reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
A ja dostałam odpowiedź z Hippa:

"Obecnie kaszki HiPP mają zmodyfikowany skład w stosunku do poprzednich
kaszek. Jednak ilość składnika zbożowego (w tym glutenu) jest zbliżona.
Dobrze byłoby, aby sposób ich podawania skonsultowała Pani z lekarzem
pediatrą."

W niedzielę kupiłam smoczek do kaszek i zagęszczam małemu czasem mleczko kleikiem kukurydzianym, żeby się najdał na dłużej :tak:

A wczoraj zrobiłam małemu zupkę z buraczkiem :-) Smakuje mu tak średnio, w zależności pewnie od apetytu :-D

Ja kupiłam dzisiaj zupki po 6 miesiącu. Zapasy tych mniejszych powoli się kończą więc niebawem ruszamy z tymi dużymi :tak:

malaga gotujesz zupki?:-p

ja też gotuje małej:tak: kupiłam cielęcinkę, pierś z kurczaka, poporcjowałam i zamroziłam:tak: dzisiaj ugotowam zupkę z cielęcinką na jutro też wystarczy:tak: także gotuje co drugi dzień:-) ziemniaczki i marchewkę kupiłam z ekologicznych upraw:tak:
owoce też ucieram sama banany, gruszki i brzoskwinki:tak:

U nas nie ma sklepu z ekologiczną żywnością dlatego nie gotuję sama :happy: Na razie, bo za jakiś czas będę troszkę gotować :tak:Jak mała podrośnie i będzie mogła coraz więcej jeść. Chyba będę na targu kupować, bo tam pewnie lepsze te warzywa niż w sklepie...
Teraz jakoś dodatkowo szkoda mi czasu - po powrocie z pracy jakbym stała przy garach to w ogóle bym z małą nie była :-(

A malagę zapytałam, bo pisała, że nie będzie kupować tych warzyw ze sklepu i woli podawać słoiczki, a widzę, że koleżanka wymiękła ;-):-D:laugh2:

reklama
A malagę zapytałam, bo pisała, że nie będzie kupować tych warzyw ze sklepu i woli podawać słoiczki, a widzę, że koleżanka wymiękła ;-):-D:laugh2:
Koleżanka wymiękła i gotuje, bo wszystkie prawie zupy w słoiczkach zawierają albo pora, albo cebulę, kalafiora czy inne wzdymające rzeczy, a przy Piotrkowych problemach z brzuszkiem wolałabym na razie unikać tych jarzyn... I niestety kupuję te chemiczne jarzyny, hormonalne piersi z kurczaka i modlę się, żeby niuniowi nic po tym nie było :-p

A deserki kupuję słoiczkowe :tak:

Do góry