reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

No tak, ale jak kaszkę z mlekiem modyfikowanym zrobię do picia, to ona będzie miała mleka tyle ile należy? Ja to kiedyś jak było bebiko gotowane, to dodawałam tam kaszki, albo kupowałam beboko 2r już kleikiem ryżowym (z gryczanym nie chcieli jeść) A może tak jak Kasieq napisała, kupić kaszkę bez mleczną, i dodać do tego mleczka które teraz daje?
Future zagęszczać mleko kaszką, ale jaką, tą z mlekiem modyfikowanym, czy bez?
Czuję się bez mózgu:cool2:

Kup kaszkę która rozrabia się z mlekiem, taką bez mleka modyfikowanego, zrób mm tak jak zawsze i dodaj trochę kaszki, na początek mniej i wymieszaj :-) taa daam gotowe!

reklama
No tak, ale jak kaszkę z mlekiem modyfikowanym zrobię do picia, to ona będzie miała mleka tyle ile należy? Ja to kiedyś jak było bebiko gotowane, to dodawałam tam kaszki, albo kupowałam beboko 2r już kleikiem ryżowym (z gryczanym nie chcieli jeść) A może tak jak Kasieq napisała, kupić kaszkę bez mleczną, i dodać do tego mleczka które teraz daje?
Future zagęszczać mleko kaszką, ale jaką, tą z mlekiem modyfikowanym, czy bez?
Czuję się bez mózgu:cool2:

Axsa ja na poczatek bym na to mleko ktore teraz dajesz dała 1-2 łyzeczki kleiku ryzowego i wtedy wiesz ze mleczka dstanie ile trzeba , moj Szymon tez jadł to z kleikiem bebiko 2R;-)

Axa tak jak Fasolka pisze:) Na początek kleik ryżowy albo kukurydziany. Ja na 120ml MM dosypywałam 2 miarki kleiku ryżowego (miarki te same co do mleka) taka żeby przeszło przez smoczek slow z LOVI. Tylko może lepiej spróbuj kleiku kukurydzianego bo moją bolał brzuszek i miała zatwardzenie po ryżowym:/ Dodam że on i tak nie wydłużył snu Lenki ( bolący brzuszek i wzdęcia:/) Lepiej na nią działa mleczko dla głodomorków:-D Nie muszę zagęszczać:-) O kaszkach pomyślę jak już będzie mleko jadła tylko w dzień, bo na razie i tak się budzi w nocy i zjada 120-150ml.

http://www.rodzinko.pl/kuchnia-bobasa/2008-wprowadzanie-nowych-pokarmow-schematy-i-zalecenia.html

karmionychmlekiemfh8.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry