reklama

nasza waga

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :baffled:
wlazłam dzisiaj na wagę u lekarza.
w ciągu miesiąca przytyłam 2,30 - myślałam, że to ok, a położna do mnie, że 300 gram za dużo.
zwariowała kobieta czy jak ?
co to jest 300 gram ?
teraz mnie wkurzyła :angry:

reklama
A miałaś robione wcześniej badania hormonów tarczycy?
Zdaje się, że wskazuje to na niedoczynność, powinnaś dostac hormony tarczycy plus jod (chyba że masz w witaminach dla ciężarnych). No i po urodzeniu dzidzi dopilnuj by zbadano jej tarczycę.

Wszystko zależy od kiedy masz te problemy, czyli kiedy pojawiły się u Ciebie: tycie ponad normę, stany depresyjne, ciągłe zmęczenie, suche dłonie, zimne dłonie i nogi, uczucie zimna. No i jak pozostałe hormony tarczycy przy tym wyniku Ft4.

Miałam przed ciążą i były w normie, w dolnych granicach, ale normy..Usg w połowie ciąży nie wykazało żadnych nieprwidłowości w obrębie mózgu. Tyć zaczęłam w nadmiarze jakieś półtora miesiąca temu. Rozmawiałam z endokrynolog znajomą prosiła bym powtórzyła sobie wyniki, bo tsh w normie, więc jeszcze raz Ft4, ale do tego mam zrobić jeszcze Ft3 i jutro z wynikami wieczorkiem idziemy do ginekologa zobaczymy, co on na to..Endokrynolog powiedziała mi, że najważniejsze, że w pierwszym trymestrze było dobrze, że teraz to nie powinno tak szkodzić, ale hormony dostać muszę..No jutro wieczorem się wszystko okaże, szkoda tylko, że tak późno mam wizytę, bo na 19 a z poślizgiem czasowym, to pewnie po 20 wejdziemy..BYle byśmy wyszli z dobrymi wiadomościami...

Aga szkoda, ze nie powiedziala Ci, zebys sie odchudzala ;-)

no szkoda :baffled:
cholera. moje dżinsy ważą z pół kilograma !
jak mi następnym razem wypomni 300 gram to się komisyjnie rozbiorę do majtek :angry:
kurna ... zapomniałam zapytać ile mogę przytyć do następnej wizyty ....

U mnie mniej wiecej 6-7kg na plusie. Mam nadzieje,ze juz duzo nie przybędzie.

6-7 kilo to tyle co nic :tak:
ja tam uważam, że kto przytyje 15 kilo ten nie przytył nic.
kto przytyje 20 kilogramów ten zrzuci raz-dwa.
no 30 kilogramów może już stanowić problem.

Celinko :-(
cholernie masz przechlapane z tym wymiotowaniam.
normalnie mogłabym z tydzień pożygać zamiast Ciebie Biedaczko.
aż mi głupio, bo przez całą ciążę nie zwymiotowałam ani raz.

Aga ja bym jutro poszla i sie dowiedziala zebys pozniej z nowy nie przyszla roztyta o jakies 250 gram...
Ewnetualnie powiedz ze te 300 gram to moje bo skoro ja od wagi startowej mam tylko 2 kg wiecej to moe wizac twoje 300 gram na swoje barki...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry