Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
co za post
wysadzam filipa w nocy tylko dlatego ze on duzo pije i narnolmaniej w siwecie nie wytrzymuje do rana,czasami sie obudzi i pojdzie sam zrobic ale najczesciej jest tak ze obudzi sie po fakcie
ja tak czy tak długo siedze wieczorami wiecmi to roznicy nie robi, a jak zasnę wczesniej to przeciez budzika nie nastawiam zeby w nocy leciec
kazde dziecko jest inne, tak jak piszesz, ze olus wogole nie pojmuje nocnikowania i mu to najzywczajniej nie przeszkadza ze ma mokro, u nas było inaczej... jak skonczyła sie działka (tam miał radoche ze ma mokro) wrocilismy"do domu" to zdjęłam mu pieluche i elegancko robił, po jakims tyg nie zakładałm na drzemki, a od kilku tyg nie zakałam na noc, ewidentnie filipowi pielucha przeszkadza (pasuje mu tylko na dworze, choc nie zawsze) wiec nie miałąm na co czekac
wpadki sie zdążają ( rzadko) przeciez nie opanuje tego w jeden dzien ale i tak jestem zadowlona, bo polowa kasy na pieluchy w kieszeni
no i sukces ! od kilku dni robi kupe na nocnik (tfu tfu) ma takie etapy , ze czasami sie boi kupy w nocniku, potem fajnie jest jak w galoty zrobi albo przychodzi z pielucha
jak dla mnie etap opieluchowania to duzy sukces, wiec sie ciesze, poszło sprawnie i szybko 
wczoraj nafaszerowałm ja marchewką zeby zatrzymac bo przez diete paluszków nie moge jej dac
dostała trochę słonego popkornu i tez pomogło
mam nadzieje ze juz po wszytskim bo sie bidulka męczyła strasznie :-(
u nas taki wiatr ze mi gwizdze w oknach
a na dworze głowe urywa 
no ale cóz najgorsze jest to przesilenie wiosenne 
moze uda mi sie cos kupic by nie wydac wiecej jak 150zl ;/;]
bo musi mi cos kasy zostac
;/// ehhh
zamiast sprzątneła 

nocki bez zmian cały czas coś się dzieje :/ ale ok 5 biorę Eli do mojego łóżka i przytulona do mnie śpi spokojniej i dzięki temu udaje nam się spać do 7 a nie jak wcześniej do 6.bidulki :* zdrówka życzę!Julisia jak nocki?/wirus odwiedził i nas ;/ B 2 dni bolał maskarycznie, brzuch mnie wczoraj, Filip tez narzekał, a Emila w czwartek i piątek miała takie rozwolnienie, ze teraz leczymy tyłek z ran i poparzeniawczoraj nafaszerowałm ja marchewką zeby zatrzymac bo przez diete paluszków nie moge jej dac
dostała trochę słonego popkornu i tez pomogło
mam nadzieje ze juz po wszytskim bo sie bidulka męczyła strasznie :-(
co prawda ja jeszcze nie mam odpieluchowanych dzieci ale pamiętam jak siostra odpieluchowywała córeczki to z młodszą miała problem że mimo iż już długo ponad pół roku nie sikała w ciągu dnia to w nocy musiał był pampers i jak sama dojrzała to zdjęli pampersa jednej nocy i tak już zostało więc może jeszcze poczekaj aż przyjdzie jego czas. ważne żeby w dzień nie robił a nocki jeszcze przyjdzie czas. powodzenia.fajne są takie szkolenia bo naładują człowieka dobrą energią. mi też się marzy własny biznes, ale na to przyjdzie czas jak dzieci będą większe.jbo Jasiek odpieluchowany w dzień już jakieś 3 miesiące, od jakichś 4 tygodni śpi też bez pieluchy w nocy.Jednak bite 4 tygodnie noc w noc sika w łóżko. może nie dużo, bo czasem tylko lekko piżamkę zmoczy i potem mnie budzi, że chce siku, a czasem trochę więcej.w każdym razie jak zrobi siku około 12-1 w nocy, przebiorę go jeżeli jest mokry i potem już do rana śpi suchy i budzi suę i pędem do łazienki biegnie, bo mu się chce siku, ale trzyma...i tak się zastanawiam, czy jednak jeszcze może założyć mu tą pieluchę w nocy?bo generalnie na 7 nocy w tygodniu 5-6 jest mokry koło północy - 1:00 i muszę go przebierać i zmieniać stronę w łóżku (ma nieprzemakalną matę pod prześcieradłem).
Też wariowałam ze szczęścia, jak Maks się nauczył na nocnik I cieszę się z Tobąjak dla mnie etap opieluchowania to duzy sukces, wiec sie ciesze, poszło sprawnie i szybko![]()
Jak Maks miał 3 lata, to nie używał w ogóle pieluchy, ALE po przeprowadzce zaczął moczyć się w nocy, bo 4 takich nocach założyłam mu s powrotem pieluchę, bo zawsze było tak, że zmoczył kołdrę, a pogoda nie służyła wietrzeniu :/ po jakichś 3-4 tygodnia znowu zdjęliśmy pampersa (po nocy był suchy) i od tamtej pory spokój - ja na Twoim miejscu - zakładałabym na noc pampersa.dziewczymy dzeci w wieku ok. 3 - czy zdjełyście już pieluchę również na noc?
bo Jasiek odpieluchowany w dzień już jakieś 3 miesiące, od jakichś 4 tygodni śpi też bez pieluchy w nocy.
Jednak bite 4 tygodnie noc w noc sika w łóżko. może nie dużo, bo czasem tylko lekko piżamkę zmoczy i potem mnie budzi, że chce siku, a czasem trochę więcej.
;-):-)