reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mniam mniam- nasze zachcianki:D- co nam wolno/a czego nie- o JEDZONKU:)

A ja dziś placki!! To nie nowość od kilku tygodni tak jadam!! Chyba urodzi się Jacek!! (mój mąż się śmieje).
Menu na śniadanie to od kilku dni tosty z metką drobnomieloną!! Pycha!!
Pod wieczór obowiązkowo sok z pomarńczy wyciskany, albo koktajl z banana ;-)

Zapomniałabym dziś pozwoliłam sobie na wfle posmarowane nutellą!!
No własnie dziewczyny nie wiecie co z mamą bliźniaków nutellą - nie odzywała się już bardzo długo!!:-(

reklama
A ja dziś placki!! To nie nowość od kilku tygodni tak jadam!! Chyba urodzi się Jacek!! (mój mąż się śmieje).
Menu na śniadanie to od kilku dni tosty z metką drobnomieloną!! Pycha!!
Pod wieczór obowiązkowo sok z pomarńczy wyciskany, albo koktajl z banana ;-)

Zapomniałabym dziś pozwoliłam sobie na wfle posmarowane nutellą!!
No własnie dziewczyny nie wiecie co z mamą bliźniaków nutellą - nie odzywała się już bardzo długo!!:-(
hmmm... ale chyba nie powinnas jesc metki bo to surowe mieso!!! :no:

A ja znalazłam ciekawy artykuł, że zachcianki spożywcze w ciąży praktycznie nie wiadomo skąd się biorą, prawdopodobnie to kwestia buzujących hormonów, jednocześnie może być sygnałem zapotrzebowania organizmu na jakiś witaminy bądź minerały i tak:
- czekolada, orzechy, szpinak - niedobór magnezu
- ryby, olej lniany - niedobór kwasów tłuszczowych
- czerwone mięso - niedobór białka
- owoce, czerwone warzywa - niedobór beta-karotenu
- truskawki - niedobór kwasu foliowego
- kiszona kapusta, ogórki - niedobór witaminy C
- śledzie, pomidory - niedobór potasu i fosforu
CIEKAWE CIEKAWE ;-) :tak:

metka w odstawke...oj bidulko:-(;-)

a ja..normalnie masakra jakas..ja ostatni posilek jak zjem o 14-15...to potem tylko jablko wcisne..paluszki solone...to wszytko...dzis np. slonecznik dlubie:sorry:

a na obiad zjadlam pol woreczka kaszy gryczanej z sosem ciemnym
pozniej kawalek babki

oj mecza mnie te mdlosci strasznie...a jeszcze gorszy jest ten jadlowstret!:wściekła/y:

zrobilas mi smaka na kwi:-D

ja namietnie zajadam sie paluszkami z sola..badz prycelkami:-)

po zelkach haribo- moich ulubionych wczoraj mnie mdlio:shocked2:

A ja wczoraj specjalnie pojechałam do Lidla po marcepan :sorry: Tylko tam mają taki jak pamiętam z dzieciństwa (przysyłany zresztą z Niemiec :-D)

Właśnie, co z Nutellą ?:eek:

reklama
Właśnie sobie uświadomiłam, że zdążyłam już złamać zakazy ciążowe - jadłam tatar mojej mamy (ale on niesie ryzyko toxo, a ja mam przeciwciała, więc nie ma ryzyka), ale do tego robiłam już i jadłam tiramisu (surowe jajka) :eek:

Do góry