reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Adam dostaje kanapki z humusem, taka marmolada z jabłek dla dzieci bez cukru, serkiem topionym dla dzieci, albo z oliwa z oliwek. Od wczoraj wprowadzilam też naturalne masło orzechowe.

Jeśli chodzi o jajka to w formie jajecznicy robie na grubsza konsystencję żeby mógł lepiej złapać.
Awersja świetny pomysł na rybę, ja też tak trochę kombinuje żeby było dobre dla nas i Adama.

reklama
Kasieq dziekuje nie mialam pojecia o tym Danone... nie inaczej nie zaglebilam sie w to a powinnam. ale nic straconego poszukam Bielucha :)

byly kiedys takie serki tez homo z pajacykiem byly dosc dobre(skład) ale chyba juz nigdzie nie ma.... a szkoda.

moj panicz znowu wybredny sie zrobil i jak nic nie chce to go serkiem zajmuje. od paru dni tez juz ladnie sobie z bananem radzi ;)

arbuza nie polubil ;/

Ja mam np. Mleczarnię TOP Nowy Tomyśl i ich serki daję, bo po pierwsze mam koleżankę, która jest od badania tych serków, więc mi troszkę wytłumaczyła co i jak, a po drugie mają bardzo krótką datę ważności, bo nie mają w sobie tych sztucznych wydłużaczy życia serka. Może warto też się rozejrzeć się u siebie za takimi lokalnymi mleczarniami.

Kompot? Ja w tym tygodniu robiłam już, czereśnie, jabłka, morele. Jak za kwaśno dodaję cukry proste typu fruktoza, glukoza.

niestety u mnie nie ma takich mleczarni, znajomi tez nie maja ;)

kompot gotowalismy truskawkowy i dalam normalny cukier bo wywalilam glukoze (madra glowa) oczywiscie dla Pynia nie tak duzo tyle aby sie nie krzywil ;)

sie poczulam troche jakbym pakowala dziecko sztucznizna ale doinformowalam sie i juz wiem co jest co takze dzieki dziewczyny :)

ja mojej dawałam i danonek i twarozek w sloiczku albo normalny duszę widelcem i ze śmietaną i dodatkiem. co do kanapek to moj mi zwrocil uwagę ze masło daje ale dzieci potrzebują tluszczu. wiec teraz daje bez. zjada tak samo.

Ja mojej daje tylko i wyłacznie naturalny jogurt lub twarozek ,maslanke bielucha itp z owocami swiezymi i młoda uwielbia :-) a dzis spageti wcinała :-p:-)

fasolka
z czym to spagettii?
kurcze ale bedzie zabawa i balagan jak dam Tosce.
juz sie nie moge doczekac sprzatania po tym i mycia dziecka hehe

reklama
Awersja troszke mielonego ,koncentratu pomidorowego ale takiego od mojej mamy własnej roboty daje i troszke bazyli dusze i wsio na makaron i zabawa :-p ja moja po jedzeniu prosto do wanny i w wanie rzebrałam bo makaron wszedzie;-)potem myju i cacy :-)

Do góry