reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko Modyfikowane

Ola9876

Fanka BB :)
Czy któraś z Was zmieniała mleko?
Swojego mleka nie mam...
Mała od początku bije Bebilon Advance Pronature 1, było wszystko wporzadku, teraz zaczęły się kolki, dostała delicol i Espumisan , czasem się pręży, czasem jest wporzadku, ale dziś dzień mnie wykończył. Cała prawie cały czas płacze, jest nie odkładana dzisiaj, nic na nią nie działa. Ma 4 tygodnie , nic ja nie interesuje, żaden miś, mata czy książeczka czy cokolwiek innego. Płacze zje i płacze i z trudem zasypia ale są to turbo drzemki. Kupki są nawet 2 x dziennie.
Jak ja mam jej pomóc? Jestem wykończona 😭

reklama
Swojego mleka nie mam...
Mała od początku bije Bebilon Advance Pronature 1, było wszystko wporzadku, teraz zaczęły się kolki, dostała delicol i Espumisan , czasem się pręży, czasem jest wporzadku, ale dziś dzień mnie wykończył. Cała prawie cały czas płacze, jest nie odkładana dzisiaj, nic na nią nie działa. Ma 4 tygodnie , nic ja nie interesuje, żaden miś, mata czy książeczka czy cokolwiek innego. Płacze zje i płacze i z trudem zasypia ale są to turbo drzemki. Kupki są nawet 2 x dziennie.

Miesięczne dziecko nie będą interesowały zabawki. Jego interesuje mama.
Poczytaj o 4 trymestrze, o dojrzewaniu układów.

Dziecko ledwo widzi, także nie dziw się, że nie bawi się zabawkami :)

Na kolki za wcześnie, to raczej niedojrzałość jelit.
Niestety, ale na takie rzeczy zmiana mleka nie do końca musi pomóc ( skoro do tej pory na tym mleku było okej).
Spróbuj może dużo tulenia skóra do skóry.

Ewentualnie jak przechodzić, to bym najpierw mieszała nowe mleko ze starym, aby za jakiś czas przejść na całe nowe.

Nie chcę też podcinać skrzydeł, ale etap " dziecko chce być cały dzień na rękach " niekoniecznie kończy się w wieku 3/6 miesięcy, bo po roku też są takie dni 🫠🫠🫠

Swojego mleka nie mam...
Ja bym spróbowała jeszcze termofor z pestek wiśni i masaże brzuszka

Swojego mleka nie mam...
Poczytaj o dyschezji niemowlęcej.
Takie dziecko moze robić kupy co karmienie ;)

reklama
Do góry