reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Weronika dostała jabłko do jedzenia w całości, siedzi i wbija kły w jabzo. :-)
A nie rzuca jabluszkiem? Moj ostatnio robi przy jedzeniu selekcje, co mu nie pasuje wyrzuca na ziemie!

Tak wogóle, to dajecie dzieciom swoim już kanapki normalne i obiadki swoje ( w snesie te dorosłe ) ? Bo ja juz od około 3 tygodni tak robię, niestety małej nie starczają zupki trupki i kaszki, nawet jak zrobię mannę z bananme i truskawką, to kanapeczka musi być :sorry:

Palemko ja tez w miare normalnie juz karmie, a raczek dziecko sie samoobsluguje. Raz na jakis czas moj maz dostaje ataku paniki w tym temacie (ze przeciez Adas taki malutki jeszcze) ale nie slucham go i robie po swojemu. Od dawna juz byl gotowy wiec nie bede go uwsteczniac na sile.

Dzis dalam mu lyzeczka jogurt i znalazl sobie zabawe , mianowicie lapanie zebami lyzeczki i za cholere nie chce pusisc ,wtedy ja do niego mowie "oddaj!" a ten sie smieje i puszcza :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas juz tez coraz wiecej naszego jedzenia i nowych rzeczy np dzis dalam kawaleczek papryki pieczonej bez skorki to Oli sie skrzywil ale farsz juz smakowal ;) nasza zupa pomidorowa tez juz coraz lepiej idzie, nie ze nie smakuje, tylko rzadka a Oli nie zwyczajny jesc wody ;)

poki co przy jedzeniu cyrk ale sie przyzwyczailam juz :) ostatnio hitem jest trzymanie lyzki zabkami i uciekanie z krzeselka.

np banana calego prawie sam zje i sie nie dlawi juz :)

Weronika zjadła przedwczoraj skibkę chleba z szynką. Tak, że skibka stanowiłą całość, a nie części pierwsze. :-)

Mam prośbę o rade, ponieważ daję Małej ostatnio kanapki, bo nie ma siły latać za nią z łyżeczką kaszy ( krzesełko do kramienia jest beeeeeeeeee ) ale nie wiem jak do tych kanapek podać warzywo i jakie. Daję poprostu bułeczkę z masłem i wędlinką. Jakie Wy dajecie kanapki? Z czym??

Mam prośbę o rade, ponieważ daję Małej ostatnio kanapki, bo nie ma siły latać za nią z łyżeczką kaszy ( krzesełko do kramienia jest beeeeeeeeee ) ale nie wiem jak do tych kanapek podać warzywo i jakie. Daję poprostu bułeczkę z masłem i wędlinką. Jakie Wy dajecie kanapki? Z czym??

Oliwier ostatnio nie ma czasu na jedzenie więc jak mi się uda nakarmic go obiadem to jest sukces :) a co do kanapek to moze ogorek zielony, pomidor, moga byc serki takie do smarowania na kanapki... u mnie Oli chapnie zawsze cos ode mnie, ostatnio kanapke z pasztetem i mu zasmakowalo. z serem i szynka wyplul ostatnio. z serem jadl.

Julcia ciagle ma skaze i na nutramigenie jest?

własnie jesteśmy po miesiącu prowokacji jogurickami i jest ok, byłam dziś u lekarza i miałyśmy ew usalić zmianę mleka, ale nie było moje Pani dr tylko zastępstwo i mi Pani dr powiedziała, że mog zmienić na jakiekolwiek inne mleko 2. Więc poczekam ze zmianą na moją Panią dr.

własnie jesteśmy po miesiącu prowokacji jogurickami i jest ok, byłam dziś u lekarza i miałyśmy ew usalić zmianę mleka, ale nie było moje Pani dr tylko zastępstwo i mi Pani dr powiedziała, że mog zmienić na jakiekolwiek inne mleko 2. Więc poczekam ze zmianą na moją Panią dr.

racja. ostrzegam przed bebiko 2 moga byc problemy brzuszkowe, skorne. ile mi kolezanek mowilo ze takie problemy byly, glupia wzielam i kupilam te mleko i to samo u nas...

Nam bebiko 3 też nie podeszło, ale to w przypadku Ady. Jakiś miesiąc temu zakupione, bo innego nie było i był zwrot. A Ada już duża dziewczynka.

Izuś85 - no to dobrze, że prowokacja się udała. Co do warzyw na kanapkę to nic na siłę, ważne by do obiadu warzywka były, ja np. daję marchew w całości do chrupania, tylko u nas kiepsko to idzie, bo tylko 2 zęby, ale coś tak zawsze skrobnie.

reklama
ja właśnie nic konkretnego nie mogę dać po memla a nie gryzie też tylko ma 2 zęby. daje jej kanapkę z szynka i na to pomidor. latwiej jej sie je bo mokre.

Do góry