kleik ryżowy z brzoskwinią - dla maluchów od 7. miesiąca życia (czyli już niedługo)
pół dojrzałej brzoskwini
3-4 łyżeczki kleiku ryżowego
100ml wody
w rondelku wymieszaj kleik z wodą. gotuj przez kilka minut. zestaw z gazu. uzupełnij wyparowany płyn gorącą wodą. owoc sparz, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. brzoskwinię dodaj do kleiku. gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.
smacznego!
pół dojrzałej brzoskwini
3-4 łyżeczki kleiku ryżowego
100ml wody
w rondelku wymieszaj kleik z wodą. gotuj przez kilka minut. zestaw z gazu. uzupełnij wyparowany płyn gorącą wodą. owoc sparz, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. brzoskwinię dodaj do kleiku. gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.
smacznego!