albo lyzeczke oliwy z oliwek,albo lyzeczke masla i zmiksowac razem.....
O, a Kasia widze ze tez o masle napisala....hi,hi...

No Anet bo masło to stare tzw. babcine sposoby, oliwa z oliwek to nowoczesne nawyki zywieniowe:-D:-D

izabell... to zależy
na początku 1 dzień zaleca się dawć po 1-2 łyżki i stopniowo zwiększać i obserwować dziecko
my ze względu na alergie każdy nowy produkt przez tydzień podajemy, bo sprawdzić reakcje organizmu

dokładnie tak podawałam pierwszego dnia 1-2 łyżeczki i zwiększałam i tak przez tydzien jadła jabłko,a potem tydzień marchewka,potem nastepny tydzien był chyba szpinak,ale był ble to przeszliśmy na inne

jak na razie to potrafi zjesć pół słoiczka marchewki,a jabłuszka cały

Ja już zwiększyłam dawki i już jemy po pół słoiczka obiadku a po południu pół deserku :-)
Wczoraj miałam dynię z ziemniakiem i jakos nie bardzo podszedł ten obiad :baffled:
No ale już niedługo mięsne obiadki będą :tak:

reklama
Do góry