reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Młodsze rodzeństwo dla majowego dzieciaczka:)

;-) i nastała cisza...

dziewczyny jak tam? Paulinko, Marcel już w domu ? Annte jak się czujesz ? Katasza jak dziewczynki ? HolyKate jak testowanie ? :))

reklama
Muszę się pochwalić :)) byłam dziś u lekarza, wszystko dobrze... serduszko bije, maluch jest daleko od blizny po cięciu, także wskazań do leżenia nie ma. Widziałam serduszko ! :D jutro wrzucę zdjęcie z usg :)))

Ewusia super wieści- gratuluję :) Ala w poniedziałek była na szczepieniu oraz ważeniu i mierzeniu. Aktualnie waży 5300 i ma 62 cm długości więc kawał baby ;)

Ewusia, to super ze widziałaś dzidziuśka i ze wszystko jest w porządku. Który to tydzień u Ciebie? Piszę z telefonu i nie widzę suwaczka.
Ja też byłam we wtorek na wiZycie. Moje maluchy mają po 5 cm i są wierciochami naprzemiennymi. Jeden śpi drugi się wierci. Pewnie też tak będzie po porodzie.

Katasza najważniejsze ze Ala zdrowa!

Jestem za połową siódmego tygodnia;)

Annte najważniejsze że wszystko w porządku :) co będzie po porodzie będziesz się martwiła później . Na razie odpoczywaj na zapas (oczywiście o ile Ninka nie ma nic przeciwko :p)

Katasza to kawał pannicy masz już w domu. A jak Ula reaguje na młodszą siostrzyczkę? wszystko ok?

Ewusia widzę, że już 8 tydzień skończony- super.
Co do Uli to w dalszym ciągu jest przeszczęśliwą starszą siostrą. W sobotę zabrałam dziewczyny do rodziców i poszłyśmy na długi spacer
187.jpg188.jpg
Dzisiaj rano bardzo się ucieszyła jak jej powiedziałam, że przyjdziemy z Alą ją odebrać ze żłobka.

Załączniki

• 187.jpg
    187.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 91
  • 188.jpg
    188.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 124
Wpadłam przy okazji edycji listy i widzę, a tu ostatni wpis miesiac temu!!!
Katasza cudne masz córunie:) i tak mi się zdaje, że zupełnie inne, a jak z charakteru? Moi chłopcy to już widzę, że będą zupełnie różni...
Annte już 17 tydzień... Ale czyjaś ciąża szybko mija:)
Ewusia A TY już wiesz kogo tam pod sercem nosisz?

Ja zaglądam regularnie ale co z tego, do siebie pisać nie będę ;)
Paulinka- dziewczyny do siebie trochę podobne, trochę nie podobne, z charakterami podobnie ;-) Choć Ala jest nieco bardziej wymagającym zawodnikiem. Na spacerach w gondoli jeździć nie chce, drze się jak utrapienie więc wychodzimy w foteliku- nosidle samochodowym lub w chuście. Tego pierwszego rozwiązania nie lubię ale nie chcę jej przyzwyczaić do tego, że spacer jest zawsze noszony. W niedzielę mamy chrzciny więc już w przyszłym tygodniu na spokojnie przywiozę spacerówkę i zobaczymy jak jej się spodoba. Noce bywają różne- najdłużej ciągiem śpi mi 6 godzin ale bywa, że już po 2-3 się budzi. Poza tym rośnie mi duża panienka, w poniedziałek będziemy na szczepieniu to będę wiedziała jakie dokładnie ma wymiary.
Ewusia a jak u Ciebie?

reklama
U mnie Mikołaj to był bezobsługowy, a Marcel to już niestety potrafi dać popalić. Ostatnio je co 2 godziny, w nocy też... Poza tym nieźle potrafi płakać, a Mikołaj to prawie wcale nie płakał, No ale przynajmniej Marcel wózek uwielbia:) Nawet w domu w ciągu dnia w nim śpi, bo inaczej to potrafi zrobić niezłą rozróbę:)

A tak poza tym to jutro jedziemy nad morze... Pierwszy dalszy wyjazd z dwójką:) Ciekawe jak sobie poradzimy:)

Do góry