reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Dziewczyny bo brak mi już pomysłu co gotujecie dzieciakom na obiad???
I mam pytanie co dajecie dzieciakom bez mięsa ,ryby ? Według schematów 2 razy w tyg mieso 2 razy ryba a co oprócz tego ???

reklama
Dziewczyny bo brak mi już pomysłu co gotujecie dzieciakom na obiad???
I mam pytanie co dajecie dzieciakom bez mięsa ,ryby ? Według schematów 2 razy w tyg mieso 2 razy ryba a co oprócz tego ???
Wspólny dzisiejszy obiad:
gotowana fasolka szparagowa, ziemniaki, brokuł i marchew
a do tego łosoś duszony w pomidorach z kukurydzą i natką pietruszki z odrobiną czosnku i oliwy z oliwek

pyszne było
tylko mocno brudzące hehe

przy okazji się pochwalę: Antosia świetnie sobie radzi z kukurydzą
myślałam, że będzie problem ale ona po dwóch obiadach już potrafi w paluszki złapać i donieść do buzi ziarenka :-D

wczoraj na obiad były truskawki z ryżem mocno rozgotowanym, żeby się kleił i łatwiej było jej złapać do rączki

edit
ja to wszystko w kawałkach do jedzenia rączką daję
nie wiem jak u Ciebie wygląda karmienie, ale jeśli łyżeczką, to myślę, że spokojnie możesz taki miks jak wyżej spapkować

fajny okres jest teraz, bo sporo świeżych warzyw już jest

Ostatnia edycja:
Awersja a ja dzis kombinowałam z obiadem dla małej a ryz z truskawkami mniam ;-):-)jutro zrobie,no fajnie juz jest bo duzo warzyw i owoców swiezych .Moja ostatnio zajada a wrecz pozera błyskawicznie :-p twarozek z owocami np truskawkami uwielbia :-) kaszki dalej sa bee.

twarożku jeszcze nie próbowałam ale właśnie się zastanawiałam jak go podać i czy już można
z czym go rozrabiasz?
jogurtem naturalnym czy jak?
Powiedz, to zmałpuję od Ciebie :-)

Ja twarozek z jogurtem naturalnym mieszam zeby za suche nie było i owoce do tego albo ten raciborski ziarnisty plus owoce :-D

A czy mozna to w sumie nie wiem :zawstydzona/y:no ja daje na poczatek dałam dwie łyzki nic sie nie działo wiec teraz juz spokojnie daje a ze młoda lubi to dosc duzo tego zjada na jeden raz ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry