reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Modne i zadbane stycznióweczki :)

reklama
ziajka to krem firmy Ziaja - na rozstepy - do stosowania od czwartego miesiaca ciazy. Tez uzywam i jest w porzadku.
Ja wiem co to ziajka, tylko właśnie mi chodziło o to jaki to krem, może któraś mi napisze ile mniej więcej kosztuje i ile jest go w tubce??

Ja mam pharmaceris, 150 ml za 35 zł więc troszkę drogo, ale dobrze się wchłania i ze względu na cenę stosuję go nie 2 tylko 1 raz dziennie

Ja też właśnie muszę w piątek zakupić sobie cos na rozstępy bo juz mi się pokończyło, a brzuchal czasem swędzi. Ale powiem Wam, że nogi tez smarujcie bo ja nigdzie nie mam rozstępów tylko na udach, troszke pośladkach i nawet delikatnie o łydki zachaczyło...wogóle jak pokazywałam nawet mojej ginekolog te rozstępy to w szoku była, bo brzuch wielki i nic, a na nogach katastrofa. Jak schudłam to tak tego nie było widać ale teraz juz troszeńke przytyłam i zaczyna być widać...az mnie to brzydzi.

A jak o zakupki chodzi to sobie dziś zakupiłam spodnie ciążowe z tą gumką i bardzo sie ciesze bo trafiłam na okazje. Były przecenione z 40 na 19euro i to ostatnia para:) I jescze tak się bałam jakie kupić...i mam na rozmiar 38 i super leżą, a jeszcze mam sporo miejsca w razie jakby mi sie przytyło;) Może znajede fotke to Wam pokaże:)

Ewcia, a ogrodniczki rewelacyjne:)!!!

No ja jeśli chodzi o rozstępy, to niestety się trochę spóźniłam. Zaczęłam o nich myśleć dopiero, jak byłam na urlopie i stwierdziłam, że zacznę smarować się oliwką po powrocie. No i rzeczywiście tak zaczęłam robić, ale ponieważ piersi urosły mi o jeden rozmiar już na samym początku ciąży, to smarowałam tylko powiększający się brzusio. I to był mój błąd, bo właśnie na piersi pojawił mi się rozstęp. Teraz smaruje piersi i brzuch pharmacerisem, a na noc oliwką, no ale czasu już nie cofnę;(

Ja bym odradzała mają skład nie dostosowany dla kobiet ciężarnych,niektóre zawierają kofeinę która jest nie wskazana...w tym czasie i inne pierdoły,lepiej poszukać czegoś przeznaczonego specjalnie dla nas...a te typowo na cellulit zostawić sobie na potem:)wiadomo ze teraz będziemy miały wahania wagi przytyjemy,a po porodzie zgubimy.

A o rozstępy najlepiej zadbać jak są różowe-bo jak się zrobią jasne to już zostaną na amen:(

reklama
martusia jak juz rozstepy sie zrobia to zostana...czy sa różowe czy juz jasne too już rostępy. Ja powiem Wam, że smaruje sie oliwką i to raz dziennie-wieczorem. Tyle, że oliwke nakładam na mokrą skórę i później delikatnie odsączam ręcznikiem. Rano skóra jest nawilżona i czuję że ta oliwka jest nadal na skórze, stąd smaruje tylko raz dziennie. Używam oliwkę w żelu z johnsona. Smaruję brzuch i piersi i od czasu do czasu nogi.

Co do preparatów antycellulitowych to używajcie tylko tych na których jest napisane :pRZEZNACZONE DLA KOBIET W CIĄŻY. Te bez atestu niby nie zaszkodzą, ale nigdy nie wiadomo. Sa tam takie składniki które mogą negatywnie wpłynąć na płód.

Do góry