reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
A ja od początku ciąży przytyłam ok 5-6 kg ale na początku po dwóch pobytach w szpitalu i wymiotach schudłam trochę. Teraz jem normalnie a i słodyczy sobie nie odmawiam. Według różnych kalkulatorów i przeliczników powinnam podczas ciąży przytyć max 11-12 kg bo przy mojej wadze więcej nie powinnam. Może mi się tak uda. Tym bardziej, że obawiam się, że u mnie może się odezwać cukrzyca ciążowa bo na czczo mam cukier w górnych granicach.

Hej dziewczyny Ja od dluzszego czasu nie wchodze na wage jak przekroczylam 10 kilo na plusie :) Zwaze sie dopiero u poloznej.Ale u mnie to dziwny przypadek bo Ja slodyczy na poczatku i owocow nie jadlam bo mi po nich nie dobrze bylo i po 10 tygodniu duzo wymiotowalam a i tak ciagle tylam gdzie niby malo jadlam i czesto wymiotowalam i zero slodyczy czyli po czym tylam nie jadlam za dwoch ale czesciej ale jak liczylam to bylo ok 5 posilkow. Na sniadanie teraz jem np 2 kanapki i jestem pelna po nich a wciaz troche tyje wiec ja nie wiem co to ma byc a dziecko w normie sie rozwija.Wyniki wszystkie mam ok a w pierwszej ciazy przytylam 21 kilo.Ale pocieszam sie bo zgubilam 18 kilo w 8 tygodni a potem kolejne 10 wiec naprawde nie ma sie czym martwic da sie to zgubic i JA juz to sprawdzilam na sobie.I chyba jest cos w tym ze ile masz przytyc tyle przytyjesz bo u mnie tego inaczej nie potrafie wyjasnic.

Dziewczyny, dzieki za pocieszenie. Jakos mi tak lzej :happy: - przynajmniej na duchu ;-). Moja mama mnie tylko "dobija" mowiac, ze i tak najwiecej przytyjw w 7. miesiacu :-(
No ale jestem gotowa na takie "poswiecenie"dla dobra mojego maluszka :-)

Dziewczyny, dzieki za pocieszenie. Jakos mi tak lzej :happy: - przynajmniej na duchu ;-). Moja mama mnie tylko "dobija" mowiac, ze i tak najwiecej przytyjw w 7. miesiacu :-(
No ale jestem gotowa na takie "poswiecenie"dla dobra mojego maluszka :-)
a ja slyszalam ze do 7 miesiaca sie najwiecej tyje! ;)

waga wyjsciowa 58 kg ...
8 tydzień -56kg
14 tydzień -55,5kg
19 tydzien 56,5kg
23 tydzien dzisiejsza waga 57,3kg na +1.3 kg .... cos sie dzieje z tym co jem :/

Ostatnia edycja:
a ja slyszalam ze do 7 miesiaca sie najwiecej tyje! ;)

Nie mam pojecia, to moja pierwsza ciaza. Wiem jedynie, ze pozniej dzidzia nabiera na siebie troche tluszczyku, jeszcze rosnie- wiec to zapewne tez wazy. Moze uda mi sie nie wygladac jak slon. Z reszta- tycie, tyciem- zawsze jakos mozna zrzucic chociaz troche. Najbardziej przeraza mnie wizja rozstepow :(

claudia4you kochana przy tej ciazy to mozna powiedziec ze wogole nie schudlam jak z Tomaszkiem w ciaze zaszłam to z 56 zleciałam na 47!! a w gruncie rzeczy jak rodziłam to wazyłam 64 :) mysle ze zaraz zaczne nabierac wiecej ciałka w sumie ciagle jestem w ruchu za Tomaszkiem

reklama
Hm, a u mnie waga stanęła w miejscu i ja nadal jedynie 2 kilo na +...
Z czego Bejbik waży 0,925 kg...

Ale skoro lekarz twierdzi, że jest ok, to nie zamierzam się przejmować tym, że jestem podżerana od środka :-D

Do góry