reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
a jak u was z kleikami??
mam tez pytanie czy można kleik z kaszka mieszać i robic na wodzie zamiast mm lub mleku matki?

mleko krowie wg specjalistow wprowadza sie w 3rz dziecka. ja bym sie zdecydowala albo kleik albo kaszka. jedno i drugie mozna zarowno na mm i wodzie, wystarczy opakowanie przeczytac.

mozna jeszcze sinlac na mm, bo np od kleikow i kaszek czasem moze brzuszek bolec (Oliwiera bolal za kazdym razem wiec zamienilam kaszki bobovita na sinlac i po sinlacu nic nie bylo) dodac owockow i masz kaszke na II sniadanie np.

kaszka z kleikiem mi sie widzi jako straszna kitowa i naprawde moze byc problem z brzuszkiem. ale rob jak uwazasz.

Ja nie widzę sensu w mieszaniu kaszki z kleikiem. Nie rozumiem po co?? Myślę, że lepiej dla brzuszka wybrać jedno albo drugie!
Są 2 rodzaje kaszek - takie które mają już w składzie MM i takie które trzeba rozrabiać na MM albo mleku piersiowym Sprytna Mama: KASZKI MLECZNE vs. BEZMLECZNE
Mleko krowie, tak jak Martusia pisze dopiero 3rż

ja kaszki z kleikiem nie mieszam,ale za to daje kleik kukurydziany lub kaszkę, do tego pół łyżeczki kaszy manny błyskawicznej i owocowy przecier i wszystko w butlę ;-)
młody na herbatki się obraził, jeszcze w ostateczności wypije Hippa malina z dziką różą :tak:
za to zaczął pić soki z winogron+jabłko; winogrono+koperek+rumianek :szok: ja je mieszam pół na pół z wodą :tak:

przetestowaliśmy już buraka :tak: została tylko gruszka
ugotowałam warzywka (marchew+pietruszka+brokuł+seler+ziemniak+burak) zblenderowałm i pomroziłam będzie zapasik zupki ;-)

Martusia u nas soczki w ogóle nie idą, mała się krzywi i nie ma szans. i tak robię podejścia z różnymi soczkami co parę dni i nic. Owoców też jeść nie chce - przemycam jabłuszka pomieszane z kleikiem. Zjadła tylko brzoskwinie, ale ją uczuliły :wściekła/y:

Mój ładnie jadł (tzn. zdążył spróbować marchew, ziemniak, brokuł, jabłko) i od piątku nie chce jeść. Na początku myślałam, że nie lubi owoców, bo zaczęłam mu dawać. Ale to chyba nie to, bo wczoraj i dziś nie chciał też jeść warzywek. Za to chętnie ssie, gryzie, itp. jabłko w siatce. Myślę,czy to może przez zęby? :baffled:

reklama
Moja ignorancja nie zna granic myslalam że to co się daje np bebilon czy bebiko to mleko krowie tylko w proszku dla niemowląt. W takim razie pisząc mleko krowie miałam na myśli jakiekolwiek mleko nie mamine. Ot niewiedza...

Do góry