reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Jak długo planujecie cycować? Ja odciągam teraz 4 razy na dobę i pokarmu coraz mniej- 160-180ml odciągam jednorazowo. Pewnie jak wrócę do pracy to się skończy.... Plus taki,że nie będę ślęczeć przy laktaorze,ale miałam nadzieje do roku karmić...
U nas dziś:
4- 160ml
9- kaszka jaglana z owocami
11-100ml
13- słoiczek zupki z królikiem
16- deser z malin
18-160ml

za dużo posiłków mi wyszło :rofl2:

ja mam zamiar do 6 mz, pomalu zaczynam podawac mm poniewaz: mloda malo przybiera na wadze...moje cyce coraz mniej produkuja....meczy mnie to odciaganie cycow....za 2 miesiace wracam do pracy.to chyba tyle powodow

mloda dzisiaj tylko 300ml mleka na liczniku, zupki sporo zjadla, rano kaszke jaglana z morelami

reklama
ja mialam piekny plan do roczku ale moja kariera cycowa szybko sie skonczyla choc robilam co moglam.

dzis ponad pol sloiczka dyni z ziemniakiem opedzlowal :)

zrobie mu dzien lub 2 przerwy i chcialam deserek podac morele ale zastanawiam sie i chyba najpier dam obiadek a najwyzej pozniej deserek i od 5 msca wprowadzam kaszke na II sniadanie itp :)

My dzis :-)

7-150ml mm

10-deserek jabłko -gruszka 1/2 słoiczka

13-zupka marchewka- ziemniaczek 3/4 słoiczka

15-230 ml mm

19-150 kaszka manna z mlekiem wanilowa 1/2 słoiczka

No i w nocy jest zawsze 230ml mm:-)

Ostatnia edycja:
Matrusia co Ty za glupoty opowiadasz z ta woda :] Sorki za doslownosc ale to nie prawda co napisalas. Jest wskazane nawet zeby niektorym maluchom podawac wode jesli sa na MM. Lepiej wode czasem dac niz jakies slodkie soczki itp.

Anusienka podalam okolo 18 (mialam maly poslizg bo zamierzam okolo godziny 17). Tylko ze moj Dominik raczej (odpukac) z tych nie majacych problemow brzuszkowych.

Gorgusienka zamierzam karmic piersia do roku, jak wyjdzie zobaczymy :)

Dziewczyny, a jeśli w sobotę zrobiłam Małemu marchewkę z ziemniakiem, zjadł trochę, dziś też. CZy mogę mu to podać jeszcze jutro, czy będzie za stare?

Matrusia co Ty za glupoty opowiadasz z ta woda :] Sorki za doslownosc ale to nie prawda co napisalas. Jest wskazane nawet zeby niektorym maluchom podawac wode jesli sa na MM. Lepiej wode czasem dac niz jakies slodkie soczki itp.

Anusienka podalam okolo 18 (mialam maly poslizg bo zamierzam okolo godziny 17). Tylko ze moj Dominik raczej (odpukac) z tych nie majacych problemow brzuszkowych.

Gorgusienka zamierzam karmic piersia do roku, jak wyjdzie zobaczymy :)
prosze o nie uzywanie takich zwrotów...
o wiele lepiej by zabrzmialo, ze sie nie zgadzasz z nią.. pisała, ze sama tak uważa z tą wodą... ma prawo, a moze ktoś jej to wytlumaczy i zdanie zmieni, a nie od razu wskazywanie, ze gada głupoty. :-)
Dziewczyny, a jeśli w sobotę zrobiłam Małemu marchewkę z ziemniakiem, zjadł trochę, dziś też. CZy mogę mu to podać jeszcze jutro, czy będzie za stare?
ja bym już nie podała. jakos stracha bym miała, w koncu to malutki i wrażliwy żołądek jeszcze. na przyszlosc, jak sie za duzo ugotuje - co u takich maluszkow czesto bywa, to lepiej od razu czesc zamrozic :-)

reklama
no ja postaram sie jak najdluzej. Od maja wracam do pracy wiec wtedy juz tylko rano i wieczorem
Kochana, jak tylko próg domu przekroczysz, dziecko Cię rozbierze samo i zażąda cyca, nie będziesz miała nic do powiedzenia. :-p Wyjdą Ci 3 karmienia siłą rzeczy.

2 dni jedzenie trzymane w lodówce. Jak zrobisz więcej to sobie zamroź. :tak:

Gorgusia - ja mam plan karmić do 1,5 roku. Zbieram na wakacje, a tak taniej. :-p

Do góry