reklama

nasza waga

a ja dziewczyny dzień przed Wami będę się stresować ważeniem ;-)
Daga - mój mężul to ma nawet większe zachcianki niż ja :szok: przez cały tydzień śledziami się zajadał, a ostatnio szukał w sklepie kapusty kiszonej :-D

reklama
mamjakty.. w afryce żyje plemie w którym to facet przezywa wszystkie doległiwości razem z bólami porodowymi.. i to on sie potem w połogu dzieckiem zajmuje a matka tylko cyca i do roboty...
;-) Celinka ja miałam w 1 miesiac 5 na plusie..

No u mnie po przybraniu ostatnich 2kg. w dwa tygodnie i dziwnym samopoczuciu(czuję się bardzo słaba, temperatura mi spada do 35,1 i podczas odpoczynku w ciągu jakiejś godzinki wraca do normy) lekarz zalecił badanie hormonów tarczycy. No zobaczymy, co wykażą...
tzrymam kciuki zeby bylo dobrze

a to chyba normalnie, bo teraz norma to chyba 0,5 kg na tydzien. pamiętaj ze do tej pory praktycznie dziecko ważyło poniżej kilograma a teraz musi troszkę nabrać masy :-)

ja znowu w jakims poradniku czytalam ze prawidlowo tyje sie tak :
1 trymestr :2 kilo
2 trymest :6 kilo
3 trymest : 4 kilo

wiec najwiekszy przyrost wagi powinien byc w 2 trymestrze
u mnie nei sprawdzilo sie to ani w pierwszej ciazy ,ani w drugiej :-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok::szok:

ja w te przeliczniki nie wierze bo każda z nas tyje indywidualnie. Każda ciąża u tej samej kobiety jest inna. Z Oliwią tyłam jak oszalała do tego puchłam. A teraz waga jest mniejsza i zero opuchlizny. Wydaje mi się że na końcówce dużo się tyje bo dziecko teraz najszybciej rośnie i nasz organizm zbiera zapasy na czas karmienia.

reklama
ja mam taka sama wagę jak w 30 tyg z Julką czyli 59 kg tyle ze wtedy startowałam z 49kg a teraz z 47 . Do końca ciąży przytyłam jescze 5 kg ciekawe ile teraz bedzie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry