reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Doloress ale masz luksus :) ja tam niby też narzekać nie powinnam, bo mała szybko zjada i idzie dalej spać, nooooo ale zawsze to jest pobudka:) a ja jestem strasznym śpiochem

nooooooooooooo :-):-D

Marcel zaczął wymiotowac,nie wiem czy nie jest to spowodowane rozszerzeniem diety.Pierwszy raz marchewkę dostał we wtorek po południu,tak samo w środę.W nocy ze środy na czwartek zwymiotował obficie mlekiem bo czesto jadł cycuś,myslałam ze to pojedynczy incydent z przejedzenia,w czwartek dostał znowu marchewkę a po kilku godzinach zwymiotował na mleczno marchwiowo.Nie było wysypki wiec dzis dałam marchewkę z ziemniakiem i tu zwymiotował podczas jedzenia.
Nie wiem czy odstawic warzywka na jakis czas,czy od jutra zacząc znowu podawac ale dosłownie po 2-3łyżeczki i codziennie po te 3 łyżeczki np przez tydzien a następnie po 5-6 łyżeczek znowu przez tydzien by brzuszek tyle nie dostawał.A może to wina marchewki.Jutro chyba ugotuje sam ziemniak i dam troszeczkę z moim mlekiem.
Miała tak któraś z mamusiek?
0
moja też zaczęła ulewać
i nie wiem czy żołądek się nie przyzwyczaja do nowych rzeczy

reklama
Beacia82 spróbuj z marchewką ze słoiczka
maluszek2012 raz mi sie zdarzyło ze przespał noc ale nic wyjątkowego nie zrobiłam :tak:
Doloress
może ulewa bo za dużo zjada albo za szybko po ostatnim posiłku :confused:

U nas drugi dzień jabłuszko ze słoiczka nie ma rozwolnienia :szok: no i wpierdziela a nie je :-p w następnym tygodniu spróbuje podać normalne jabłko bo mamy ze swojego sadu tylko ze jak jaje jadłam to miał rozwolnienia

merlin marchewka była z gerbera a dzisiejsza marchew ziemniak z hippa.Może te 50ml na dzień to dla niego za dużo musze spróbowac chyba z malutkimi ilościami i marchew na chwilę sobie daruję

Kupiłam wczoraj bebilon pepti,żeby miec na czarna godzine,zebym mogla byc poza domem i sie nie stresowac:-Dtez marzylam,że moze mu dam butle na noc to dluzej pospi ale poki co moje dziecko odmawia picia mleka... wczoraj byl koszmar bo nawet mu smok nie pasowal wypluwal dzis kupilam inny i bylo lepiej ale ryk i ryk cos tam ciumknal takze nie dziwie sie,bo nawet jak mu dalam herbatke czy soczek to w niekapku wiec on juz w ogole zapomnial co to butla a mm to pil jeszcze jak miesiaca nie mial i to jakos przez dwa tyg tylko

bardzo ładnie :) moj jak przespi godzinki to czuje,że mam luksus

wow wow wow to mozliwe jest,żeby dziecko na cycu spało cała noc? myslalam,że to niemozliwe?!! bo ja czekam czekam i sie nie doczekam:-D niebawem 5ty miesiac a nie chce Dawid posmac mamie...i zamiast coraz lepsze noce to sa coraz gorsze:zawstydzona/y:

U nas zamiast wydłużać czas spania po jedzeniu to się skarac, im starsza tym gorzej - tak jak pisałam wcześniej. Jak była młodsza to chodziła spać później, bo około 23 ale do 6 spała i tak jak pisałam tylko na cycu, teraz dojada kleikiem i tyle nie pośpi...

Beacia82 spróbuj z marchewką ze słoiczka
maluszek2012 raz mi sie zdarzyło ze przespał noc ale nic wyjątkowego nie zrobiłam :tak:
Doloress
może ulewa bo za dużo zjada albo za szybko po ostatnim posiłku :confused:

U nas drugi dzień jabłuszko ze słoiczka nie ma rozwolnienia :szok: no i wpierdziela a nie je :-p w następnym tygodniu spróbuje podać normalne jabłko bo mamy ze swojego sadu tylko ze jak jaje jadłam to miał rozwolnienia

moje wczoraj tak jadło jabłuszko, że m nie nadążał podawać i było darcie :-D
może za dużo faktycznie, doszłam do wniosku, że jak zje ileś tam to nie podawać jej po 30 minutach, żeby dojadła

a moja młoda nie je tak szybko ;)
po 10h jak wstanie to nie chce jeść :no:

dziewczyny a jak przyrzadzic dzieciowi brzoskwinie? ja sie serio zastanawiam jak cos przyrzadzic nieraz...
Ugotować i blenderem potraktować. Jak wszystko. ;-)

obgotować i zblendować?
Ale teraz bym brzoskwini dziecku nie kupiła.
Zawsze można mrożone kupić. :tak:

Ma rozwolnienie czy luźniejszą kupę, bo to spora różnica. Bo jabłko ma właśnie działanie rozluźniające kupę.

jak jadłam jabłko to kupa byla wręcz lejąca się i mniej więcej 3 razy w ciagu dnia taka tak samo było jak dałam z hippa herbatkę jabłkową teraz dałam mu z hippa słoiczek jabłka (pół słoiczka wczoraj i pół dziś) z kaszką sinlac i kupy nie ma od wczoraj rano więc jestem w szoku

reklama
Merlin - może ten sinlac razem podany spowodował, że nie było tak lejąco. Spróbuj, jak masz swoje jabłka to wiesz co masz, a a nuż się uda.

Do góry