reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasi mezczyzni w roli TATY

mAXIN WIESZ TAK NAPRAWDE WLASNIE POWINNO BYC ODWROTNIE JESLI CHODZI O NAUKE CZY PRACE, BO PRZECIEZ W ISLAMIE KOBIETA MOZE ROBIC I JEDNO I DRUGIE, A W PRAKTYCE WIDZISZ JEST JAK JEST!!I TO ON BEDZIE ZA TO POKUTOWAL W RAZIE CO!! Z DRUGIEJ STRONY ZNAM WIELE KONIET MUZULMANEK, W TM MOJA NAJLEPSZA PRZYJACIOLKE , KTORE STUDIUJA A DO TEGO PRACUJA, LUB TYLKO STUDIUJA LUB TULKO PRACUJA!
CHCE BRONIC ISLAMU I BOJKOTOWAC PROGRAMY KTORE NASTAWIAJA SIE NA JEDEN PUNKT WIDZENIA NA ISLAM, BO NIESTETY TAK PRZEWAZNIE JEST.
ALE COZ,ZAJMIJMY SIE MOIM PRZYPADKIEM. U MNIE JEST TAK,Z E MOJ MAZ CHCE ZEBYM POSZLA DO PRACY ALE JAK hAFSA BEDZIE MIALAM 1,5ROKU, TYLKO PYTANIE CZY ZA ROK NIE POWIE MI ZNOW ZE JEST ZA MALA NA TO ZEBY JA ZOSTAWIC Z KIMS INNYM!ZE STUDIOW NA RAZIE ZRZYGUJE NA KOLEJNE POL ROKU, POSTARAM SE ODROCZYC DO NASTEPNEGO SEPTEMBERA , NIE CHCE STRACIC MOZLIWOSCI STUDIOWANIA TAK SOBIE....
NO I DZIS JEST TO WSZYTSKO GORACE, MUSZE POMYSLEC CO MAM ROBIC, JESLI PODEJME PRACE TO GDZIE I CZY MI SIE TO OPLACA!
NO I APELUJE DO WAD DZIEWCZYNY!NIE MYSLCIE ZE ISLAM TO TERROR I WIEZEINIE DLA KOBIET BO TAK NA TVN POWIEDZIELI , PROSZE...

reklama
Tamarunia jak tak nie uwazma,tylko dziwi mnie to,ze tak zroznicowane sa poglady,najwaznjiesze jednak,ze mozecie sie uczyc ,parcowac i jest to wasz wybor,ale nie kazdy jednak moze i faceci znajduja takie glupie wytlumaczenia i odwlekaj sprawy:rofl2: :no: :crazy:

No Niestety Co Czlowiek To Poglad, Jak Wszedzie, Niezaleznie Czy W Islamie Czy Nie

No Ja Mysle Ze Ty Tak Nie Myslisz, W Koncu Zyjesz Tu W Uk Wiec Widzisz Ile Tu Muslim I Jakos Nie Chodza Tu Z KArabinami I Nie Strzelaja Do Ludzi !!!

O Ludzie A Zaczeo Sie Od Studiow I Pracy:):):):)

Tamarunia ja ci powiem tak. Znam wielu ludiz którzy mają bardzo złe zdanie o muzułmanach. Jednak w naszym kraju bardziej się nie lubi Żydów. Ja oczywście uważam ze sa źli Zydzi i normalnie ludzie, któy misę włśąnie tłucze głupoty do głowy m.in. o POLSkICH obozach koncentracyjnych ale to inna historia.
JAk byłam w Egipcie i Turcji to generalnie z tego co się zorientowałam to :
1. Są religijnie muzułamnie i mniej religijni (tak jak w każadej religi) są i furiaci
2. Kochają kobiety - ale nie szanują Europejek a w szczególnosci Angielek i Niemek po przyjeżdzają tam na wakację się seksić. Dla nich Europejka=kobieta rozwiazła. Bo osłanim nogi, brzuchy i ramiona
3. Jako turystjka miałam doczynienia z namolnymi sprzdawacami z miejscowości turystycznych ale w nieturystycznych miejscowościach zobaczyłam w nich NORMALYCH ludzi, kórzy chodza do pracy, kochaja, kłuca sie, piją kawę , palę sziszę i tak dalej
4. Mówili mi tak: Kobieta w islamie to nie kucharka i sprzataczka jak jets niestey w naszej religii tylko MATKA przede wszystkim i to jets jej zadanie. Wiem ze można pracować, uczyc sie ale podbno głos decydujaca ma mąż (choc w to nie wierze bo kobitki kazdej religii potrafią manipulowac facetami i w koncu osiagaja to co chca)
5. Zauważyła że muzulamanie (faceci) lubią się kochać :) Trochę to niecenzuralnie ale to moje prywane spostrzeżenia.
Takie jest moje spojrzenie na islam ;-)

Tamarunia, tak trochę odbiegając od tematu, to myślę że dziecko 1,5 roczne bardziej przeżyje rozstanie z mamą niż dziecko 0,5 roczne...

tamarunia ja również tak nie myślę, ale niestety większość ludzi ma takie poglądy. Wiesz ja poznałam przez neta fajnego kolegę z Libii. Studiuje medycynę i ma dom w Anglii. Już kilka lat piszemy do siebie maile, wysyłamy sobie zdjęcia. On zawsze pozdrawia moje dzieci i Tomka nigdy nie pominie. Mieliśmy nawet zaproszenie do Libii, ale zaszłam w ciążę i plany nie wypaliły. Jednak mój Tomek cały czas ma jakieś "ale" do niego i mu nie ufa. ZUpełnie nie wiem dlaczego...
Zgadzam się również z głuszek oraz olą :-)

To ja jakis pozytywny akcent wniose o naszych hazbenach. Chwalilam juz mojego? Ostatnio odmienil sie nie do poznania. Sam pomaga, wpada na to co zrobic by cos mi ulatwic, pomoc, z czegos wyreczyc... normalnie jestem w szoku. I trwa to juz dlugo (mam nadzieje, ze nie zapesze ;-))
Zakochalam sie na nowo... :-) :-) :-)

a moj wyjechal do Szkocji szukac pracy.............mam nadzieje, ze do Bozego Narodzenia juz bedziemy razem

reklama
Do góry