• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mleko modyfikowane na witamina D

reklama
Mi pediatra powiedziala, ze dziecko musialo by wypic 1 litr mleka modyfikowanego aby miec wystarczajaco wit D. Lekarz moim (wczesniaki) zapisal zestaw witamin i tam juz jest D.

Co lekarz to opinia. Tutaj gdzie przebywam (UK) witaminy D malenkim dzieciom sie nie podaje, jedynie tym, ktore maja znikomy kontakt ze sloncem i jest podejrzenie krzywizny.
Moja corcia byla dokarmiana mlekiem modyfikowanym, jest tam odpowiednia dawka witaminy D odpowiednia do wieku dziecka, dodatkowych dawek lekarz nie kazal stosowac, zarowno angielski GP jak i polski pediatra, oboje zgodnie potwierdzili, ze nie ma takiej potrzeby.

my od samego początku jesteśmy na mm i z początku nie musieliśmy przyjmować witaminy D. Po upływie jakiś 3 miesięcy Maja dostawala co 2 dzień. Dzisiaj dowiedziałyśmy się że ze względu na to że Maja jest duża i ze szybko rośnie ma przyjmować witaminę codziennie w pochmurne dni a jeśli jest duzo słońca to dalej co drugi dzień.

reklama
Synek miał duże ciemiączko więc mimo tego, że pił mleko modyfikowane od 8 tygodnia życia musiał dostawać witaminę d. Teraz ciemiączko się zmniejszyło, ale nadal jest, więc mam podawać 1 kropelkę wieczorem. O podawaniu witaminy d powinien zadecydować lekarz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry