reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

cześć!!!
tak jak przewidywałam i noc nie należała do udanych. Olek obudził się o 00:30 i nie spał do 2:00. Musiałam przy nim siedzieć. Do tego wszystkiego obudził Maksia. Na szczęście on jest ugodowy i poszedł spać do sypialni, do Andrzeja. Na szczęście reszta nocy była ok :)
Spróbuję jeszcze kilka nocy, ale jak tak będzie się powtarzać, to wrócimy do starego porządku...

Kacper niestety chory na całego. Temperatura, kaszel, jakby miał płuca wypluć, katar. No i MARUDA - wiadomo, jak chory :-(.
Obiecałam sobie, że posiedzi w domu, aż zupełnie nie wyzdrowieje, bo to już drugi tydzień się ciągnie.
Tylko proszę maks_olo nie mów, a nie mówiłam, bo usiądę i się rozpłaczę. Żadnych maratonów, dopóki jest choć mały kaszelek. Oj człowiek całe życie się uczy i mimo, że chce dobrze, to wychodzi jak zwykle.
Ucałuj mocno Kacperka! Kochana na pewno nie napisze "a nie mówiłam", bo sama takie błędy popełniałam... ;) Przecież chciałaś dobrze!

maks_olo dobrze, że piszesz o tych butkach Ecco. Nigdy nie mierzyłam ich na nóżkę Kacperka, bo zawsze tylko w internecie oglądałam. Wyglądają z****iście. Ja i tak nigdy bez mierzenia buta nie kupię, bo mój Kacper ma bardzo wysokie podbicie i często buty nie chcą mu w ogóle wejść na nogę.
Moi chłopcy też mają wysokie podbicie i wiele butów z tego powodu odpada. Ale np na zimę kupiłam buty bez mierzenia i były idealne (bartki). Stwierdzam, ze są one dla nich butami idealnymi, tylko gdyby trochę tańsze były ;)

reklama
Właśnie czekamy na Pana Doktora. Kacper nic cały dzień nie jadł, a u niego to raczej się nie zdarza. Nawet przy trzydniówce jadł więcej. Od wczorajszego wieczora płacze prawie non stop. Już mi lekarz zapowiedział, że będzie antybiotyk. MArtwię się o tego swojego siubra. Próbowałam złapać dziś rano mocz, ale przez 3 godziny nic nie zrobił.

PS. maks_olo poczytałam właśnie dyskusję, jaką prowadzisz nt. odpieluchowania. Jestem pod wrażeniem, jak trafnie potrafisz argumentować swoje zdanie. Chylę czoła

Hej

Z Danielem lepiej, juz ropa sie nie leje z ucha:-) widze lepsze jutro :-D ;-)
Atak to przygotowywania, swiateczne, sprzatanie..... W tym natłoku jutro pewnie nie zajrze wiec...

Niech Wam mili będzie wiosennie,
słonecznie i świątecznie.
Niech cieszą Wasze oczy
kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus-Dyngus woda na Was leje,
A zając przyniesie radość, pokój i nadzieję.

My już po wizycie. Antybiotyk i do poniedziałku włącznie w domu. Przynajmniej mam jasność co do świąt.
Kacper właśnie dostał pierwszą dawkę lekarstwa i w końcu usnął. Aż serce ściska, jak ten mój żywioł taki niemrawy i apatyczny.
Idę się kąpać i do łóżeczka.
Życzę spokojnej nocy.

na-tuska miłej zabawy na urodzinkach!

Nickie biedny Kacperek ale dobrze że po lekach lepiej przynajmniej śpi:sorry: , dużo zdrówka Wam życzę a świętami się nie przejmuj na pewno miło będzie razem posiedzieć w domu i zdrówko szybko wróci

Emilia1983 fajnie że Justynka już zdrowa!

maks_olo współczuję nocki, oby już się takie nie powtarzały,

a dla odmiany ja mogę się pochwalić super nocką bo pierwszy raz moja mała nie wołała w nocy o butlę tylko całą przespała, no tzn . jakieś pojękiwania były ale obyło się bez mojego wstawania do niej :tak:

Eliza_eM cieszę się że już lepiej i widzisz lepsze jutro :-)

Wesołych świąt!!!

Eliza_eM i Nickie-powrotu do zdrówka dla dzieciaczków jak najszybszego!!!
Julisia-brawo dla Milenki za całą przespaną noc!!Dorasta Ci córa:).mój mały(odpukać tfu,tfu) odkąd śpi w swoim pokoju tez sie nie budzi na mleko.mam nadzieję,że tak już zostanie:)
maks_olo-pewnie z każdą kolejną nocką będzie coraz lepiej.musi się mały oswoić z nową sytuacją.
kuba dzisiaj kończy rok (o 22:04) i jakieś takie mnie refleksje rózne naszły,ale to pewnie hormony ciazowe:)jeny jak ten czas zapierdziela!?aż się wierzyć nie chce.pamietam dzień jego narodzin w najdrobniejzych szczegółach jakby był wczoraj!!!dziecko mi dorasta-pewnie zaraz z domu wyjdzie,ehh...:)
WESOŁYCH KOCHANIUTKIE,ZDROWYCH I RODZINNYCH!!!!!!;-)

magda wszystkiego najlepszego dla Kubusia!!! Ja też mam takie refleksje, jak są kolejne urodziny Kacpra. Trzeba się cieszyć chwilą, no i zaraz przyszły mi do głowy słowa na-tuski: byle były zdrowe, resztą nie ma się co przejmować :-)

Julisia brawo dla córeczki!!!

A u nas chorowania ciąg dalszy. Wczoraj wieczorem Asia mi się rozłożyła. Jak dzisiaj rano o ósmej zjadła, to potem dopiero się przyssała o 16-tej. Kacper dużo lepiej po antybiotyku.

Dziewczyny, życzę Wam i waszym rodzinom zdrowych, pogodnych świąt, zdrówka przede wszystkim, bo jak jest zdrówko to z resztą damy sobie radę.
Pozdrawiam

reklama
Do góry