reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny a czy kaszki np. Bobovity, te inne niż manna, zawierają gluten?? :-)

Ja mam w domu Bobovitę kaszkę ryżowa z bananami po 4 miesiącu i jest napisane, że jest odpowiednia dla dzieci na diecie bezglutenowej.

ja wprowadzam na razie tylko marchewkę, marchewkę z ziemiakiem i jabłuszka oraz kaszkę. Zaczęłyśmy w sobotę ale malutka je jak opętana, bardzo jej smakuje tylko do jabłuszka się krzywi, aż ją trzącha ale je i otwiera paszczę, że jeszcze. Raz mnie tylko na początku opluła marchewkę:-)

reklama
Karincia na opakowaniu powinno być napisane czy zawiera gluten czy nie :)
Myśmy dzisiaj na obiad spożywały warzywa z jagnięciną i kaszka jaglaną. Mmmmm cały słoik poszedł :)
A właśnie czy Wasze maluszki już całe słoiczki jedzą czy jeszcze im dzielicie? Bo moja obiadki wcina całe a deserki połowę, max 3\4.

Co do żarełka ze słoiczków to Tomek wszystko pochłania z zapałem i to po całym słoiczku a jak chce zabrać żeby tylko pół dać to ryk potworny!!!
Tylko kupki mu nie ida łatwo więc dużo jabłuszka jemy bo sliwek nie ma nigdzie w okolicy......:dry:

Oooo a u nas jest pycha:tak::tak::-D
Kasiu a Ty dodałaś do tego jedzonka może wody trochę...? bo mi się wydawało to trochę gęste i może dlatego Zosia nie chciała.... jutro druga próba :-p tak łatwo jej nie popuszcze :-D
co do słoiczków bezmięsnych to Zosia pochłania je w całości :-p tylko jak coś nowego próbujemy to daję jej pół słoiczka ale wtedy na dokładkę cycuś idzie ;-)

U nas słoiczek mało, zwykle dokładam jeszcze albo z drugiego albo daje deser. Chciałam dać chrupki ale nie mogę znależć zwykłych kukurydzianych polskich. Wczoraj dostała kawałek banana stałam nad nią gotowa do ratowania w razie zaksztuszenia a ona wciągnęła go jak nic. więc wieczorem dostała kawałeczki mango, a dzisiaj odrobinę ananasa z puszki.

Miranda no to masz głodomorka, a ja własnei miałam pytac - od kiedy można dawać dzieciaczką chrupeczki kukurydziane - tak w rączke żeby sobie dziamdziały? od 7 miesiąca?:confused:

pędzicie laski...już chrupki?! ja ledwo daje radę z tymi słoikami! i nie wyobrażam sobie jak to będzie za jakiś czas z tym karmieniem (.)(.) ?

Kasiu a Ty dodałaś do tego jedzonka może wody trochę...? bo mi się wydawało to trochę gęste i może dlatego Zosia nie chciała.... jutro druga próba :-p tak łatwo jej nie popuszcze :-D
co do słoiczków bezmięsnych to Zosia pochłania je w całości :-p tylko jak coś nowego próbujemy to daję jej pół słoiczka ale wtedy na dokładkę cycuś idzie ;-)
No fakt gęste było ale Miłoszowi to nie przeszkadzało:-DNo ale jak jej nie wchodzi to moze faktycznie troszke to rozrób i a nuz tak zasmakuje, króliczek zdrowy:tak::tak:

reklama
maja owocków ze słoiczka cosik nie lubi :no: obiadki jak jej posmakują to zje połowę lub w całości, ale i tak popija (.)(.) :-) a czasami zje tylko troszkę jak jej obiadek nie podejdzie
mnie też karmienie piersią zastanawia-odkąd je słoiczki to lepiej sypia w nocy i mamy praktycznie tylko 1 karmienie w nocy, a właściwie nad ranem, ale w dzień je co 2h, boję się po prostu żeby mi mleko nie zanikło :-(

Do góry