• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

nasza waga

reklama
to fakt bardzo dużo przytyłam ale też wszystko zeszło. Fakt rozsępy wyszły ale mam to gdzieś pomimo smarowania się. Polubiłam je i mąż też mnie taką akceptuje.

Rondzia nic sie nie martw wagą moja znajoma do połowy ciąży nic nie przytyła i też się martwiła ale dziecko rosło potem po połowie waga zaczęła jej powoli rosnąć.

Moja znajoma przybierala na wadze srednio kilogram na miesiac. Dopiero w 8 miesiacu w miesiac przytyla 11kg i jeszcze kilka w 9tym. Przez cala ciaze odzywiala sie tak samo i tak naprawde nie wie dlaczego w kocowce tak przybrala na wadze.Po ciazy wszystko zrzucila. Kazda ciaza jest inna i nie nalezy sie sugerowac innymi. Lekarze nie powinni komentowac wzrostu wagi. Jest to po prostu nie na miejscu i w wiekszosci przypadkow nie zalezy to od tego, jak kobiet a sie odzywia.

na pewno stawy mogą wysiadać w końcu to ciężar, można puchnąć. Lekarz może podejrzewać cukrzycę ale ja wyniki z obciążenia glukozą (75 g) miałam super a waga i tak szła jak szalona. Nie wiem jakie mogą być jeszcze zagrożenia.

To ja Wam napisze taką ciekawostkę....Moja znajoma z pierwszym dzieckiem przytyła uwaga uwaga 400 gramów a teraz bedzie rodziła drugie za 3 tygodnie i przytyła 900gramów....to sobie wyobraźcie jaka ona wystraszona chodzi....ale ponoć dziecko zdrowe...Za to znajoma jak suchar bedzie pewnie wyglądała :-)

Waga sprawa indywidualna i koniec :-)

Jakby tu napisać hehe na poczatku ciazy schudłam ok 5kg teraz przybrałam 1kg niecały. Wczoraj byłam ważona:) więc dalej mam -4kg od początku ciąży! Odżywiam się tak samo jak przed ciąza ale staam sie ejsc wiecej nabiału i miesa

reklama
W związku z wagą i coraz większym brzuszkiem, znajomi zadaję mi pytanie w którym jestem miesiacu ciąży? I tutaj :confused:, tydzień jasna sprawa, ale miesiąć? Jakby te 40 tygodni podzielić na 4 to wychodzi 10 m-cy :tak:
Znalazłam następujacy zasady określenia m-ca ciąży:

pierwszy
1 miesiac - 4,5 t
2 miesiac od 4,5 t- 9t
3 miesiac od 9 t- 13,5 t
4 miesiac od 13,5-18 t
5 miesiac-od 18 - 22,5t
6 miesiac-od 22,5 t-27t
7 miesiac-od 27 t-31,5 t
8 miesiac-od 31,5-36 t
9 miesiac-od 36-40,5 t
drugi
1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

czyli wychodzi iż jesteśmy w 5 miesiacy ciąży :tak:
Jakość wydaje mi że jeszcze bardzo długo :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry