Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kuleczka_ok, na temat liczenia miesięcy jest tutaj bardzo obszerny wątek na głównym forum. Ja przyjęłam zaś metodę najprostszą - OM miałam 10 kwietnia, więc od dziesiątego dnia każdego miesiąca kalendarzowego liczę sobie kolejny miesiąc ciąży. W tym "systemie" powinno mi wyjść 9 m-cyW związku z wagą i coraz większym brzuszkiem, znajomi zadaję mi pytanie w którym jestem miesiacu ciąży? I tutaj, tydzień jasna sprawa, ale miesiąć? Jakby te 40 tygodni podzielić na 4 to wychodzi 10 m-cy
![]()
U mnie też jest trochę niezgodności z OM. Akurat jak zaszłam w ciążę, to robiłam sobie badania owulacji, bo już myślałam, że mam problemy z płodnością. W efekcie byłam w ciągu tygodnia na czterech USG co dwa dni i wiem, kiedy jajeczko jeszcze było w jajniku, a kiedy już nie :-) W ten sposób wychodzi mi zapłodnienie w 17, a nie 14 dniu cyklu, a termin na 18.01, a nie 15.01. Ale oficjalnie wg OM i pierwszego USG wyszło 15.01, więc niech już zostanie :-)czytałam sobie właśnie na temat tego liczenia na wątku głównym - ja niestety nie mogę sobie tak łatwo ustalić wg ostatniej miesiączki - bardzo nieregularne miałam - wiem mniej więcej kiedy było zapłodnienie - więc od tego momentu mniej więcej sobie wyliczam - ale pod uwagę biorę termin z usg![]()
.