reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
MALAGA,przeciez pszenica jest zbozem glutenowym,takze po diabla maja pisac ze zawieraja gluten,nie wiesz ze pszenica zawiera gluten?:no::szok:

No to ja juz zglupialam,to mnie sie cos pokrecilo,czytalam w ksiazce co od bobo vity dostalam,ze pszenica to zboze glutenowe,sorki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No to ja juz zglupialam,to mnie sie cos pokrecilo,czytalam w ksiazce co od bobo vity dostalam,ze pszenica to zboze glutenowe,sorki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Wiesz, idąc Twoim tokiem myślenia, nie powinni na kaszkach mleczno-ryżowych pisać, że nie zawiera glutenu, bo przecież każdy powinien wiedzieć, że ryż glutenu nie zawiera (oprócz jednego gatunku Japonica).

A jeśli chodzi o kaszki mleczno-pszenne, to albo jest pomyłka na ich stronie, albo pszenica w tych kaszkach została poddana obróbce w wyniku której usunięto gluten (białko).

Kamisia - przeczytałaś wogóle mój post powyżej??? Ja wiem, co to jest gluten i gdzie występuje. Ale skoro napisali na stronie Hippa, że kaszka mleczno-pszenna nie zawiera glutenu, to albo jest to pomyłka, albo faktycznie tego glutenu nie zawiera.
Prędzej napisz do Hippa, czy ich kaszka mleczno-pszenna po 5. miesiącu zawiera gluten, a nie, czy w pszenicy jest gluten, bo to jest jasne.

reklama
Do góry