reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych pociech :)

He he nie załamujcie mnie z tymi kanapkami...ja chyba zawału dostanę jak mu większy kawałek chleba dam:(
Tomek zje roszke chlebka z nami..ale do tej pory na śniadanie miał kaszke..na kolacje kaszkę(ale inną) i 4 razy w ciągu doby mleko..więc wapnia mu nie brakuje:)
Chyba będę musiała mu zmienic sniadania....hi hi a dzis kupiłam w sumie 17 kaszek:):):)
I 14 mlek:) nie mówcie mi że bebiko jest złe bo na droższym bym zbankrutowała...a cieszę się że Hania jeszcze chce pic mleczko!

reklama
He he nie załamujcie mnie z tymi kanapkami...ja chyba zawału dostanę jak mu większy kawałek chleba dam:(
Tomek zje roszke chlebka z nami..ale do tej pory na śniadanie miał kaszke..na kolacje kaszkę(ale inną) i 4 razy w ciągu doby mleko..więc wapnia mu nie brakuje:)
Chyba będę musiała mu zmienic sniadania....hi hi a dzis kupiłam w sumie 17 kaszek:):):)
I 14 mlek:) nie mówcie mi że bebiko jest złe bo na droższym bym zbankrutowała...a cieszę się że Hania jeszcze chce pic mleczko!
ja dupkę od chleba zaczełam dawać po spotkanie w Osiecku, więc Gabi miała 6-7mc ...Meggi mnie przekonała i okazała się ,że choć Gabrycha bezzębna radziła sobie doskonale :tak:

u nas tez jest Agus kaszka na sniadanko, chociaz zauwazyłam w weekend ze z wieksza chęcia by zjadł chlebek lub bułę;
jak byliśmy na zakupach i zabralimsy pieczywa i ja lubię sobie podjadać i co Stas zauwazył i bułę chciał i powiem Wam ze niby jadł i kruszył ale troche zjadł;

ale zaszalałas Aga z kaszkami ;-) 17 sztuk ;-)

u nas jak niemiał zębów to jak dorwał chrupkę to on tak dziwnie przytrzymywał ją dziąsłami i tak jakby szrpał, śmiesznie to wyglądało teraz to chrupie ;)

Aga, odwagi :-)
Dla twojego zdrowia psychicznego potrenuj wcześniej udzielanie pierwszej pomocy, hi hi hi.
Możesz jeszcze dać mu jogurt naturalny.

a właśnie dziewczyny powiedzcie jak to z jogurtami jest mozna juz śmiało podawac? ja kupowała te jogurty bobovity ale ostatnio w zlobku dostał danonka i nic mu nie było, mozna juz podawac?

Mamo Stacha no bardzo śmieszne z ta pierwsza pomocą:-D:-D:-D

Ale tak na poważnie....rano zjada kaszkę...a potem jak my jemy śniadanie to dostaje troche chlebka...ale jak najbardziej rozdrobnionego:dry:
Na prawdę to jest moja obsesja...że dziecko zacznie się dusić i ja nie bedę mogła mu pomóc:baffled:
Ale oprócz trenowania gryzienia to przeciez chyba nie jest źle że tyle mlecznych posiłków ma, nie?
Ale od jutra próbujemy chlebek....bo zbankrutuje na kaszkach:-D

reklama
a właśnie dziewczyny powiedzcie jak to z jogurtami jest mozna juz śmiało podawac? ja kupowała te jogurty bobovity ale ostatnio w zlobku dostał danonka i nic mu nie było, mozna juz podawac?
Marta, z tego co kojarzę z wykresu żywienia u mojej pediatry to nabiał wprowadzamy od 10 m-ca. Ja tak zaczęłam dawać, kilka razy dałam też już białko jajka.
Danonka Franek też już zaliczył, pierwszy raz w ten weekend. Zostawiłam śpiącego z teściową, ale tak jakoś wyszło, że wstał zanim wróciłam i zdążyła mu podać Danonka :-) Ja sama od siebie mu nie daję, producent zdaje się zaleca je dla starszych dzieci.

Do góry