reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

u mnie podstęp się udał i Zosia zjadła indyka z ziemniakami hippa pomieszanego z marchewką gerbera :-) ale mam marchewkowe dziecię :-p
właśnie... ja daję Zosi ok 100 ml pićku.. tyle że ona jest jeszcze na piersi... tzn modyfikowane też dostaje do kaszki, kleiku.. no i obiadki.... jejku i już nie wiem :eek: czy to jej starcza czy nie... czy te twardsze kupki mogą być przyczyną tego że dostaje za mało picia? czy tylko przez to że je posiłki bardziej stałe......? :baffled: ciemna masa ze mnie.....:eek: (mój ulubiony emot - :eek: hihihihi) :-p

reklama
Moja jest tylko na modyfikowanym wiec pewnie dlatego tak duzo picia kazala dawac polozna. Jak Wasze dzieciaczki popijaja (.) to chyba nie trzeba tyle dawac:tak:
Chcialam dzisiaj dac zupke wloska z hippa i sloiczek mi nie kliknal przy otwieraniu i wywalilam:baffled: Faktycznie te sloiki z gerbera po 5 i po 6 m-cu maja kawalki jedzenia. Dzisiaj dawalam indyka w pomidorach i to samo bylo ale Nel nie zwrocila na to uwagi zjadla pieknie calosc:tak:

dziewczyny mam dwa pyt :-p
1. czy mogę pomieszac marchewkę gerbera z daniem mięsnym hippa? bo w tym daniu hippa jest za mało marchewy i Zosia nie chce go jesc....:eek:
2.ile dajecie dzieciaczkom swoim pić w dzień? nie chodzi mi o mleczko.. tylko o herbatki soczki wode itp :-p bo ja sie zastanawiam czy nie daję Zosi za malo....
W większości wypadków mieszam obiadki z warzywami które mi zostały.
Do picia daje (.)(.) jedynie po obiadku daje soczek lub herbatkę.
Na spacery zabieram i w gości ale przeważnie obywamy się bez.

Dzisiaj mieliśmy hippa ziemniaczki z króliczkiem (tego z solą, bo po 5 miesiącu to jest) +trochę zupki marchewkowej z bobovity i Jaś jadł aż mu się małe uszka trzęsły:-D:-D:-D
Dokładnie taki sam obiad zaserwowałam dziś mojej kruszynie:laugh2: Popiła soczkiem i poszła spać :-D

Ostatnia edycja:
A moja dzisiaj pierwszy raz jadła Dynię z indykiem Hippa. Pierwsze mięsko :-):-) I jak smakowało, nałożyłam jej niewiele, bo to na pierwszy raz i było jej mało :-D

A my już jemy coraz to nowsze rzeczy. Na śniadanko wcinamy kaszkę kukurydzianą lub płatki ryżowe z owocami. Mały się zajada tym :-) Dziś zrobiłam mu bułkę z mlekiem. Też mu smakowało:-) Na jutro kupiłam łososia i będziemy robili rybkę z warzywkami :-) Mam nadzieję, że też mu posmakuje. Poza tym jemy juz Misiowe Jogurciki z Nestle, chrupki, biszkopty, suchary, mięsko...
Jak na razie to nie podeszła mu kasza jaglana, szpinak i z niezbyt wielkim apetytem je brzoskwinie, choć je.

Kupialm dzisiaj mlodemu chrupki kukurydziane. Bardzo mu sie podobalo, ze mogl go zjesc sam. Trafilam na swiezutka paczke, bo tak chrupiace i pachnace.. ze sama zjadlam cala paczke :zawstydzona/y: Zostawilam tylko 4 na jutro;-)

ja tez sie ostatnio zajadam chrupkami - prawie dziecko objadam:)
zupki zamroziłam - pierwszy raz, jutro mamy zamiar taka jeść -- zobaczymy co wyjdzie...
danai mieszam jak mi zostaje (jemy na zmianę 190 ml z których zostaje i na drugi dzień 130 z tym z poprzedniego dnia)
picie tylko po posiłku, w sumie dzis pierwszy raz popijał sok pomiędzy, ale często pije (.)
ostatnio tez mieliśmy tego gerbera z kawałkami - zjadłco prawda ale miny niezłe przy tymrobił i buzią smiesznie mielił :)

reklama
Dalam dzisiaj kruszynce pierwszy raz sloik bobovity (zupa pomidorowa z ryzem i kurczakiem po 6 m-cu) i sa tam tak duze kawalki ze niestety bylo plucie i placz:eek:

Misiowy Jogurcik z Nestle z rozpuszczonymi ciasteczkami z Hero spowodowal zachwyt:tak:

Do góry