reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Mój synek też zawsze po kaszce ulewa nawet jak je na gęsto z łyżeczki ale on ma refluks prawdopodobnie(mamy ryżową z bobovity) postanowiłam zmienić mu kaszkę na sinlac podobno bardzo dobra nie tylko dla alergików zobaczymy co po niej będzie

u nas nie było ulewania ani bo jabłku ani po kaszce - właśnie sinlac, ja robiłam na gęsto kaszkę z jabłkiem powodów moze być kilka albo za szybko między posiłkami albo mu kaszka nie podchodzi a ślinić się może bo nowy smak i kubki smakowe są pobudzone ale to akurat nic złego

Czy któraś próbowała już tych kaszek Holle :confused: zastanawiam sie jakie są w smaku, jak dzieci czy chętnie je jedzą ?

Ja dzis zmienilam kleik kukurydziany na ryzowy. ciekawe czy pospi nieco dluzej...
wlasnie usnał, a teraz czas na kąpanie starszaka :-) jeszcze chwilka i wieczorny luuuuz ;-)

u nas nie było ulewania ani bo jabłku ani po kaszce - właśnie sinlac, ja robiłam na gęsto kaszkę z jabłkiem powodów moze być kilka albo za szybko między posiłkami albo mu kaszka nie podchodzi a ślinić się może bo nowy smak i kubki smakowe są pobudzone ale to akurat nic złego

Czy któraś próbowała już tych kaszek Holle :confused: zastanawiam sie jakie są w smaku, jak dzieci czy chętnie je jedzą ?

My mamy jaglana z HOLLE mloda cos tam skubnie, ale ona ogolnie to nie przepada za kaszkami(mi smakuje, z jakims owockiem) bo one sa bez cukru

Ostatnia edycja:
Po jakim czasie podajesz mleko? I ile tej kaszki zjada?

kaszkę daję z Bobovity bez mleka o smaku jabłkowym - zjadł 150 ml (taki jest przepis na opakowaniu) a po 4h chciałam dać 150lm mleczka samego, ale zjadł tylko 50ml a potem 3 razy mu się ulało :no:
nigdy nie mieliśmy z tym problemów :no:
kaszkę pije normalnie nie grymasi
mamy jeszcze bananową i 2 takie na wodę
a kupki od 2 dni nie ma a byłam ciekawa jaka będzie po jabłuszku :tak:

Merlin - Holle są dużo zdrowsze, polecam :yes:
stokrotka - 4h to dobry czas, a On jest głodny czy Ty dajesz sama, bo minęło 4h. Bo może jak nie sam nie woła to przeczekać do 5h. W innym przypadku prawdopodobnie brzusio jeszcze troszkę czasu potrzebuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry