reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko modyfikowane

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, rodzę niedługo i chciałam się przygotować gdyby karmienie piersią mi "nie szło" więc kupiłam jedną puszkę na wszelki wypadek Bebiko pro 1. Natomiast to moje pierwsze dziecko i nie znam się do końca na mleczkach, czy macie jakieś doświadczenia z tym konkretnie mlekiem?

reklama
Każdemu dziecku podejdzie inne mleko. Nie wiem czy jest sens kupować, jeśli w szpitalu karmienie nie będzie szło to położne dadzą mm i zobaczysz czy to szpitalne podejdzie maluchowi i można wówczas kontynuować 🙂

Każdemu dziecku podejdzie inne mleko. Nie wiem czy jest sens kupować, jeśli w szpitalu karmienie nie będzie szło to położne dadzą mm i zobaczysz czy to szpitalne podejdzie maluchowi i można wówczas kontynuować 🙂
Dokładnie, mleko zawsze można kupić, nawet w nocnej aptece. U mnie syn w szpitalu dostał hipp więc po powrocie do domu kupiłam to samo mleko.

Dokładnie, mleko zawsze można kupić, nawet w nocnej aptece. U mnie syn w szpitalu dostał hipp więc po powrocie do domu kupiłam to samo mleko.
U nas było podobnie, nie brałam po uwagę kupowania mm przed porodem. A wiadomo w szpitalach też różne rodzaje mleka są dostępne

Wydaje mi się,że nie ma sensu kupować na zapas mleka bo ,gdy uda się karmić piersią to będzie się tylko kurzyło a mleko modyfikowane jest dostępne w np. Biedronce,która jest też długo otwarta albo w aptekach,które mają nocne dyżury także w razie jakieś awaryjnej sytuacji dacie radę kupić:)
Moja córka była kilka mc na piersi, później trochę na piersi a trochę na Nan opti pro+, później na Bebiko pro + a później służyło jej żółte Bebiko. Każde piła przez jakiś czas i dostosowane do jej wieku także nie martw się na zapas:) każdemu dziecku będzie pasowało jakieś inne mleczko:) czasami trzeba próbować metodą prób i błędów 🤷🏼‍♀️ skonsultować z położną, doradcą laktatycjna, pediatrą:)
Będzie dobrze! :)

Ja jeszcze dodam, ze w razie jakby wystąpiły jakieś problemy to nie trzeba kupowac całej puszki tylko mozna kupić takie małe buteleczki albo proszek w małych saszetkach 😀
Zgadzam się - są gotowe w małych kartonikach i w saszetkach na "raz" na jeden posiłek:) w Rossmann za ok 5 zł np,na allegro

Mleko w tych buteleczkach na raz jest bardzo wygodne, takie właśnie było u nas w szpitalu, niestety nie jest ono łatwo dostępne tak jak zwykła mieszanka i relatywnie wychodzi drogo ale jeśli ma to być wyłącznie na sytuacje awaryjnie to warto.

reklama
Do góry