reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

a ja dodalam dzis kaszki do mleka i mam nadzieje ze w koncu pospi dluzej niz 2,3h. jesli to zda egzamin zaopatrze sie w kleik ryzowy. (kaszki z bobovity mimo iz bezmleczne i bezglutenowe to maja cukier i maltodekstryne).

skonczylismy gruszke - uczulenia, krostek, plamek nie znalazlam a obszukalam calego przy kapieli.
takze jutro zupka jarzynowa :).

dzis bylam w szoku bo wypil cale 120ml soczku z woda i nie ulal no moze troszke wyplynelo z pyszczka ale troszeczke.

reklama
Mojemu niestety nie przedłużyło sny dodawanie kaszek bądź kleiku do mleka budzi się czasem nawet przed upłynięciem 3h..Ale mam nadzieję Martusia że Twojemu synkowi pomoże;-)

U nas kleik zupełnie nie zadziałał, jak się mała budziła 2 razy tak się budzi:(

A u nas, po kleiku budzi sie tak samo jak sie budzil, wiec stwierdzilam, ze lepiej bez... no to sie budzi jeszcze czesciej ;-) no i daje juz zawsze na noc mleko z kleikiem ;-)

haha Lilijanna być może:-p
Arti dzisiaj wszamał zupkę z rybką pierwszy raz mu sama ją zrobiłam bo wcześniej najpierw dałam ze słoiczka, no i jadł z jeszcze większym smakiem dzisiaj niż ostatnio i o dziwo zjadł o 13.30 i do tej pory nie chce więc chyba sobie pojadł bo wcześniej to po godzinie już musiałam mleko robić:tak: No a teraz sobie smacznie śpi ;-)

Dziewczyny ma pewien problem strasznie mnie bolą plecy z prawej strony w lędźwiach mam tam dosłownie już pieczenie mięśnia nie tylko ból mam w domu skuteczną maść bengay Bengay maść przeciwbólowa na ulotce jest napisane żeby zachować ostrożność przy karmieniu piersią a chciałabym sie czymś poratować bo obawiam sie że to pieczenie to już stan zapalny mięśnia i nie wiem czy jak odrobinę zastosuję na dole pleców to to moze jakoś szczególnie zaszkodzić dla mleka i Krzysia ? Jak myślicie

reklama
Merlin nie mają zrobionych badań w tym kierunku, stąd tak jest napisane, ja uważam, że nie zaszkodzi, zawsze możesz wziąć jeszcze APAP, ale to miejscowo na zapalenie nie pomoże, jedynie ból uśmierzy. Zadzwoń do szpitala na IP i zapytaj, może odpowiedzą.

EDIT: jak poczytałam skład to według mnie nie ma tam nic niebezpiecznego, no a składnik główny salicylan metylu działa tylko miejscowo, a mentol jest bezpieczny, reszta to dodatki.

Ostatnia edycja:
Do góry